Au cinci. Doi acasă și restul împrăștiați. Nu vor să vorbeasă despre asta,  se uită în altă parte când îi intrebi. Asta mică întinde brațele când mă vede.Aici e lângă casa vecinilor, locul unde stau ei e mai încolo, printre mărăcini și noroaie.E un grajd al cuiva.

 

 

Azi am luat-o acasă.Hainele ii  miroseau a fum. Fuseseră uscate deasupra sobei.Mai au câteva lemne și apoi iarna... Dumnezeu cu mila.

Cu ochii mari, mirați privea orașul pe geamul mașinii.Am dat măncare impreună la lebede și a zâmbit E incă copil, pe urmă nu știu cât o va mai face.

 

 Apa,apa repeta după noi uitându-se la mare.Locuiește la 5 km de plajă și n-o văzuse încă.Adidașii scâlciați abia îi incălzesc piciorușele.Se lipește de mine când  o  țin în brațe.Are nevoie de afecțiune.Părinții ei au unul mic de 2 luni și multe griji. Și poate multă ignoranță și nepăsare... au făcut cinci.Lebedele sunt îndrăznețe,  îți fură pâinea din mână.S-au obișnuit cu oamenii și-i îndrăgesc .Numai oamenii nu se înțeleg între ei. În casă e frig, caloriferele sunt doar acolo și-atat.

   Am pus  aeroterma  în funcțiune și puiul s-a încălzit.Stă cuminte la spălat și tăiat unghiile.Se uită la desene animate fascinată și aproape adormită,  dar nu se îndura să închidă ochii.Ține mânuțele posesiv  pe hăinuțele pe care le-a primit,de parcă i-ar fi teamă să nu le iau inapoi.

 

     Sfârșit de zi.Iarna soarele obosește repede. Am dus-o înapoi la ea acasă și am lăsat-o plângând.Am plecat scrâșnind din roți și din dinți. I-am dăruit unui  copil ,doar pentru o zi, o poveste cu zâne.Și copiii cred... Am făcut bine, am făcut rău că i-am tulburat lumea... gânduri care mă vor frământa mult timp de acum incolo...

Vizualizări: 413

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Moroz Cristian pe Decembrie 30, 2011 la 9:48am

Felicitari pentru gestul umanitar. Cei doi de-acasa sunt cat de cat ingrijiti, crescuti, educati. Dar cei imprastiati?

Mai trist este ca sunt la tot pasul pe mapamond...

http://www.youtube.com/watch?v=BHNCKssVx2o

Cu respect,

C M

Comentariu publicat de Carmen Vinţan pe Decembrie 23, 2011 la 12:04pm

Este minunat ce aţi făcut. Dacă o veţi căuta mereu, va avea o speranţă, pe care nu trebuie să o piardă. Ajutaţi-o cum puteţi ! Sunt mulţi copii asemeni ei, prin casele de plasament, unii sunt bolnavi de cancer, pe unde am întins o mînă, Am multe exemple. Ei au nevoie, uneori, de un licăr de speranţă şi mai ales un strop de iubire pentru a spera, pentru a supravieţui. Cuiva le pasă de ei. În sufleţelul lor vor şti că cineva le-a oferit ceva şi puţină atenţie, căldură sufletească.Vor trăi măcar cu amintirea gestului. Mă ocup de 15 ani de astfel de copii. Felicitări pentru gest !Nu vă opriţi!

Comentariu publicat de Cosânzeana Ileana pe Decembrie 22, 2011 la 9:33pm

Sărbători fericite tuturor!

Comentariu publicat de Kozma Simon pe Decembrie 22, 2011 la 12:48pm

Nu stiu pentru ce sa va multumesc. Pentru lacrimile-mi ,pentru frumusetea sufletului, sau a scrierii , Oricum credeti-ma ca din tot sufletul va doresc SARBATORI FERICITE. AN NOU FERICIT . cu multe impliniri,noroc si sanatate.

Comentariu publicat de Reuţ Romulus Robert pe Decembrie 22, 2011 la 11:50am

  Minunat ! Spiritul Crăciunului reînvie cu fiecare  clipă ! ...mă bucur nespus alături de dumneavoastră  !!!

Comentariu publicat de caterina scarlet pe Decembrie 22, 2011 la 8:51am

fetița e superbă.poate vreți să o luați la dumneavoastră dar e riscant cu părinții și poate chiar cu copilul când va crește.e mare și își va aminti de unde provine.da, i-ați tulburat lumea și cred că cel mai bine ar fi să lăsați lucrurile așa cum sunt dar din când în când puteți să-i mai amintiți că sunteți pe aproape, așteptați să aleagă între izolarea imbecilă a părinților  și lumea căreia de fapt îi aparține.

Comentariu publicat de Marius Cioarec pe Decembrie 22, 2011 la 12:42am

Sensibil si emotionant! 

Comentariu publicat de Cosânzeana Ileana pe Decembrie 22, 2011 la 12:05am

Ma gandeam la colete cu lucruri folositoare dar să vedem pe ce adresă sau nume.Eventual la post restant. Vom vedea pe ce nume fiindca ei  nu au posibilitatea să se deplaseze in oras și acolo in sat e putin probabil să poată primi.

Domnule Petrisor, imi pare rău să vă amintesc că noi trăim în România ,autorităti inseamna niste persoane  bugetare și atat.

Comentariu publicat de Mircea Draganescu pe Decembrie 21, 2011 la 11:19pm

Care autorități!!!!!!? Nu este vorbă de milă, este vorbă de solidaritate și înțelegere.

Comentariu publicat de Mircea Draganescu pe Decembrie 21, 2011 la 11:16pm

Să găsim o altă modalitate.Altminteri de ce atâta simpatie în van?!!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor