Prietenia sau apropierea sufletelor

Un prieten reprezintă un stâlp viu al unor credințe comune, un om la care vii cu toată încrederea, în fața căruia te despoi sufletește, te descompui fără teamă, e cel care nu te tratează cu indiferență și nu îți servește lecții de viață pentru că nu ai fost în permanență lângă el, fiindcă asemănători fiind, are profunzimea legăturii, o apreciază și este recunoscător deschiderii sufletești.
Răsărituri prelungi printre anotimpuri, așa aș defini o legătură de prietenie, în care nu e necesar să știi toate secundele din viața oamenilor la care ții.

E liniște și e plinătatea nopții, cafeaua te poartă pe aripi nescrise, îmi strâng conștiincioasă materialul de studiat, decantez iluziile, nu am nimic și în același timp am totul.
O oază, o portiță de evadare spre alt univers, o altă sferă, un nou început pe o buză de fântână.

Este mai, un timp al plenitudinii într-un stadiu inocent, atâtea zâmbete îmi brăzdau chipul- și un fapt, acela de-a trăi, liber, despovărată de rutină, cu gânduri ce se domolesc odată cu trecerea clipelor, un soi de curiozitate neostentativă în a te privi din unghiuri diferite, de –a te asimila și de- a te crește în mine, diminuându-ți orice povară- o energie venită din alte lumi mă acoperă pentru a te ocroti; un mai suprem, încins, în care vuietul străzii pare estompat, iar miracolul unește aripile în zborul porumbeilor albi.
Cel care devii încercat, cel care aduni ropot de speranțe, cel care te rogi creștinește, cel care trădezi apoi, tu, omule, întinsură de necuprins, prelungire a cerului pe pământ, ax fundamental, bucurie tainică, haită de lupi într-o goană fără sens, cugetă întru îmblânzire fiindcă porți în tine fărâme divine.

Ludwig van Beethoven - A melody of tears, viața nealterată, cu mine și pentru mine, într-un soi de egoism ce mă înfioară chiar și pe mine, pantha rhei și clipele veșniciei, diluate de o muzică ce mă transpune definitiv, în vremuri în care visam la caii înverziți, of, năbădăioșii. Așa durată, așa vremuri, iar suspinul rămâne pironit pe un petec de inimă, un salt, un vis de copilă și prea multe tăceri.

Versuri de atunci îmi răsună în ureche:

Îmi ești dor fără sațiu,/în undirea Dunării, /în stropii de ploaie ce se precipită, și lunecă aritmic.

Îmi ești fior oglindit/ și mare, și soare, și cer, și pământ./

Și mai ales,  ființare îmi ești./Tribulație consecutivă,/secundând alte doruri.

Mereu înălțânde, mânate de arcane nedibuite,/ fremătând orizontul întreg,

 îmi ești dor aburcat,/ îmi ești tu,/ îți sunt eu.

Îți mulțumesc pentru a mă fi crescut în cușca cu lei, prieten scump. 

Două lumi perfecte, complementare, două falii ce se întrepătrund, ochiul ferestrei, draperia trasă mai mult de jumătate,   fascicule de lumină în încăperea semi-întunecată, rămân imobile pe un tavan drept, alb, in vreme ce altele, care vin din depărtări se unduiesc ludice în acelaşi decor.

Eurile noastre devin osmotice, se recunosc şi se resorb în aceeasi peliculă, tu ai devenit eul meu lipsă, inima ticăie ca un ornic hodorogit, nu- şi mai ştie măsura, e un clocot ce mă consumă, mă sperie şi mă atrage. Orele curg în linişte, verdele  grâului proaspăt, mirosul greu de rapiță, simbioza naturii , depărtatele sunete aproape înfundate,  un tril ce secondeaza doruri imanente, salcâmii înfloriți pe un verde concupiscent, o prezență diafană, un galben odihnitor -e primăvară, luna mai, irizări stelare se arată ici -colo din măceşii sălbatici, am revenit în matca mea, legănatul maşinii mă confiscă. Ochii mei rămân pironiți la siluetele trecătorilor, trec prin ele, am traversat o săptămână grea, încerc să îmi revin, încet, cum pot.

Sunt dimineți teribil de îndrăgostite,  grăbite, parfumate ce au

gust  de cafea, un alcov și multe perne moi,frumos colorate./Ca să mă pierd pe mine prin tine, cel ce mă absorbi iremediabil, mă reinventez sau sper că  pot să ma recadrez astfel încât să pot lupta cu mine însămi spre desăvârșire.

 

Vizualizări: 120

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor