Bună Ziua!
Încă nu mi s-a finalizat stagiul (proba de foc) auto-imbecilizării mele, conştiente şi pertinente. Am pornit iniţial - mutând "nevoit" locul, din facebook în Tagged, divagand prin hi5 - cu îndemnul "Cui pe cui se scoate", "luând taurul de coarne" prin abordarea tranşantă a unui Joc numit PETS.
Hibele acestui Joc transpar încă din autodefinire: este un loc (acceptat prin intrarea-n joc) unde noi, noi oamenii, suntem ... "animăluţe" (PETS) şi creştem în valoare, da - nota bene - "creştem" în "valoare", dacă ne cumpărăm unii pe alţii!! Atât şi deja este suficient pentru "a fugi mâncând pământul", ceea ce şi făcusem eu, aproape un an de zile de la logare.
Chiar dacă iniţial poţi considera că poate fi folosit ca "semn de carte", sau chiar o formă de comunicare "specifică" Tagged&hi5, chiar dacă crează dependenţă - prin trezirea şi exacerbarea "spiritului" concurenţial - nici-un moment nu poţi face abstracţie de transmiterea în subliminal (şi acceptarea, ca atare) a "normalităţii" sclaviei!!!
Şi am stat - recent făcând totuşi "încercări de evadare" - prins în mrejele unui ludic prost înţeles, un an de zile (în decembrie ce vine, ca mâine).
Nu doresc să critic în nici un fel aceste [reţele de socializare] - de altfel, necesare obţinerii suportului pentru a putea comunica, pentru a putea socializa -, fiind încredinţat că "osatura" - sau interfaţa - este solidă şi cu multiple funcţionalităţi! Trebuie să ai ceva vechime în internet, pentru a putea utiliza eficient - şi, de ce nu, (chiar) inteligent - "butoanele" ce îţi stau la dispoziţie. Trebuie să le încerci, să le aplici corect funcţiile, iar restul - ceea ce rezultă! - depinde doar de imaginaţia fiecăruia! Iar aici, în Tagged şi hi5, am găsit nişte "butoane" inteligente: Cafe, (fosta) Ferma, PETS, MAFIA, ..., LUV, TAG, widget, casetă nouă, aş putea spune că întreg ansamblul este migălos şi frustrant de bine construit!!!
Eu însă mi-am păstrat Speranţa!
La bază, fiecare om are un "dat" comun, suficient pentru propriul Progres spiritual. Noi înşine suntem o "interfaţă" între acest Univers material - care ne include - şi acea zonă de Mister şi Inefabil numită Rai (sau Eden). Atâta timp cât omul - în universalitatea sa - îşi conservă respectul şi confluenţa participării individuale, nimic nu poate interveni ca frână, sau impunere. Chiar şi slăbiciunile noastre - păcatele noastre - pot fi "puse la lucru" spre obţinerea dezideratului (triumfalist sau competitiv, ce mai contează?) de mai bine, mai frumos, mai generos.
Suntem singuri (pe cont propriu) dar împreună (prin Consens)!
~
Cornelius, :)
PS: Internetul - spaţiu "Virtual" - este un loc unde continuăm să visăm, concretizându-ne esenţele cu ajutorul tastaturii şi a Monitorului, alte două "butoane inteligente". ~,

Vizualizări: 167

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ROSCA Gheorghe Cornel pe Aprilie 28, 2016 la 9:01pm

Da.
Desigur că mi se stricase "robinetul" (vezi şi comentariul aferent)
~
Cornelius, :)
PS: sevraj; un cuvînt potrivit pentru încercarea de evadare din PETS!!! (aş zice că imbecilizarea este un continuum ... "firesc", în lipsa oricărei alte pre-ocupări)

Comentariu publicat de ROSCA Gheorghe Cornel pe Februarie 24, 2013 la 3:31pm

Bună Ziua!
Vă mulţumesc! Abia pe la sfârşitul lui Ianuarie a.c. am reuşit o desprindere ... "asistată". Tatonări am mai avut, fragile însă; le numeam "Evadări"; într-o astfel de evadare, fiind pe facebook ... am rămas în facebook! Şi nu doar pentru că eu însumi aveam nevoie de ajutor: am fost sensibil la unele din Causes, apoi am fost "prins" în câteva dialoguri de Messenger de fb., apoi am fost "inspirat" de "fulgerele de comunicare" ce se perindau una după alta, am scris ceva la mine, am scris comentarii la alţii, am revenit în fb cu partajări, într-un cuvânt, mergea! Trecuseră câteva zile, apoi o săptămână-două. Apoi, asistat, mi-am dat seama că pot şi trebuie să mă organizez; în Tagged&hi5 învăţasem anumite "mişcări" oferite de [Butoane], învăţasem să am cont multiplu, aşa că mi-am făcut un cont special pentru Reţelele NING, în exclusivitate. O să mai adaug două Reţele sprutz (parcă aşa se numesc), dacă mai sunt "membru" în acelea!
Ce pot spune este că am început cu dreptul, alegând ca primă reţea cu adresă nouă, Reţeaua literară! Desigur că nu pot fi [prezent] peste tot, însă este mult mai multă "relaxare" decât în facebook, este mult mai multă efuziune calitativă; dacă este nevoie, pot renunţa chiar şi la facebook: "detaliile" îi sunt ruina, căci în facebook toate se întâmplă într-un crescendo exponenţial! Din cât răspunzi în reciprocitate, din aceea creşte procentul de imposibil să răspunzi; fiecare gest propriu, fiind urmat de o "armată" de gesturi din partea Prietenilor şi nu numai! La care putem adăuga dificultatea de a mai găsi uşor ceva/orice, chiar pe propriul Perete!
În fapt, eu încep să mă conving de faptul că gestul de finalitate lucrativă este mult mai evident şi împlinit în Reţelele NING, decât în restul reţelelor de socializare. Poate şi din cauza criteriilor de "specializare", din care eu am ales 3 domenii: scrisul, arta plastică şi religia. Nu mă îndoiesc însă că există o multitudine de alte domenii, dar fiecare îşi caută cât mai multe trăsături comune, în spaţii cu interfeţe abordabile, unde riscă doar să fie remarcat, chiar şi cu o minimă "contribuţie".
Eu sunt sigur că voi avea ce să primesc de la toţi Prietenii mei, mai ales dacă eu îi voi vizita mai des decât am făcut-o până în prezent; va fi o Muză "colectivă" pe care cred că eu am reuşit să mi-o adaptez în cei peste 4 ani ca blogger -nici mult, dar nici puţin -, fiind deocamdată în imposibilitate de a mă mai opri ci, mai degrabă fiind în postura de a-mi revizui permanent atitudinea de ... fac/nu fac, niciodată nu-i suficient! Mai bine este întotdeauna când adaugi ceva ... la nimic, apoi ceva la ceva, apoi, când nu mai pridideşti, înveţi să comasezi în puţine cuvinte, maxim informativ; adică înveţi să trăieşti alături de semenii tăi!  
~  
Cornelius, :)
PS: de "trăit", oricum trăim; este însă bine să nu mai fie ... oricum! ~,

Comentariu publicat de Mistica pe Februarie 21, 2013 la 8:45pm
Da, inteligente. Inteligente randuri!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor