Despre dedesubturile așazisului festival de poezie de la Geoagiu din august 2011

Ieri am primit un email de la unul dintre organizatorii festivalului – dl Claudiu Șimonați, cum că festivalul în cauză s-ar fi anulat. Citez emailul în cauză:
” ”Buna ziua!

Tinem sa va informam faptul ca Festivalul I.B.Deleanu de la Geoagiu ce trebuia sa se desfasoare in data de 26-28 august s-a anulat!

Toti cei care trebuia sa trimiteti banii pentru antologie sa nu o mai faceti deoarece nici antologia nu se va mai face.


Va multumim pentru intelegere!


Cu stima,
Claudiu Simonati.”

Ok, mi-am zis, s-a anulat asta este, ca mai apoi să mi se spună de către alți invitați că deși au primit și ei emailul respectiv cu anularea festivalului, imediat după, au primit un email care le confirma că a fost o greșeală și că totuși se va ține, ceea ce eu nu am primit. Am încercat să contactez respectivul organizator(email/tel) însă nimic, n-a avut tupeu nici să-și susțină minciuna și nici să îmi spună direct în față motivele pt care numai pt mine s-a anulat festivalul, cu toate că inițial am trimis cele 10 poezii, ba le-am paginat și antologia, de peste 200 de pagini. Când i-am scris că minciuna asta o voi face publică, am primit următorul email, binențeles, presupun că trimis doar mie, în speranța că așa o să îsi motiveze minciuna, citez:
” Festivalul pe care il anuntatem initial s-a anulat!
In maxim o saptamana se va hotari,daca va mai avea loc o alta manifestare de acest gen la Geoagiu si de asemenea invitatii care vor veni.Va rog sa nu trimiteti bani in contul care-l mentionasem.

În orice caz, scriu toate astea, pt că mi se pare corect ca lumea să știe cu ce fel de așa ziși organizatori are de-a face, și pt că dacă e ceva pe lumea asta ce detest cu adevărat aceea este minciuna și neverticalitatea coloanei vertebrale a unui om (fie el mare poet,...sau nu?:).

La asemenea caricatură de festival, nici nu îmi mai doresc să iau parte, devreme ce nu ți se spune clar în față motivele pt care ești dat afara dupa ce inițial ai primit invitație, ci este preferată minciuna.


Acuma, bănuiala mea este că am fost scoasă fără nici un preaviz, doar datorită faptului că atunci când am fost intrebată printr-un email de către dl Șimonați, email care parea că cere în mod democratic părerea tuturor celor care urmau sa apară în antologie, dacă sunt pro sau contra excluderii din respectiva antologie a dl Calotescu , datorită faptului că ar fi postat pe siturile literare poezia aceea cu Roberta care tot numără și nu-i iese niciunde vreunul corupt în țara asta, am răspuns că mi se pare o soluție prea drastică și că sunt contra, mai ales că respectiva poezie nu făcea parte dintre cele trimise de domnul Calotescu spre publicare în antologie. Devreme ce mi s-a cerut părerea, eu mi-am exprimat-o în mod democratic, crezand că e corect ca excluderea dl Calotescu să fie hotarâtă sau nu de către majoritatea celor aflați în antologie, însă domnul organizator în cauză, se pare că încă trăiește în epoca de aur a cenzurii comuniste, ba, mai mult , atunci când l-am întrebat cine anume a hotărât excluderea dl Calotescu din antologie, mi-a raspuns ca , citez : ” hăi mari”, adică cei care cică ar urma să facă parte din juriul concursului de poezie.


Scriu toate astea, pt că e bine ca cei care participa, dar și ceilalți, să cunoască ADEVĂRUL. Și adevărul este că cenzura încă există în România anilor noștri, domnilor scriitori.

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor