Mi-era dor de o piesa a cărei acţiune se desfăşoară pe tărâmul iubirii, cu un text melodios, pe alocuri în versuri, care îţi umple sufletul de puţin Hamlet.

Hamlet Next Hours este o piesa scrisa de o româncă. Am fost plăcut impresionată de puterea ei de a continua povestea lui Hamlet, de a o scrie în stilul acela. Pentru că despre asta este vorba: ce se întâmplă la câteva ore după ce moare Hamlet? Cine îi va lua locul şi în ce fel?

În cîte feluri poate fi spusă o poveste? Contează felul în care este spusă? Domnul F. și Domnul C. ajung în palatul regal danez la cîteva minute după moartea lui Hamlet și, fiind singurii îndreptățiți și în stare să preia puterea, o și fac. Apoi încearcă să pună ordine în dezordinea lăsată în urmă de fosta familie regală. Încearcă se dezlege ițele încurcate ale vieții lor, interogîndu-i pe singurii care, într-un fel sau altul, au fost martori la ce s-a întîmplat: Horatio și Groparul. Și totul le reușește de minune pînă cînd ... ei bine, pînă cînd un alt personaj, ciudat ca și țara în care se află, intră în scenă.

Nu, nu o sa povestesc eu aici. Doar vreau sa ii laud puţin pe protagonişti şi să recunosc jocul foarte bun al actorilor: Bogdan Dumitrache şi Istvan Teglas.

Pe Bogdan este prima oară când îl văd pe scenă şi mi-a plăcut, iar Istvan era parcă ireal, cumva venit  din lumea lui Shakespeare. Nobil în imagine şi interpretare, cu replici în forţă dar sensibil, a reuşit să mă ducă puţin în timpurile acelea!

Remarcabilă este Regina – semnează şi textul piesei, alături de ceilalţi doi actori: Ion Grosu  - pe care îl ştiu de pe scena Notarra-ului şi Ionut Radu Burlan. Totul se întâmplă sub atenta îndrumare a regizorului Dan Vasile şi a scenografului Cristian Ivan. Textul este condimentat cu replici haioase şi inteligente, care duc la creionarea personajelor, creând  adevărate tipologii.

Emoţiile i-au însoţit pe tot parcursul spectacolului, însa publicul cald i-a făcut să uite de ele şi să meargă mai departe!

Piesa s-a jucat duminică seara, în avanpremieră la Godot Cafe-Teatru.

Câteva imagini din spectacol însoţite de gândurile autoarei de dinaintea evenimentului, găsiţi aici.

Vizualizări: 223

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Georgiana Ene pe Octombrie 3, 2013 la 9:46am

O sa-i transmit :)

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor