Dragoste la mâna a doua ( roman – foileton, mai 2019, Piatra Neamț)

Cap.3

 

Rezumat cap.2.

Același George Apostol, apare într-o ipostază romantică, spontană, cu domnișoara Minodora, gazda sa, iar, în oglindă, Agnes Mărgărit, respinge sfaturile mamei sale și insistențele fostului ei soț de a se împăca din nou, după ce fusese părăsit de amantă…

 

Mașina care oprește la scara blocului este o dubiță albă, iar șoferul acesteia un bărbat în vârstă, îmbrăcat neglijent. Îmi face semn să urc, deschizându-mi portiera  zâmbind.

- Noroc, tinere! Toader Hociung, e numele meu! Îmi amintesc de d-ta de la interviu!

- Să trăiești, nea Toader! îi răspund și-i strâng mâna întinsă.  Și eu îmi amintesc de d-ta!

- Ăsta-i tot bagajul?

Dau din cap afirmativ.

- Strictul necesar!

- Mda! Cam „subțire”!

- Așa mi s-a spus de la Centru!

- Ce știu pizdele alea! se înfurie bătrânul. Ți-ai și găsit pe cine să întrebi! Cum dracu, Doamne, iartă-mă, să înfrunți muntele cu un rucsac?

- ?!

- Am lucrat și eu o vreme la Vulturești, unde m-am și însurat, de altfel! Norocul tău e că mi-am lăsat „echipamentul” acolo și ți-l pot împrumuta!

- Mulțumesc.

- Stația este condusă de fosta mea nevastă, Agnes, o femeie aspră, care-ți poate face viața un calvar! Te sfătuiesc să nu comentezi și să n-o contazici!

- E un fel de monstru?

- N-aș zice, dacă îi intri pe sub piele, e ca pâinea caldă. Eu n-am reușit, fiindcă, mărturisesc, îmi plac femeile și m-am încurcat cu câteva! Pe atunci locul era plin de femei!

- Și acum?

- Acum n-a mai rămas decât ea. Are peste cincizeci de ani și se ține de stație cu dinții, dar nu mai are puterea de altădată! Ai șansa să faci carieră aici, deoarece

este nevoie de un bărbat harnic și priceput. Cei dinaintea ta, din păcate, n-au făcut prea mulți pureci la Vulturești și n-au fost puțini!

- De aceea mă duci acolo cu duba?

- Nici vorbă! S-a întâmplat ca deplasarea ta să coincidă cu data aprovizionării de iarnă a stației.

- Sunt aproape două tone de marfă! Cum naiba o urci până în vârf?

- Cu elicopterul SMURD-ului. Te ia și pe tine!

- Tu nu vii?

- Nu. Am interducție să mă apropii la mai puțin de douăsute de metri de ea! E drept că nici nu prea mă omor s-o văd, deși aș dori să mă împac cu dânsa!

 

Câtă obrăznicie la afemeiatul ăsta. Auzi să meargă la mama și s-o roage să pună un cuvânt bun pe lângă mine! I-o fi dat pipița aia papucii!  Sigur nu i se mai scoală! E cu treizeci de ani mai bătrân!

Formează numărul lui cu furie.

- Agnes sunt! zice. De câte ori vrei să-ți spun că n-ai ce căuta la ai mei?

- Treceam prin zonă și…

- Minți cu nerușinare, ai făcut-o intenționat!

- Agnes…

- Te rog să nu-mi mai pronunți numele și să mă lași în pace!

- Agnes…

- Gata! Nu mai avem ce vorbi!

- Nici pe linie de serviciu?

- Ce treabă ai tu cu serviciul meu?

- Îți aduc noul operator și comanda pe care tocmai ai făcut-o!

Agnes înghite în sec.

- N-au găsit pe altcineva? Te-ai cerut tu, desigur!

- Știi bine că nu m-ar fi ascultat nimeni! Conducerea are cunoștință despre interdicția pronunțată de judecătorie. M-au trimis pentru că n-au avut pe cine trimite!

- Dacă-i așa, misiunea ta se încheie la SMURD!

- O să fie nevoie de cineva la descărcat!

- Îl am deja pe operator, vezi-ți de treabă! De douăzeci de ani mă descurc singură!

- Cum vrei!

Trântește telefonul în furcă. Tupeistul dracului! L-a apucat mila de mine exact după douăzeci de ani! Iar eu ca o proastă ce sunt am tot sperat să se întoarcă. O dată chiar l-am reprimit în viața mea. N-a fost să fie nici atunci! Mi-am dat seama repede că nu-l interesa decât să mi-o tragă. La alta-i umbla gândul. Ca și acum!  Nesimțitul. Cum poate să-și imagineze că m-aș mai împăca cu dânsul la vârsta aceasta… când nu mă mai interesează nimic! Și când nu mai are nimic de oferit!

Libidinos cum e ar fi în stare de cine știe ce grozăvii. N-are niciun pic de respect de sine! Cu ani în urmă punea filme porno și mă îndemna să i-o ... Nenorocitul.

L-am refuzat și când încerca să-mi facă și mie același lucru. Pesemne c-o fi reușit cu stricata aia de Gaby. Treaba lui! Eu nu mă mai văd despuindu-mă în fața cuiva, fie el și Alain Delon! Toate la vremea lor! Ce porcărie e și viața aceasta! Nu credeam să-mi mai amintesc vreodată asemenea lucruri! Telefonul sună din nou și ezită mult înainte de a ridica receptorul.

- Alo! De la SMURD vă deranjez! Ajungem într-o oră!

- Mă găsiți aici la orice oră!

- Vă rămasem datori de data trecută cu o pisică! O mai doriți?

Vizualizări: 28

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor