Acum nu-ţi scriu în scurtisime, pentru că am probleme grave, complexe, variate şi mai ales urgente, în care am nevoie nu de un consilier de imagine, ci de unul de taină în care-mi pun toată încrederea me.

În esenţă este vorba de o problemă de cuplare şi decuplare, adică de una contrarie, să auzi, să vezi şi să nu crezi!

Am îmbulinat-o mătrăgunuţo, iaca-ţi spun mai jos despre ce este vorba.

Aşa cum arcul guvernamental nu vrea să se decupleze de la afacerile lui cu statul şi ale statului cu traficanţii şi evazioniştii, tot aşa, dar invers, muzele mele au declarat sciziune, independenţă, autonomie, nu mai vor să le gestionez eu şi-o să vezi ce vor să facă.

Şefa muzelor, după ce am scăpat-o pe cheltuiala mea, de un infarct cerebral, acum s-a autoprivatizat şi şi-a deschis firmă de impresariat epigramatic, îmi râde-n nas cât o duce de bine, ea. Din afacerile ei şi-a făcut vilă în Caraibe, Canare, are costuri grase în bîncile străine. S-a săturat să mai presteze viaţă artistică fără simbrie, prefera mai bine şomeră, decât cum zice ea în protectoratul meu. Asta ar fi prima problemă.

Mie personal, mi-a căzut talentu-n călimară şi n-ar fi fost chiar aşa un lucru grav, dacă această călimară n-ar fi fost mare de tot şi cu gâtul mic, în care nu se poate scufunda un scafandru artistic.

Era să se înnece(talentul), noroc că a venit Miloş în vizită, a pus mâna pe făcăleţ, a spart călimara şi mi-a scos de-acolo o ţâră de talent, ameţit, aproape asfixiat şi nu violent, dar violet.

Era să se dea de partea guvernului, noroc că l-am spălat eu de culoare.

Muzele mici au intrat în panică şi m-or tras de şireturi acum o oră, să găsesc o soluţie şi iacă-tă, m-am gândit la tine, să mă consult.

Chiar dacă o să-mi dai o porţie de tăşere, mi-am descărcat bateriile, că altcuiva, n-am încredere că-mi dă un sfat potrivit.

Intenţia mea în linii mari, este de a abandona supervedetismul de care sufăr în imperiul Agonia şi-o să-i las fără consilier de imagine, că şi-aşa o făceam fără simbrie şi fără recunoaşterea meritelor.

Ţi-am spus toate astea ca să ştii că înainte de a-mi da demisia din consiliu, vreau să închei şezătoarea ghicitorilor promisă, fie că o s-o fac de unul singur şi o s-o termin în monolog de artă cu tendinţă domestică şi fără violenţe cum spunea Nelu Iliescu în anii de glorie.

Am dat garanţii scrise că o să fie o încheiere de pace la care te invit şi pi tini, chiar dacă vii cu o porţie di tăşere. Cu voia lor, invit pe toţi artiştii de condei de la care să-mi iau rămas bun şi-o să închei cu o clauză testamentară, prin care îţi las ţie şi dăscăliţei toată averea mea spirituală.

Apropos, era să uit ce-i mai important: ţi-am dat umorul în presă şi tăti portalurile de literatură de pe net. Acum te cunoaşte d-na Liliana Bertea, cetăţean american şi dl. Profesor Ion Agachi, cel mai mare specialist în imagologie din America.

Doamna Liliana Bertea, chiar te-a invitat la cunoştinţă acolo unde eşti tu prima vedetă a umorului românesc, de spargi avioane.

Întreab-o pe dăscăliţa şi pe GPI, că ei cunosc cele arătate, sau uite-te tu personal, că n-ai nevoie de ajutorul nimănui. Dacă-mi dai voie, te dau în toată presa românească pe care o ştiou eu, şi om te fac, fata tatii.

Până la încheierea şedinţei de ghicitori şi la citirea testamentului, îţi doresc munţi de inspiraţie şi umor până la cer.

Cu câteva zile înainte de şezătoare, te anunţ tot prin Agonia, să fiţi tu şi dăscăliţa, singurele mari artiste ale condeiului, pe care le iubesc din toată fiinţa mea.

Ţi-am dedicat un aforism care sună aşa:

.La un om cu spirit mare supărarea ţine cât ploaia într-un vârf de m unte. S-ar putea ca această scurtisimă să-ţi dea cea mai mare garanţie de la bunicul tău, Filip Tănase din Bucureşti.

Mai e ceva pe 18 Sept. 2010, fac 82 de ani în cap, fapt pentru care mă declar un super bunic, moment în care mă cosmopolitez şi-mi iau titlul de gross-papa, aşa să-mi zici mătrăgunuţo.

Pentru că mai sunt alţi Filip T. care dau cu pixu-n muze şi cu muza-n pix, semnez:

Filip Tănase din Bucureşti

Vizualizări: 15

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor