Dr. Ari Babaknia, autorul primei istorii a Holocaustului în limba persană (patru volume)

(Courtesy Memorah Foundation)

"NEW  SHOAH  BOOK"

By Dr. Ari Babaknia

Cartea "NEW SHOAH BOOK" este în top, în rândul iranienilor non-evrei.

Dr. Ari Babaknia, un medic iranian evreu, cu sediul în California de Sud, a lucrat 15 ani în cercetare pentru a scrie prima carte de istorie a Holocaustului în limba persană, în 4 volume.

Prima oară, o carte în limba persană despre istoria Holocaustului, a apărut tocmai când Mahmoud Ahmadinejad şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Iranului.

Autorul cărţii, Ari Babaknia "a consemnat fiecare detaliu al Holocaustului scris în limba persană cu o astfel de precizie şi emoţie încât cititorul obţine cu adevărat un sentiment real al acestuidezastru uman", a spus Massoud Sadr, un iranian musulman de la TV în persană, limba programului TV Pars cu sediul în California de Sud.

Ca urmare a declaraţiilor lui Ahmadinejad despre Holocaust, prietenii lui Babaknia, care călătoresc frecvent în Iran, i-au spus că această carte a fost foarte populară printre iranieni, care au cumpărat-o printr-un distribuitor de carte suedez.

Ali Massoudi, un jurnalist de 77 de ani, musulman iranian şi fost la Show în persană - limba ţării gazdă, care trăieşte în Irvine, California, a spus: Eu cred că iranienii care trăiesc în SUA, simpatizează cu povestea evreilor şi a altora care au fost "indezirabili" de către nazişti.

"Există aproximativ 120 de milioane de oameni, plus cei din lume, care vorbesc persana, dar nu a existat niciodată o carte scrisă în limba lor maternă despre Holocaust", a declarat Babaknia, un obstretician - ginecolog de profesie, care a spus că prima versiune a scris-o de mână.

La preţul de 200 de dolari fiecare, mai mult de 2000 de exemplare au fost vândute, marea majoritate în Statele Unite, a spus Babaknia, şi on-line pentru cititorii non-evrei persani.

Autorul cărţii a fost invitat să vorbească la moschei iraniene şi organizaţii ale comunităţii musulmane din Statele Unite ale Americii şi la alte instituţii. De asemeni a acordat numeroase interviuri în mass-media.

Sursa:http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/138564/holocaust-...

Vizualizări: 225

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Iulie 26, 2013 la 8:14pm

Cele patru volume ale cartii,

Holocaust in Farsi: 

Book 1: The Holocaust: “Man’s Inhumanity to Men"

Book 2: America’s Response to the Holocaust

Book 3: The World’s Response to the Holocaust

Book 4: End of the Holocaust;  Liberation of the Nazi Camps and the Genocides of the Last 100 Years

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Iulie 26, 2013 la 8:13pm

Multumesc Adrian! Aparitia acestei carti am vazut-o ca pe o minune, care va avea un rol educativ in randurile iranienilor ne-evrei. Mai ales dupa afirmatiile facute de fostul presedinte al Iranului privind Holocaustul. In engleza au aparut multe carti despre Holocaust. 

Shabat Shalom!

Comentariu publicat de Adrian Grauenfels pe Iulie 26, 2013 la 11:11am

Lucretia felicitari pentru semnal !

Comentariu publicat de Adrian Grauenfels pe Iulie 26, 2013 la 11:11am

ar trebui tradusa in engleza de cineva ! 

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Iulie 25, 2013 la 8:17pm
Ari Babaknia: Thank you so much Lucretia, for your kind efforts of writing a piece about my Holocaust books in Farsi and posting a link on your face book. I would invite you and your friends to visit our website, WWW.Memorah.org and view our new campaign of Know Hate.
knowhate.org
No Hate, Know Hate, Holocaust in Farsi - هولوکاست به زبان فارسی

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor