Prima imagine care imi vine in minte cand ma gandesc la ideea de Echilibru e cea a unei balante cu doua brate.

Ca sa echilibrez cele doua talere pot face doua gesturi diferite. Cel mai comun e acela de a adauga inca ceva pe talerul de sus. La fel de firesc ar fi sa elimin, sa scot, sa reduc greutatea de pe bratul mai greu.

Tot ceea ce e lejer se ridica. La inaltime sta numai ceea ce e lipsit de densitate ( aceasta caracteristica apartine teluricului ).  

Daca incerc sa pun in practica ideea de echilibru imi dau seama ca e mai importanta decat cea de simetrie. 

Cand ma gandesc la echilibrul corpului uman,  cantitatea reprezentata de un grup de organe sau parti ale corpului de pe o parte trebuie sa fie egala cu acea cantitate care se gaseste pe partea cealalta, chiar daca e organizata in mod diferit.

Astfel devine evident faptul ca se poate stabili un echilibru real si prin reducerea partilor componente nu doar prin egalarea lor.

Corpul uman in posturile de echilibru e cel mai bun exemplu: echilibrul se aplica intre cele doua parti ale corpului, dreapta si stanga, partea de sus si de jos, fata-spate. 

Ideea de echilibru ia in considerare partile corpului in stransa legatura cu intregul.

Echilibrul e o stare de stabilitate care provine dintr-o combinatie de forte puse in continua relatie.  

Echilibrarea partilor are loc atunci cand fortele de pe cele doua laturi se anuleaza intre ele in punctul central iar  greutatea e distribuita in mod egal.  Echilibrul care rezulta poate fi static ( cand se urmareste stabilitatea) sau dinamic ( daca trebuie adaptat executarii unei miscari ).

Cand vorbim de echilibrul corpului fizic tinem cont ca acesta nu e simetric. Lipsa de simetrie e fireasca.

Forta de gravitatie actioneaza in mod egal atunci cand o parte e relativ mai grea decat cealalta; axa si centrul se muta iar participarea muschilor e mai mare pentru a mentine corpul in echilibru. O parte a mintii cauta simetria perfecta  in timp ce cealalta refuza aceasta necesitate. 

Nu sunt simetrici nici pasii pe care ii facem; nici un pas nu e simetric cu cel care urmeaza.

Simetria corpului se poate cauta si in miscarea bratelor; cu usurinta se va observa ca nu e nicidecum naturala. Fiecare dintre noi are o perceptie diferita a lipsei de simetrie in propriul corp. E doar o imagine conditionata din afara. 

Numai stiintele exacte pot demonstra ordine perfecta, simetrie si limite precise, trei categorii importante ale ideii de frumusete ( dupa parerea anticilor greci ).

Pana si frumusetea unui chip ne apare strans legata de simetria acestuia: e o iluzie.

Nici un chip nu e in intregime simetric: ochii, urechile, obrajii nu sunt niciodata la fel. Daca reproducem  in oglinda partea dreapta a chipului nostru si o alaturam in locul celei stangi in mod perfect paralel,  obtinem un chip nou, mult diferit de infatisarea noastra. Pare greu de crezut dar nu o sa recunoastem propria imagine.   

Intre cele doua idei, cea de simetrie si echilibru exista multe diferente: una ne ajuta sa o intelegem pe cealalta.

Simetria e un concept idealizat: in natura nu exista cu adevarat, e doar un aspect superficial. 

In natura domina Echilibrul iar miscarea care reflecta adevarata structura a vietii este Spirala.

Toate formele rasucite din natura sunt imagini care regenereaza si inspira. Codul existentei se reproduce inlauntrul nostru atunci cand asimilam realitatea printr-o observatie intensa.

Structura fundamentala a existentei precum si miscarea in spatiu poate fi reprezentata de cele doua spirale complementare ale ADN-ului.

In toate regnurile, mineral-vegetal-animal acest simbol e semnificativ: tot ce se invarte, se roteste, se intoarce reprezinta imaginea vietii si forta de evolutie si transformare.   

 

Vizualizări: 50

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Martie 11, 2021 la 1:09am

Motto: “Ideea de Echilibru e cea a unei balanţe cu două braţeechilibrul corpului uman cantitatea reprezentată de un grup de organe sau părţi ale corpului… O parte a minţii caută simetria perfectă în timp ce cealaltă refuză această necesitateNumai ştiinţele exacte pot demonstra ordine perfectă, simetrie şi limite precise, trei categorii importante ale ideii de frumuseţe … Structura fundamentală a existenţei noastre precum şi mişcarea în spaţiu poate fi reprezentată de cele două spirale complementare ale ADN-ului.” (din articol)

 

http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/36098/title/D...

(codul vechi al articolului pe care se regăseşte poza de mai sus)

 

Aduc în atenţie şi ataşez, cu scuzele de rigoare pentru lungimea comentariului meu, doar două comentarii la două articole mai vechi de pe siteul The Scientist:

1.- într-unul apare balanţa ţinută în mână de o femeie cu ochii acoperiţi (poza de mai sus)

https://www.the-scientist.com/critic-at-large/debating-bioethics-op... – (codul nou)

Comments

 Alexandru Posts: 28 July 2, 2013

An excellent article!

If you find necessary to speak openly about bioethics, to be in accordance with the attached picture it is necessary to throw away "the veil of the eye".

Question: Why nobody accept the Adam mtDNA inheritance theory?

Because "the veil of the eye" nobody see that at the puberty Adam mtDNA reapers only in the naturally born boy and not in vitro made.

Please read carrefully Adam%20mtDNA%20inheritance%20theory.pdf

 

2.- în celălalt este descris detaliat atacul oamenilor de ştiinţă asupra ADN-ului.

http://www.the-scientist.com//?articles.view/articleNo/34911/title/...

Comments

Alexandru - Posts: 17 - April 1, 2013

Very interesting!

It is the information that I wait for to complete the human cybernetic model proposed by me in : Mitochondrial Adam DNA data transmissions theory - ISBN 978-606-92107-1-0.

Observation: Because the paternal and maternal mitochondria communicate wireless with the body it is necessary to respect the information stored on its.

……………………

NOTA

În perioada 2007-2018, toate articolele la care am comentat au fost salvate de mine în calculator. În toate aceste articole salvate se regăsesc nu numai comentariile mele, dar şi ale altor simpli critici, ca şi mine, ai direcţiei în care se îndreaptă ştiinţa.

Notă: toate comentariile cititorilor de pe The Scientist au dispărut de pe site deoarece în 2018, după un alt comentariu al meu în care am apreciat ştiinţifico-biblic ca pozitivă critica adusă Organismelor Modificate Genetic de către cercetătorii ruşi.

Respectivul comentariu al meu îl găsiţi în comentariile mele pe acest site:

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/scrisul-in-stiinta-i...

Aduc în atenţie şi un articol nou de pe site-ul Universităţii California (pe care am vizitat-o în 2006… dar numai din exterior), referitor la controlul minţii umane:

https://www.ucsf.edu/magazine/control-brains-genes

Nici acest site nu acceptă comentarii, dar găsiţi o apreciere a mea pe acest site:

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/teoria-mitocondrial-...

……………………

Practic, toate site-rile de ştiinţă din lume nu mai publică diversele comentarii ale cititorilor.

Au rămas doar articolele goale, fără multiplele şi diversele comentarii critice ale cititorilor... care au încercat să le “deschidă ochii” (Matei 30.33).

Pentru ca noi, ca simpli oameni să contribuim la creşterea ştiinţei mai aduc nişte citate biblice:

 Dacă citim Biblia cu “de-amănuntul”, vedem în Apocalipsa şi dialogul cu cele şapte candele divine: Creştinism, Iudaism, Islamism, Budism, Hinduism, Ortodoxism şi Ştiinţa dar şi faptul că nici ştiinţa nu ne poate deschide ochii (“nu stii ca tu esti cel ticalos si vrednic de plâns si sarac si orb si gol”  ( Apocalipsa 3.17)

Iar tu, Daniele, ţine ascunse cuvintele şi pecetluieşte cartea până la sfârşitul vremii. Mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa.” (Daniel 12.4)

"S-ar părea că ştiinţa, care caută înţelesul acestor forme, cearcă a întoarce oamenii de unde-au plecat – deşi pe o cale foarte lungă.… Astfel pentru problemele ştiinţei nu va ajunge viaţa omenirei ş-a Pământului, şi desigur cel din urmă om va sta tot înaintea ultimei probleme, fără să aibă răspunsul la ea." (Mihai Eminescu, Fragmentarium)

"Lăsaţi-i pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." (Matei 15.14) "Vom avea oare inteligenţa de a regăsi, în neghiobia trufaşă a timpului pe care-l trăim, creştinismul tuturor începuturilor?" (Horia Roman Patapievici, Omul recent)

"Cele două domenii ale cunoaşterii umane, ştiinţa şi religia, sunt legate precum focul şi apa. Vor putea oare religiile să aducă sau nu acel plus de informaţie pe care ştiinţa nu-l poate obţine raţional?" ("Science et religion ou sur les trois pauvres choses inséparables" - Eugen Simion, "Science and Ortodoxy", Bucureşti-Constanţa, 22-26 octombrie 2005)

"Doresc ca neamul meu să trăiască sub puterea protectoare a lui Dumnezeu." (Petre Ţuţea - Între Dumnezeu şi Neamul meu)

"Tot ce vine din religie şi mistică e copleşitor de profund." (Emil Cioran, Cahiers, 1957-1972).

"Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urâ ştiinţa?" (Pildele lui Solomon 1.22)

"Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este cercetătorul acestui veac?." (Pavel, 1Corintieni 1.20-21) “Să vă schimbaţi prin înnoirea minţii” (Pavel, Romani 12.2) "Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul." (Ioan 16.12-13) "În zilele când va grăi al şaptelea înger, când va fi să trâmbiţeze, atunci va fi săvârşită taina lui Dumnezeu." (Apocalipsa 10.7)

 

Epilog: "S-a făcut Adam ca unul dintre noi, cunoscând binele şi răul." (Facerea 3.22)

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor