Dorel(Foto de aici)

Rupți în cur, scuipând semințe, furând din buzunarele cetățenilor din întreaga lume, julind banii din carduri, spărgând liniștea pacifistă a Occidentului cu curve și bătăi, nu ne întrece nimeni la mândrie. Suntem atât de îngâmfați că dăm pe afară. Îi comentăm pe occidentali la orice colț de stradă, ne legăm de ei, îi batjocorim. În fond, cine sunt ”ei” să facă mișto de noi? Ce! Ei n-au făcut crimele abjecte, în numele creștinismului? Să nu le aducem aminte de cruciade, tu-i mama lor! Imediat le aruncăm cu istoria în cap. Ce! N-au colonizat țări și le-au furat bogățiile? Ia să-și închidă pliscul, capitaliștii naibii! S-au îmbogățit pe seama noastră, a săracilor, și-acum au gură? Iaca, li se întoarce.

Cum își permit să ne jignească? Noi suntem mândria Europei, curtea ne strălucește de curățenie, suntem civilizați, amabili. Nu mai spun de cinste. E clar, stă cu noi la masă. Iar dacă bălăriile ne-au inundat curtea, nu știm să spunem bună ziua când le pășim pragul, avem buda în curte și penali de la vlădică până la opincă, ce le pasă? Care-i problema lor?! Poate le avem, așa, numai de-al dracului. Poate e în tradiția noastră să ne facem nevoile în fundul grădinii și să lăsăm buruienile să crească cât casa. Bine?! Să ne respecte tradițiile, zic. Și ce dacă le mai șutim din avut, le mai scotocim prin buzunare? Ce să spun! Ia să nu-i mai aud! La cât au furat și ei de-a lungul vremii, n-au dreptul să vorbească! Ce facem noi e haiduceală, nimic n-au înțeles occidentalii ăștia. Mai recuperăm din ce-au furat, dumnealor, timp de sute și sute de ani.

Cât despre crime, să o spunem pe aia dreaptă. Să ne dăm cu părerea, în stil personal de Gică Contra. Le știm pe toate, suntem genialii Europei. Vinovați sunt ăia de la Charlie. Sau cei din Nigeria. Și, în general, toate victimele căsăpite. Dacă nu i-au înțeles pe ucigași… În fond, cine sunt cei de la Charlie? Niște ochelariști nenorociți, care n-aveau altceva de făcut decât să deseneze la mișto. Să-și bată joc de toți și de toate, mai ales de cele sfinte. Puteau și ei să deseneze frumos o slujbă religioasă, să-l laude pe Profet, să-i scrie o odă, să-și cumpere un preșuleț în semn de respect, să pupe moaște și să ridice osanale. N-au făcut-o, așa le trebuie! Să învețe și franțujii să aibă grijă de cei pe care i-au găzduit. Să le dea, să fie de acord cu tot ce fac. Iar dacă religia ălora propovăduiește crima, mucles! Au avut motive. Le-au ironizat religia, s-au răzbunat. Simplu, nu? Să-i iertăm și să pricepem de ce o fac, chiar și când omoară. De ce nu, doar e toleranță. La urma urmei, ei spală jegul din casa gazdei, au dreptul să facă ce vor.

Așa că…, voi, vesticilor, mai puțin cu vorbăria ironică. Și cu caricatureala. Că acuși ni se umflă și nouă pectoralii de mândrie patriotică românească, ținută în frâu de la Burebista încoace. Și ne cerem dreptul istoric de a ne căca în fundul curții voastre. De a înjura, de a scuipa semințe pe străzile voastre date cu șampon. De a vă da peste nasul disprețuitor, care se strâmbă la toate acțiunile noastre. Noi nu suntem vinovați. Au venit și ne-au furat bogățiile. Să le aducem aminte că l-au ucis pe Decebal, ne-au cotropit în istoria feudală care mai de care, ne-au forțat să fim curve în ambele războaie mondiale? Noi n-avem nici în clin nici în mânecă, nu suntem trădători, ei sunt vinovații! Ne vor aurul, fabricile, pământurile. Sigur, sigur, noi nu vrem să le dăm. Ei ne-au împins să furăm, ei ne-au dat șpagă. De ce n-am chemat procuratura când ne-au oferit mită? Ete așa, ca să întrebe proștii! Vina este a lor, parol! Noi? Respectăm credința veche, ”Boierule, dă și tu, să mânânce gura mea oarece.”

Așadar, avem dreptul să-i criticăm. Își bat joc de noi, fără a fi nimic adevărat. De ce ne fac cerșetori și hoți? Le-am interzis să cerșească și ei pe la intersecțiile noastre? Le-am spus să nu vină să ne fure din buzunare, să nu ne trimită curve la produs? Nu. E treaba lor dacă nu o fac. Asta, însă, nu poate diminua dreptul nostru de a o face în casa lor. E clar?!!

(Pentru cei care n-au înțeles nimic. Acesta este un pamflet)

Vizualizări: 360

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Agafia Dragan pe Ianuarie 30, 2015 la 11:53am

Lecturat cu interes.

Comentariu publicat de dumitru ichim pe Ianuarie 25, 2015 la 12:09am

interesant

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Ianuarie 24, 2015 la 11:31pm

 Pamfletul lui Lili Crăciun e reuşit, pentrucă sugerează picant în  varii subînţelesuri realităţile societăţii româneşti de acum şi de veacuri.... Să sperăm că noul preşedinte, în care avem încă multă încredere, va reuşi să demonstreze ]n scurt timp dragostea pentru binele  românilor , mai ales a celor înstrăinaţi, pentru că a fost votat aproape în exclusivitate de diaspora şi a câştigat cu ea preşedinţia ţării, tocmai cu aceşti români care, în bejenie, fiind, care nu sunt,cu siguranţă, atât de imorali, în totalitatea lor, precum îi califică străinătatea,  tânjesc de reîntoarcere la casele lor, unde să aibă un loc de muncă , să fie în stare să renunţe la imoralităţile impuse de condiţiile lor precare de subzistenţă în afara ţării lor, de umilinţa occidentului, şi să ducă în ţara lor o viaţă cât se poate de demnă, de morală!... Totuşi, când poţi constata facil că lupta pentru putere în ţară a rămas tot pe primul plan şi parcă mai acerbă ca oricând, declarată de anumiţi  politicieni, ca fiind chiar mai importantă decât condiţia umană a românilor de aici şi a celor dezrădăcinaţi şi umiliţi de occidenti,  ce ar putea spune cei cu credinţa în bine, cei care vor să beneficieze cât mai curând de lucrul bine făcut în ţara lor!?.. Se poate, dar, întreba oricine : - Ce rost au avut şi ce rost au toate ... ?!... Felicitări!... G.A.S.

Comentariu publicat de CRISTIAN RACOVITA pe Ianuarie 17, 2015 la 6:13pm

Legenda spune ca primul om care a aparut în Transilvania a fost un ... ungur. Si dupa ce a descalecat de pe cal, sa bea apa, când s-a întors nu a mai gasit calul, ci numai un biletel, pe care scria:
"MULTAM' FAIN"Tiganul se hotaraste sa fuga peste granita. Surprins la trecerea frontierei de granicer se preface ca-si face treburile.
-Ce faci tu aicea?
-O! Pai ma scuzati domnule ofiter, ma usuram.
-Minti, în spatele tau e doar rahat de câine!
-Ce sa-i faci, viata de câine, rahat de câine!

Un ţigan este chemat să cânte la o sindrofie dată de noii îmbogăţiţi ai Revoluţiei. În timpul chefului, unul îl întreabă:
- Băi ţigane, la UTC-işti ai cântat?
- Am cântat, coane.
- Rău, fiule, rău... La securişti ai cântat?
- Am cântat, coane, ce era să fac?
- Dar la nomenclatură ai cântat?
- Am cântat, coane, că era pericol.
Când ajunge acasă supărat şi cu originea mototolită, îi povesteşte pirandei ce a păţit, la care aceasta îi zice:
- Bine mă boule, nu puteai să spui că nu ai cântat?
- Cum să spun fă, când erau toţi acolo?

Definitia  pentru “Sărac”: când ţi-a rămas prea multă lună la sfârşitul banilor.

https://haidamacflorin.wordpress.com/2014/08/16/romanul-si-marea/

- Ce naiba ai luat de 2 milioane, ma va fa in culo?

- Nu ştiu draga mea. E mult două milioane? Că ştii că eu nu mai cunosc banii. Cât e în euro? Am luat nişte salam, tobă, o pâine şi bere.

Se pare că domnul ăsta, care dă cărămizi la mână, a luat mai multă bere decât mâncare.

- Lucas! Unde eşti?

- Aici, mami.

- Vino încoa!

- Păi nu pot trece pe aici. Sunt cearşafuri.

- Fă un giro şi ajungi.

- Ce să fac mami?

- Un giro. Ah. Scuză-mă. Am uitat că suntem în România. Ocoleşte.

Copil crescut cu bunicii. Lasă că l-a dus mama la mare şi i-a cumpărat un colac. Poate-i ţine loc de iubire până vine ea din Italia.

Nu v-aţi săturat, băh, de şters babe la cur prin Italia?

Băi voi ăştia din Bucureşti adică marea mahala, mai ţineţi minte cum vă arunca un anumit primar borduri în ochi, pe banii voştri? Băi voi ăştia din Cluj, mai ţineţi minte un anumit prim ministru care v-a tăiat pensiile şi salariile? Aha. L-aţi votat primar, băh, să vă conducă. No bine mă! Pe domnişoara ministru de finanţe aţi văzut-o, băh, ţară de pitencantropi? Aţi văzut cum habar nu avea să explice chestii financiare? Şi are pe mână visteria statului. Visteria aia din care pleacă banii pe care îi plătiţi voi pe la ghişee, călcându-vă în picioare. Bani care niciodată nu ajung unde trebuie. Şi vă mor copiii sau părinţii din cauză că nu vă puteţi permite o operaţie. Vă pleacă medicii. Vă pleacă inginerii. Vă pleacă specialiştii cei mai buni din orice domeniu. De ce băh? Că vă doare-n cur! De aia! Că staţi ca moluştele şi nu luaţi atitudine. Nu v-aţi săturat, băh, de şters babe la cur prin Italia? Ascultaţi vorbele subsemnatului. Într-o ţară fără opinie publică se poate orice. Inclusiv să fiţi hârtia igienică a oricui. Asta a ajuns poporul ăsta. Hârtia igienică a Europei, că doar nu credeţi că guvernul conduce ţara. Guvernul doar execută ce i se spune pe afară. Nu v-aţi săturat, băh?

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Ianuarie 17, 2015 la 9:46am

Nici n-ar fi fost nevoie de atenționare! :)

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor