Vladimir e un tanar pe care il admir foarte mult.Are multa imaginatie, scrie …e obsedat de ideea de a scrie.De la el am luat-o probabil.E un baiat misterios si melancolic.Adora sa creeze …sa compuna muzica, versuri,poezii, proza….are un sac de talent.

Cat de curand , mi-a marturisit ca imi va da sa-i citesc manuscrisele.Mi-a zis ca are nevoie de parerea mea.Deoarece cat de curand le va pune pe toate sub forma unei carti.Mi-a spus

“Imi doresc mult sa devin scriitor.Nu e zi sa nu ma gandesc la asta.A devenit o dorinta apriga, o flacara care arde puternic inlauntrul meu.De cand am fost mic, mi-am dorit sa scriu…stiu ca am coerenta textului, claritatea ideilor si pot sa scriu.Vreau sa impartasesc lumii intregi gandurile mele, imaginatia mea …vreau sa scriu, intelegi?

Atunci cand cineva a carui dorintsa e asa de mare, nimic nu il mai poate opri , nu-i asa?Va face tot ce sta in putiinta sa reuseasca, sa isi indeplineasca visul.Eu il sustin din toata fiintsa mea deoarece cineva ia spus

-Crezi asa de mult ca vei reusi?

-Da da…voi reusi

-Esti infantil.Nu cred ca ai sa potsi

-Ba da.Te inseli.Chiar daca am 17 ani, sunt in stare sa scriu o carte.O voi scrie.

-Esti un copil.Cunostintele -ti sunt limitate.Nu ai trecut prin viata.Nu stii cu ce se hraneste publicul.Ai ramas si tu impresionat de pe urma a catorva carti bune, si acum crezi ca vei calca in picioare in lumea.Asculta-ma pe mine, eu am experienta.

L-am vazut pe Vladimir cum pastreaza tacerea.Ma gandeam sa intervin.Nimeni nu are voie sa isi impuna vointa asupra cuiva in halul asta.Nimeni ar trebui criticat.Insa el raspunse hotarat:

-Nu, nu.Eu imi scriu cartea singur.Am inceput deja.Am tot felul de manuscrise si texte pe care sunt hotarat sa le folosesc.De altfel-aici mia placut mult cum la privit, o privire de aia, rece si dura-daca ai tu experientsa de viata, imaginatie bogata, toate cunostintele si informatiile pe care te lauzi ca le folosesti, nu vad de ce nu esti tu cel mai citit autor din lume.Ai zis ca stii cu ce se hraneste publicul.Ce injositor mod de a o spune!

Isi ridica mana manifestandu-si dispretul si dadu sa plece.Eu eram gata sa il urmez.Insa tipul l-a strigat

-Asculta Vladimir! Facem un pariu..scriem amandoi, fiecare cate o carte.Vedem la sfarsit cine invinge.

-Esti nebun?Eu nu vad scrierea unei carti ca pe un razboi pe care trebuie sa il invingi.Nu fac acest joc cu tine.Nu vreau sa fiu pionul regulilor tale marsave.

-Foarte bine, pustiule.Faci cum vrei.Vedem la
urma a cui carte ramane in librarii.

Pe drum, il mai priveam din cand in cand pe Vladimir.Ce scanteie avea in ochi…serios vorbesc!Nu l-am mai vazut atat de hotarat niciodata.A doua zi mi-a marturisit ca imediat ce a ajuns acasa s-a pus pe scris.SI a mai scris un capitol.De asemeni, muream de nerabdare sa citesc…insa mi-a spus ca nui voi putea vedea decat manuscrisele iar cartea o voi citi in forma ei completa, dupa 2 luni, cand o va termina.

Vizualizări: 95

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Rheea Manson pe Decembrie 11, 2009 la 1:31am
Bineinteles domnule..Da, recunosc nu am scris corect in ultimul paragraf.Va multumesc pentru ca mi-ati atras atentiaSi da, am promovat proba la limba romana.SI da, aspir la statutul de scriitor...nu trebuie sa subliniati asa tare!
Greselile vor fi corectate insa eu nu ma intimidez in fatsa nimanui.
Comentariu publicat de ION IZVOR pe Decembrie 10, 2009 la 5:21pm
Nimeni nu poate scrie…decât corect şi întrebarea este dacă în clasa a VIII-a, proba la limba română, a fost sau nu promovată de aspirantul la înaltul statut de ...scriitor!!

Ce trebuie să dovedească un elev care a promovat testul amintit? Că ştie să se exprime corect în scris, din punct de vedere gramatical, până una alta...

Iată finalul acestei “postări”:

Pe drum, il mai priveam din cand in cand pe Vladimir.Ce scanteie avea in ochi…serios vorbesc!Nu lam mai vazut atat de hotarat niciodata.A doua zi mia marturisit ca imediat ce a ajuns acasa s-a pus pe scris.SI a mai scris un capitol.De asemeni, muream de nerabdare sa citesc…insa mi-a spus ca nui voi putea vedea decat manuscrisele…cartea o voi citi in forma ei completa, dupa 2 luni, cand o termina.

Cum ar trebui să arate?

Pe drum, îl mai priveam din când în când pe Vladimir. Ce scânteie avea în ochi…serios vorbesc! Nu l- am mai văzut atât de hotărât niciodată. A doua zi mi-a mărturisit că imediat ce a ajuns acasă s-a pus pe scris.Şi a mai scris un capitol.De asemeni, muream de nerăbdare să citesc…însa mi-a spus că nu-i voi putea vedea decât manuscrisele…cartea o voi citi în forma ei completă, după două luni, când o va termina.

Cam atât am avut de spus...scriitura este un lucru sacru...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor