GESTURI SI SEMNE - EXPOZITIE GALERIA FREZIA - DEJ
Dej, Galeria de Arta Frezia
12 octombrie 2010, ora 17:00

Gesturi si Semne

Pe data de 12 octombrie, ora 17.00, va avea loc la Galeria Frezia din Dej, vernisajul expozitiei Gesturi si Semne.

Propunerile plastice ale celor doi artisti, Matei Enric si Mirela Iordache, au ca punct de intalnire o abordare a arhaicului din perspectiva artistului contemporan.

MATEI ENRIC "Într-o lucrare totul trebuie să aibă o armonie naturală. Orice lucru forţat, ce nu se află în concordanţă cu creşterea naturală a lucrării, creează o impresie neplăcută. Astfel, o lucrare creşte precum un copac. Trebuie ca ideea de la care se porneşte să fie lăsată să se „coacă”, să prindă rădăcini. Şi cu cât rădăcinile sunt mai puternice, cu atât lucrarea va fi mai impunătoare."

http://matei-enric.blogspot.com/

MIRELA IORDACHE „Atitutinea personajelor, in pictura mea, este de sorginte primitiva. In paralel cu aceasta, ludicul, socantul , gratia, senzualitatea, dau esenta imaginilor si le ancoreaza in contemporaneitate. Contopirea planurilor redau nelinistea cotidiana, in cautarea magicului cu un puternic rapel la arhetip.
Forma se descompune si se recompune, de la arhetip si semn, catre gest, pictura oferind ambientului un relief structural.”

http://mirelaiordache-work.blogspot.com/

Magdalena Vaida „De la inaugurarea din 14 iulie 1998 şi până în prezent, în cadrul expoziţiilor organizate aproape lunar au expus la FREZIA artişti contemporani din toate generaţiile şi din toate marile centre culturale ale ţării. De asemenea, în cei zece ani de existenţă, prestigiul galeriei a sporit prin taberele de creaţie organizate, prin colaborarea cu specialiştii în artă - Livia Drăgoi, Alexandra Rus, Negota Laptoiu, Aurelia Mocanu, George Arion, Oliv Mircea, Mihai Dragolea - cu numeroşi profesionişti ai condeiului şi ziarişti, dar şi cu importante instituţii ca Muzeul de Artă Cluj, UAP din România, Academiile de Artă din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.”

http://galeriadeartafrezia.webs.com/

Expozitia va fi deschisa de catre Profesor Preot Ioan Bizau si Profesor Ioan Muresean, si poate fi vizitata in perioada 12 octombrie - 12 noiembrie.

Galeria de Arta Frezia
Piata Bobalna, f.n, Dej.

Vizualizări: 105

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Lucian Gruia pe Octombrie 18, 2010 la 8:42am
Va propun o expozitie a pictoritei si poetei din Bistrita, Melania Cuc. Artista va va contacta, ]n caz ca se va organiza, eu ii voi face prezentarea la vernisaj.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor