Eveniment la Ambasada României din Madrid !

Atmosferă festivă însă discretă şi de bun simţ, luni 20 februarie, ora 17:00, la sediul Ambasadei României din Madrid cu ocazia decernării Ordinului Meritul Cultural în Grad de Cavaler - decoraţie primită din partea statului român prin intermediul Administraţiei Prezidenţiale la propunerea Ministrului Culturii. Am fost destul de emoţionat în prezenţa prietenilor şi apropiaţilor care au participat la eveniment dar mai ales în prezenţa Cristinei, soţia mea şi-a fiului meu Darius, care în scurtă vreme a devenit protagonistul numărul unu, "cotropind" teritoriul Ambasadei şi surclasându-mă fără drept de apel. Decoraţia mi-a fost înmânată de către domnul Ministru Consilier Ilie Bănică în urma unui discurs bine închegat, fără prea multă risipă de metafore şi cât se poate de coerent ceea ce demonstrează că nu întâmplător a fost domnia sa la un moment dat purtător de cuvânt al MAE. Printre participanţi, înafară de agreabila prezenţă a doamnei consilier Ştefana Rotaru, anfitrioana evenimentului, am remarcat prezenţa unor oameni la care ţin în mod special şi cărora doresc să le aduc mulţumiri şi pe această cale. Mă refer la Don Melquiades, profesorul, omul fără de care probabil drumul meu spre Madrid s-ar fi poticnit pe undeva prin Castilla la Mancha şi Don Miguel Fonda, care a reuşit în momente dificile să mă facă să cred în continuare în proiectul FEDROM. Sunt două dintre persoanele fără de care probabil n-aş fi putut ajunge acum în ipostaza de-a primi una dintre cele mai înalte distincţii acordate de către statul român.


 

M-a bucurat de asemenea prezenţa colegilor mei de la IDESIE- Instituto de Estudios Superiores de Ingeniería y Empresa (Marcos, Fernando, Tani şi Jose Maria) a celor de la Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Spania - FEDROM (Miguel, Ana şi Silvia), a lui Jesus Benito, Liana Cureraru (împreună cu soţul), a directoarei ICR Madrid, Ioana Anghel, a lui Claudiu Store şi Cornel Drinovan, Ruxandra Constantinescu, Agustin Gonzalez Plasencia, Doru Cărbunaru (împreună cu soţia), a reprezentanţilor Ambasadei (Ionuţ Neagu, Ionuţ Marian Vâlcu, etc.). Am adus multumirile cuvenite celor prezenţi, am dedicat decoraţia familiei, membrilor Reţelei literare şi ai României din Diaspora precum şi celor care de o lună de zile protestează în Piaţa Universităţii pentru redobândirea demnităţii naţionale înfruntând cu stoicism vicisitudinile vremii. Lor şi tuturor românilor atât din ţară cât şi din Diaspora care (încă) mai cred în valorile morale şi spirituale ale acestei ţări, celor care consideră că Monarhia ar putea fi o soluţie bună pentru România şi tuturor celor care mai au speranţe într-o schimbare adevărată. Am uitat să aduc mulţumiri publice colegilor mei de la FEDROM însă îmi repar acum greşeala rugându-i să-mi ierte scăparea care n-a fost intenţionată ci s-a datorat emoţiilor pe care le-am avut în acele momente.

 

 

Jesus Benito, eu, Agustin Gonzalez, Miguel Fonda, Ana Gasco, Silvia Ionascu

Vizualizări: 1185

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de remus-lucian stefan pe Februarie 25, 2012 la 10:47am

felicitări!

la mai mare (dacă se poate)!

Comentariu publicat de Simona-Grazia Dima pe Februarie 25, 2012 la 10:13am

Felicitari! Meriti distinctia cu prisosinta!

Comentariu publicat de Constantin Vizonie pe Februarie 24, 2012 la 10:13am

Sincere felicitări, domnule cavaler!

O asemenea onoare se obţine cu multă trudă.

Cu stimă,

Comentariu publicat de Irina Lucia Mihalca pe Februarie 23, 2012 la 5:33pm

Asemenea vesti ma bucura.

Felicitari intregii familii Vlasin! Un merit recunoscut, mult succes pe mai departe!

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Februarie 23, 2012 la 12:19am

Felicitări familiei Vlașin, mulțumiri pentru dedicația decorației și membrilor din Rețeaua Literară și mult succes în continuare!

Comentariu publicat de michael arielly pe Februarie 22, 2012 la 3:42pm

     Felicitari si mult succes in continuare   !!!!

       .....fara sa repet....sunt de aceiasi parere cu D-l

              Alex. Teodoreanu.....

Comentariu publicat de Florina Marin pe Februarie 22, 2012 la 10:45am

Aplauze! Felicitari, inclusiv lui Darius!

Comentariu publicat de Victoria Fatu Nalatiu pe Februarie 21, 2012 la 8:28pm

Felicitări întregii familii Vlaşin . Impreună sunteţi puternici de aceaa aţi reuşit să trasaţi liniile democratiei pentru arte...Aţi deschis orizontul viitorului ( ajutând şi pe alţii să iasă din cochiliile moarte, să înlăture zidurile de deşeuri în care vremile  iau ţinut închişi)...

Comentariu publicat de Cimborovici Teodoreanu Eugenia pe Februarie 21, 2012 la 8:24pm

de la Alexandru Teodoreanu

   Felicitari pentru tot ce faceti in scopul promovarii culturii romanesti in lume! Dar nu inteleg un lucru: ati primit Ordinului Meritul Cultural în Grad de Cavaler  de la Presedintele Romaniei ales, aflat in exercitiul functiei, la propunerea MCC.Cei din Piata Universitatii, pe care i-am vazut si auzit pe viu, o gasca de derbedei care striga toata ziua "Jos Basescu!" si "Jos Guvernul" nu ne reprezinta si in niciun caz nu ne ajuta sa "ne redobandim demnitatea nationala" ci, dimpotriva, sunt pusi sa ne grecizeze incercand sa destabilizeze Romania in scopuri politice si electorale.Ei nu au nimic comun cu spiritul anticomunist al Pietii Universitatii din 1990, piata unde au demonstrat copiii nostri, acei tineri studenti care si-au riscat viata si libertatea fiind alungati apoi din tara de batele minerilor! Si atunci nu inteleg cum puteti dedica acest ordin unor oamani care, printre alte aberatii vor si demisia celor care tocmai v-au acordat, CU MULTA DISCRETIE, acest ordin.

Cu stima si scuze daca cumva am gresit (poate intre timp au aparut alt fel de demonstranti in Piata).

Alexandru Teodoreanu

Comentariu publicat de Attila F. Balázs pe Februarie 21, 2012 la 8:12pm

Felicitari Gelu!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor