Demisia domnului Petria sau jos Manolescu

A demisionat domnul Petria de la redactia Retelei literare.

Intr-adevar, cum spune Gelu Vlasin, "păcat că unii dintre noi folosim în orice împrejurare sintagme definitive și incalificabile, arătăm cu degetul înspre oricine doar ca să ne mai descătușăm frustrările și complexele nebăgării în seamă, defăimăm și judecăm fără discernământ și fără să avem nici măcar dreptul moral să aruncăm piatra când alții ar trebui să ne acopere de pietre pentru faptele pe care le-am făcut." Dar care dintre noi, mai precis? Domnul Hatieganu, poate? Eu? Domnul Petria? Mai cine? Mie imi place cu frustrarile dar imi place mult si asta, cu acoperitul de pietre pentru faptele noastre. Si spanzuratul imi pare o solutie, dar poate ca autorul nu s-a gandit. Sa se mai gandeasca, e tanar... Imi plac si altele. Ma dau in vant si dupa Manolescu, desi nu inteleg de ce trebuie sa conduca un critic breasla scriitoriceasca. Ce stie un critic si nu stim noi (chiar nemembri, adica bagabonti...)? Management? Literatura? Pai daca stie, de ce nu ia el premiul ala, Nobel, ca se pare ca avem nevoie... Am impresia ca-i musai, ca-l cere Base, cu fratele Lii, nu-i asa? Nu-l lasa sefii, vor pe unul de la Cluj? Sau el doar imparte talentul, tu ai, tu nu ai... Ca veni vorba, o mai avea ceva de impartit? Imparte si la Paris? Ce misto! Am si eu un nepot acolo...
Mai imi trece ceva prin minte. Domnule, de ce nu se apara Manolescu, cu dovezi, cu seriozitate, ca un om de cultura important? Nu se poate apara? Prefera razbunarile judetene si chiar internationale, globale, prin prietenii care l-au pus acolo pe dansul? In global... Nu ar fi oare mai normal sa demisioneze Nicky decat sa demisioneze niste oameni simpli carora, iata, le sta in gat batranul ambasador (incarcat de ani si de glorie inca de pe vremea lui Dej) devenind din acest motiv buni de lapidat?
Eu asa zic ca-i mai sanatos, ca ar trebui ca deocamdata sa nu mai demisioneze nimeni o zi, doua si, ca sa terminam cu prostiile, daca nu se poate apara, sa demisioneze Manolescu.

Jos Manolescu!

Vizualizări: 23

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Dăncuş Doru Ştefan pe Iunie 21, 2011 la 11:30am
Probabil că sunt unul din puţinii care au fost invitaţi în repetate rânduri, de către diverse filiale USR, să-şi facă dosarul de intrare în această organizaţie. Întrebare: De ce trebuie să-mi fac eu "dosar", domnule Vlaşin? USR-ul ar trebui să aibă oameni pregătiţi pentru asta, cred eu. Iar Manolescu mi-a fost foarte drag pe vremea P.A.C.-ului. De atunci, am îmbătrânit puţin.
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Iunie 20, 2011 la 12:50am
Sigur că prostia poate fi scuzabilă însă mai puţin ignoranţa şi lipsa de bun simţ. Să aduci acuze aiurea fără nici o dovadă clară este la modă în România (ante şi post-revoluţionară) însă cred că mai sunt şi oameni care au alte principii după care-şi ghidează existenţa. Până la probarea faptelor orice persoană este declarată şi considerată nevinovată sau - în cazul unor fapte de natură penală - este adusă în discuţie prezumţia. Că imaginaţia unora este bogată, că alţii inventează fapte nemaivătute, că documentarea expeditorului este bazată pe informaţii neverificate... asta-i altceva.  Însă nu înţeleg cum poţi să vorbeşti despre ograda vecinului când tu nu i-ai călcat prin curte niciodată - fie pentru că n-ai fost vreodată invitat (şi acest lucru sigur că poate să-ţi inducă  anumite stări de frustrare) fie că n-ai avut acces din cu totul alte motive. Sau poate că există un interes major sa fie demolat şi ultimul bastion care n-a reuşit încă să fie politizat 100 % ?

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor