sînt o idee lipicioasă care pășește în sens invers pe scara rulantă, la mall. umanitatea este o scară rulantă. ideile prind viață și se conturează în prezent, învață să stăruiască în propria existență. o idee care merge în sens invers pe scara rulantă este o idee ce refuză uitarea. îmbătrînesc privind oameni cocoțîndu-se pe lîngă mine. pasiunea mea pentru ciocolată este nemărginită. ciocolată pentru trecători. pentru copilul din tine. întinde mîna. poftim. ideile vînd, nu mai este un secret pentru nimeni, dar clienții nu plătesc în unități monetare ci în fascinație devotată. un negustor de sclavi, ideea. obișnuiesc să relatez despre mine la persoana a treia. e un soi de tribut plătit filosofiei secolelor trecute. în continuare vom fute cartoane, reclame, orgolii. o idee puternică este o idee dinamică. își antrenează mobilitatea. funcționează în interiorul mai multor paradigme. au fost oameni care să sublinieze tristețea manifestării creativității în slujba detergenților. ideea că ideile pot deveni obiectul proprietății este una dintre cele mai nesuferite idei pe care omenirea le-a hrănit vreodată. eu știu asta foarte bine, în calitatea mea de idee de mall, în așteptarea gazdei perfecte, în drumul meu către materializare. ideea care împarte cu ideea de dumnezeu caracteristica de a fi omniprezentă este minciuna. ai dubii? natura minte. în natură, foarte rar aparențele sînt întru totul aliniate cu adevărul. ochiul, lumina, materia însăși… toate acestea sînt minciuni funcționale. o idee cît o armată a universului, minciuna. un dumnezeu alcătuit din suprafețe. în fine, știu, n-ai timp. strînge-mi mîna cînd te lovești de mine la mall, trimite-mi un gînd cînd vezi un ambalaj rostogolindu-se în capătul scărilor rulante. sînt o idee normală, prietenoasă, scriu pe blog, interacționez civilizat pe rețele de socializare, mă uit la dansez pentru tine și am o pasiune sănătoasă pentru ciocolată. ciocolată pentru trecători. pentru copilul din tine. întinde mîna. poftim.

Vizualizări: 211

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de sorin despoT pe Noiembrie 16, 2011 la 11:27am

vă mulțumesc

Comentariu publicat de Mircea Draganescu pe Noiembrie 13, 2011 la 7:34pm

entropic text, regulat totuși de fututul cartoanelor, reclamelor, orgoliilor în drumul lui către succes, către ideea de  dumnezeu, de adevăr, de omniprezență, de omnisciență..adică de minciuni funcționale scrise pe blog, pe rețele de socializare, pe rețeaua literară de exemplu...Propun o discuție despre texte și pretexte.....

Comentariu publicat de Adrian Grauenfels pe Noiembrie 11, 2011 la 8:32pm
da. caramele pentru sindicalisti. am lucrat candva la o firma Hi Tech. Femeia de serviciu stia 3 limbi straine. Cand nu era vazuta cauta pe internet despre extravaganta bizarului. Cica spatiul e gol , doar 0.0000001% materie. Cum dracu de da entropia de ea? Ca sa o roada pana la os.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor