Dragi prieteni, bine aţi venit la reîntâlnirea cu Revista de cultură universală, REGATUL CUVÂNTULUI!

Ei bine, cinstiţi fiind unii cu alţii, nu cred că v-aţi aşteptat să apară numărul 16 din februarie 2013 în a doua decadă a lunii, adică într-un timp relativ scurt de la apariţia numărului anterior, în acest spaţiu virtual. Desigur, ştim că timpul personal s-a comprimat îngrijorător în ultimii ani, adică în primii ani ai mileniului în al cărui spaţiu suntem ancoraţi în viaţa noastră efemeră. Poate că a fost un motiv să ne grăbim ori, mai degrabă, să reducem spaţiul pe care-l acoperă cu mare osârdie colaboratorii noştri, care nu-şi irosesc timpul în zadar. Ei vin cu mare drag să vă ofere, în spaţiul alocat fiecăruia, materiale de calitate pe care să le citiţi în împuţinatul vostru timp liber, cu atât mai mult cu cât, o parte din aceste materiale izvorăsc parcă din alt spaţiu, sunt primite din alt timp. De fapt, dacă aţi fi mai atenţi, aţi descoperi că este vorba doar de spaţiul şi timpul nostru universal, acelea despre care afirmăm că sunt infinite, chiar dacă, ştim tot atât de bine, că ambele sunt create, deci nu mai pot fi decât imense, uriaşe, de necuprins, dar nu infinite…

Adevărat, nu este domeniul în care să-mi permit a veni cu susţineri imbatabile, dar am posibilitatea să vă indic alte nume care o pot face. Vă asigur că sunt nume dragi, nume care v-au cucerit deja prin luciditate, maturitate, obiectivitate, şi chiar unicitate.

În acest sens vă recomand să nu cutreieraţi spaţiul revistei fără un anume plan. Numai în acest fel veţi reuşi să parcurgeţi toate materialele în timpul ce vă aparţine, foarte limitat, de altfel. Aşadar, începeţi cu… începutul! Treceţi peste coperta ce vi se va părea nouă (pentru că s-a dorit să vă surprindă prin culori şi umbre, atât de mult, încât nu mai puteţi citi toate cuvintele din partea superioară!), săriţi peste paginile cu aşa numita „casetă tehnică” şi cu prezentarea partenerilor culturali (sunt sigur că i-aţi reţinut de mult timp şi oricum nu sunt modificări!) şi poposiţi direct în CHAOS! Hm! V-aţi speriat? Nu este cazul, dar va trebui să înţelegeţi că acest început este foarte important. Domnul prof. dr. Adrian Botez vă aşteaptă să vă introducă în REPAUS şi NON-REPAUS, să vă iniţieze cu privire la EUL-SPIRIT şi să vă ofere o mostră de ANALIZĂ POETICO-ARHETIPALĂ…

Călătoriţi apoi prin spaţiul în care domnul N. N. Negulescu, sobru şi meticulos, atent şi pretenţios cu tot ce înseamnă revistele pe care le-a fondat şi le conduce, inclusiv acest REGAT al CUVÂNTULUI, vă oferă „Dimensiunea marilor opţiuni filosofice” doar pentru a vă convinge că „angajarea poetică a Nicoletei Milea” este făcută pe un fertil teren meditativ. Pentru a vă elibera de anumite „scheme tonale apologetice” decriptate în efortul  înţelegerii unor tensiuni imateriale pe care au fost alcătuite unele „formaţii poetice”, puteţi face paşi înainte în spaţiile ce urmează, în plan mai apropiat ori mai îndepărtat. Atenţie la timp! Nu-l irosiţi!

Mergând pe urmele iniţiaţilor descoperiţi anterior, vă puteţi permite a poposi la Ionuţ Caragea pentru a afla totul sau nimic (funcţie de înţelegerea fiecăruia!) cu privire la „Ultima carte despre întuneric, întâia carte despre lumină”. Nu ştiu dacă autoarea volumului de versuri în cauză este o iniţiată ori nu, dar am aflat că domnia sa, adică Bianca Dan, „foloseşte un ton dur, percutant”. Să fie semnul iniţiatului ori caracterul modificat al celui ce trece prin întuneric, pentru a-l cunoaşte, pentru al înţelege şi a-l studia atent, să poată scrie apoi „Ultima Carte despre întuneric”?

Cum credeţi şi, dacă nu aţi reuşit un punct de vedere luminos, faceţi câţiva paşi în spaţiul oferit de „Regatul Cuvântului” pentru a intra Dincolo de negura prezentului! Nu vă temeţi! Veţi beneficia de tovărăşia autorului: Octavian Lupu, prietenul tuturor cititorilor din „Confluenţe Literare”. Domnia sa va avea timp şi bunăvoinţă să vă convingă cu privire la Iluzoriul Control asupra Prezentului, dar şi să vă impresioneze cu „Triada” împotriva „Exploziei”. Veţi înţelege totul în timp relativ scurt, sunt convins, ţinând seamă că v-aţi acomodat deja cu noţiunile de ordine şi haos

Oricum, presupun că tensiunea dumneavoastră a atins cote îngrijorătoare… ca atare, grijuliu cu prietenii mei, ca întotdeauna, vă îndrum să intraţi un timp în spaţiul domnului Gabriel Dragnea şi vă rog să nu vă speriaţi de primul său titlu: „Fug de ţarcurile vieţii literare, în orice parte a lumii aş fi”! De fapt, expresia poate că nici nu-i aparţine domniei sale ci, foarte posibil, doamnei Doina Uricariu, poet şi critic literar… Curios, dumnealui descoperă expresii unice, dar… asemănătoare. Iată, al doilea titlu: „Poezia mea de revoltă nu este un denunţ social”! Nu se aseamănă cu acela despre „ţarcurile vieţii literare”? Şi mai curios este că nici acest titlu nu-i aparţine autorului ci, credeţi-mă, vă rog, domnului Traian T. Coşovei! Cum vine asta? Mergeţi în acel spaţiu, studiaţi puţin timp şi vă edificaţi!

Ufff! Ce repede trece timpul!

Doriţi poezie? Un grup consistent şi valoros de poeţi şi poete v-a dat deja întâlnire! Vă aşteaptă Traian Vasilcău, venit din Moldova, Dorina Şişu, sosită din Irlanda, Ion Pachia Tatomirescu, Alina Beatrice Cheşcă, Ştefan Radu Muşat, Anne Maria Fieraru, Mariana Zavati Gardner, Kathewrine Gallagher, Maria Toma, Ion Ionescu Bucovu, Paula Romanescu, Nichifor Crainic şi chiar Eugen Evu pentru a vă prezenta o poetă deosebită prin multe caracteristici: Luminiţa Mihai Cioabă.

Revista „Regatul Cuvântului” este extrem de bogată, chiar dacă spaţiul pus la dispoziţie este mai mic. Să nu uităm că v-aţi plâns adesea că nu v-ajunge timpul să citiţi peste o sută de pagini!

Deci, păşiţi cu încredere în spaţiul alocat pentru epigrame, muzică, pictură sau film, fără a evita un veritabil „Urcuş” la doamna Elena Buică! Timpul trece repede. Grăbiţi-vă, dar nu lăsaţi spaţii nestudiate! Octavian Curpaş, Ana Amelia Dincă, Any Drăgoianu cu grupul său de epigramişti olteni, Petre Gigea-Gorun, Simona Botezan, Constantin Enache, Andrei Radu şi alte nume valoroase prin scrierile pe care le semnează, vă aşteaptă!

 

Colectivul de Redacţie al Revistei REGATUL CUVÂNTULUI  vă doreşte LECTURĂ AGREABILĂ!

 

Deschideţi  şi cercetaţi revista accesând  http://regatulcuvantului.editii.org

 

 

Secretar directorat,

 

Marian MALCIU

Vizualizări: 122

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Marian Malciu pe Martie 23, 2013 la 10:01pm

Anica dragă, apreciez descrierea ta din comentariu ca fiind de calitate. Ai vorbit de apă, stâncă, iarbă, brânduşă..., dar nu am înţeles unde este acest loc frumos pe care-l descrii atât de plăcut?!

Mulţumesc din suflet pentru urare! Fie ca Domnul s-o împlinească tuturor celor numiţi, adică lumii întregi!

Binecuvântată să fie duminica aceasta familiei tale!

Comentariu publicat de Marian Malciu pe Martie 22, 2013 la 6:03pm

Iată că, atunci când doreşti cu adevărat un anume ceva, se împlineşte... Suntem prieteni, Anica!

Mă bucur sincer şi-ţi mulţumesc pentru acest pas hotărât!

Am primit cu drag zâmbetul tău de primăvară (chiar dacă este capricioasă, ca toate.... primăverile la început de drum!) şi urările tale.
Toate cele bune, cu sănătate, dragoste, pace şi lumină!

Comentariu publicat de Marian Malciu pe Martie 19, 2013 la 8:59am

Se pare că avem destule puncte de vedere comune, Anica Andrei...

Mă refer, în primul rând, la ceea ce reprezintă cuvântul şi internetul pentru noi.

Mulţumesc pentru urări şi, te rog, să mă ierţi că intervin cu mare întârziere!

Am fost plecat departe şi... altele!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor