Gaudeamus/ Cititorii pasionați de povești au prilejul să intre în posesia unui nou volum semnat de Petre Crăciun: ”Basme pentru familia mea”

Cititorii pasionați de lumea basmelor au prilejul să intre în posesia unui nou volum semnat de Petre Crăciun: ”Basme pentru familia mea”, Ed. Zorio, 144 pagini, cu ilustrații de Anca Smărăndache. Scriitorul revine cu acest nou volum după ce, la precedentul Târg Gaudeamus, ne-a propus un volum intitulat ”Basme”, publicat la aceeași editură, cu desene semnate tot de Anca Smărăndache. Volumul precedent s-a bucurat de un mare succes, fiind nominalizat și la Premiile Uniunii Scriitorilor din România, la secțiunea Carte pentru Copii și Tineret și a ajuns în toate bibliotecile românești din diaspora.
”Basme pentru familia mea” conține 11 basme noi, scrise de autor în perioada 2013-2014: Ţara Scriitorilor de Noroc, Drumul Curcubeului, Zmeul Pierde-Vară, Palatul din pădure, Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale, Odaia Fericirii, Ţara Balaurului Beteag, Povestea unui om sărac, Împărat în ţară străină, Soarele deocheat și Călătorie în Spicul de Grâu.
Sunt basme românești, cu teme și personaje noi, neîntâlnite în basmele tradiționale: țara unde norocul fiecaruia era scris pe tăblițe de lut (Ţara Scriitorilor de Noroc), balaurul cu dizbilități care fusese cândva sfetnic împărătesc (Ţara Balaurului Beteag), omul care primește darul de a aduce ceața (Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale), șarpele casei, păstrătorul unității familiei în jurul casei părintești (Odaia Fericirii), deocherea Soarelui de către Oamenii-Lupi, în înțelegere cu Vârcolacii (Soarele deocheat), reabilitarea Cățelului Pământului, care, după ce fusese pedepsit să stea mai mult pe sub pământ de către Dumnezeu (pentru că nu îl recunoscuse), ajunge în Împărăția Zmeului cel Bătrân (Palatul din pădure).
Lansare volumului ”Basme pentru familia mea” va avea loc la Gaudeamus, vineri, 21 noiembrie, ora 12.00, la Ceainăria de la nivelul 3.20.
Basmele pot fi achiziționate de la Librăria Mihai Eminescu (inclusiv din strainatate), sau prin comandă la telefonul 0747779034.
Editura Zorio

Vizualizări: 97

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor