poezie, proză, eseu, teatru, jurnalstică, evenimente literare
Români în lume - George ANGELESCU
Trăiește în Calgary, Alberta, Canada, de cca 22 de ani și spune cu mândrie colegilor, prietenilor și partenerilor de afaceri canadieni că este ROMÂN / Canadian. Este realizat profesional și este fericit că promovează cultura și spiritualitatea românească. Este producător executiv, regizor, scenarist, senior editor la TV Nord Americană. Vă invit să vizitați: www.c21etv.com, compania sa, și www.getvseries.com – serial educațional pe care George Angelescu l-a scris și la care lucrează acum. Fiica lui, Patricia Anghelescu, este prezentatoarea serialului educațional TV de 26 de episoade ”Global English – the grammar of spoken English”.
Produce de asemenea un program numit ”Alberta Weekly”, un Magazin TV săptămânal în două structuri, 60 și respectiv 30 de minute, care se difuzează de minimum 14 ori pe săptămână pe 7 canale TV, în Provincia Alberta. Uneori se difuzează și pe al optulea canal de încă trei ori pe săptămână. Programele sunt și în limba română și în limba engleză. Fiind în engleză este important pentru cei care nu știu limba română. Astfel se poate promova cultura și spiritualitatea română în America de Nord, și în general în lume; făcând prezentări în engleză.
Ceea ce este deosebit de impresionant este faptul că eroul nostru, George ANGELESCU, produce programele pe propria cheltuială. O face cu mare drag pentru promovarea identității românești în cea mai bogată jurisdicție de pe Glob, care este Alberta. În Alberta trăiesc peste cincizeci de grupuri etnice, este de două ori mai mare decât Japonia, un teritoriu impresionant.
Puteți vedea documentarele postate pe Website-ul programului ”Alberta Weekly” la: www.albertaweekly.ca Se pare că este singurul program TV din Diaspora care se transmite săptămânal, 7/7, și pe Internet.
George aduce stil, emoție, credibilitate, vibrație și profunzime revistei TV Alberta Weekly.
Prin stilul său unic de producător, George realizează televiziune, radio, spectacole live, teatru, jurnalism, programe multimedia, audio/video pe internet, contabilitate computerizată ș.a.
Talentul i s-a dezvoltat din copilărie, de când a început să lucreze în industria divertismentului continuând, mai târziu, să lucreze cu nume mari, Ion Dichiseanu, Victor Socaciu, Tamara Buciuceanu, Nicu Alifantis, și foarte, foarte mulți alții. Dar, a fugit, de tânăr, de Ceaușescu, târându-se ca șarpele pe graniță, riscând glontele în cap (A părăsit Lugojul lui natal, malurile Timișului și pe cei dragi și a ajuns să scrie, să regizeze... ). Și astfel a ajuns să scrie, să regizeze și să producă în America de Nord în limba engleză, cum face și Andrei Codrescu. Probabil că sunt singurii doi români în istoria emigrației române în America de Nord care au sute și sute de ore de transmisie în limba engleză, Andrei pe Radio, George pe TV. Mai sunt și alți români, dar ca membrii în echipe, nu ca autori/regizori/producători, în engleză, ca cei doi.
Pregătirea profesională, cunoștințele generale combinate cu talentul său artistic i-a permis lui George să se documenteze și să producă programe de succes de televiziune, printre care: ”Vlad Țepeș - povestea adevărată a lui Dracula”, ”un imigrant”, ”100 de ani de minciuni”, și multe altele, difuzate în Canada și în străinătate.
Mai mult, Românul George Angelescu este autorul primei lucrări scrise și produse în format TV, numită ”Global English – the grammar of spoken English”.
A ajuns un român să scrie gramatica limbii engleze vorbite: www.getvseries.com.
Activitatea sa nu a trecut neobservată de către mai multe organizații naționale și internaționale, inclusiv Prim Miniștrii din Alberta, Ralph Klein și Ed Stelmach.
Îi dorim multă sănătate și succese în continuare!
A consemnat,
Lucreția Berzintu
Israel
Adaugă un comentariu
Multumesc pentru raspuns, ma refeream la contemporaneitate.
Cu prilejul anului in care a avut loc eclipsa de soare am scris o proza (publicata in volum) si mai apoi un scenariu cu titlul Peisajul interior. Trateaza exact acest subiect, pastrarea peisajului primordial in sufletul celor a caror viata a continuat in alt spatiu. Are un final trist, dar e un scenariu de imagine, peisajul fiind personajul cel mai remarcabil care merita sa fie cunoscut< peisajul cu oamenii sai si obiceiurile lor. daca domnul Angelescu ar fi interesat i l-as vinde... gratis.
@baciuileana,
Mulțumiri! Ca să vă răspund la întrebare, vă invit să citiți aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Gramatica_limbii_rom%C3%A2ne, unde o să vedeți că români au scris gramatica limbii române. Ar fi fost ceva deosebit dacă un canadian, de exemplu, ar fi scris gramatica limbii române! Nu?
Felicitari.
Pe cand o gramatica a limbii romane scrisa de un roman?
Bravo lui și păcat de țara care i-a pierdut.
Vă mulțumesc tuturor pentru vizită, ”Îmi place”, comentarii și aprecieri! Adevărat ”vă spun”, faptele deosebite și cuvintele frumoase ale românilor răspândiți în lume, mă impresionează până la lacrimi de bucurie, și, într-adevăr - așa cum bine zice George Emil McOllan, aceștia trebuiesc să fie cunoscuți cât mai mult de conaționalii noștri. Să-i apreciem și să ne bucurăm de ceea ce fac ei acolo, unde trăiesc pentru un trai modest. Să fie binecuvântați, atât ei cât și ceilalți!
Cunosc multi romani emigranti in America de Nord - majoritatea intelectuali de mare valoare - care traiesc cu trupul in America si cu inima in Romania. Ne-am nascut in cea mai frumoasa si bogata tara din Europa, si am parasit-o pentru a ne realiza in necunoscut. Este nevoie de cel putin 10 ani pana cand stapanesti limba si te adaptezi la legile si la un mod nou de viata. Dar odata ce ai trecut acest prag, incepi sa folosesti din plin si educatia ta din Romania, si experienta din acesti primi 10 ani. Nu ma surprinde faptul ca George Angelesu si fica lui ii invata pe American l. engleza. Eu mai cunosc si un inginer agronom care a venit in America sa-si ingrijeasca sanatatea, si dupa ce s-a pus cat de cat pe picioare, a fost angajat de un guvern local sa-i invete pe cetateni sa gradinareasca ecologic in tara cu cea mai avansata agricultura din lume - cu exceptia Israelului in care toata agricultura este ecologica. Ar trebui Lucretia - ca jurnalist care traiesti cu inima tot in Romania - sa culegi cat mai multe exemple de acest fel, si impreuna, sa lucram si pentru tara in care traim, si pentru tara in care inima inca ne trage.
Felicitari si urari de succes domnului George Angelescu.
felicitari pentru articol!!
Avem multi romani cu care sa ne mandrim!!
Ii doresc mult noroc si bine. Sa aiba sanatate si mari realizari.
Adăugat de riti 0 Comentarii 0 Îi place
Adăugat de riti 2 Comentarii 2 Îi place
© 2021 Created by Gelu Vlaşin.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !
Alătură-te reţelei reţeaua literară