Douămiismul poetic românesc. Autoportret cu versuri inedite

În aprilie, site-ul bilingv www.afroditacionchin.roOrizonturi culturale italo-române” / “Orizzonti culturali italo-romeni” prezintă în prim-plan o anchetă literară sub titlul

Douămiismul poetic românesc. Autoportret cu versuri inedite
D.D. Marin, Ş. Axinte, R. Chirian, C. Perţa, O. Prodan, R. Ţupa, A. Urmanov.

Pornind de la volumul coordonat de Daniel D. Marin, Poezia antiutopică. O antologie a douămiismului poetic românesc, Ed. Paralela 45, Piteşti, 2010 – „o antologie care ar putea fi una reper” (Al. Cistelecan) – am reunit câteva din vocile reprezentative ale acestei generaţii. Daniel D. Marin, Şerban Axinte, Rita Chirian, Cosmin Perţa, Ofelia Prodan, Răzvan Ţupa şi Adrian Urmanov răspund întrebării: Cum vă raportaţi la generaţia poetică douămiistă, cum o vedeţi în general şi încotro credeţi că se îndreaptă? Ne propun, de asemenea, un grupaj de versuri inedite.

Ancheta realizată de Afrodita Carmen Cionchin poate fi citită la pagina
http://www.afroditacionchin.ro/ro_textdehome1.html

Vizualizări: 369

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Cristina Orneata pe Aprilie 9, 2011 la 11:49pm

Da, traim intr-o societate specifica unui mediu cultural eterogen. Personal nu vad in istoria literaturii romane nici un pericol si nici o noutate. Mai mult, optez pentru autenticitate - imi permit sa fac usoara diferenta cu originalitatea.

A fost in literatura romana si momentul (care a durat zeci de ani) post-Eminescu. Arghezi s-a desprins de stilul eminescian, Macedonski a avut o importanta contributie critica si literara. Toate acestea evident pe fondul vremurilor care nu sint chiar de mult apuse. Desigur au urmat alti poeti, Blaga, Barbu si fenomenul Nichita.

Au fost conditii ingrozitoare pentru creatorii de arta in diferite momente critice istoric vorbind, de exemplu optzecistii. Iata ca rezistenta prin cultura exulta si astazi valori literare de necontestat. Si asta in poezie, desi e valabil in absolut toate domeniile culturale.

Interesant articolul domnului Daniel D. Marin insa imi permit o intemeiata retinere fata de canoane. Numai Reteaua Litrara a promovat mii de poezii inedite incit simt cu tot respectul sa-l desfid pe domnul Daniel D. Marin in ingrijorarea domniei sale ca asistam la ”moartea poeziei” (evident intelegind deriva acesteia, nimic apocaliptic).

In schimb as avea de obiectat poetilor atit tineri si foarte tineri (cei citati de dumneavoastra si autorul articolului) dar si cuiva mai in virsta si vechi, foarte cunoscut in reteaua literara, renumit, respectat, admirat, consacrat, prolific - ma refer la Adrian Grauenfels si...in fond malefici, gaunosi, putrezi, morbizi....horror!

Cu respect pentru interesul si efortul dumneavoastra,

Cristina.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor