Hillary Clinton nu dă speranțe mari pentru includerea României în programul Visa Waiver

Hillary Clinton nu da sperante mari pentru includerea Romaniei in programul Visa Waiver Imprimare E-mail
Washington, SUA/Romanian Global News
miercuri, 02 iunie 2010

Teodor Baconschi si Hillary Clinton
România doreşte să găsească noi soluţii pentru includerea în Visa Waiver, i-a spus marţi, la Washington, ministrul de externe Teodor Baconschi secretarului de stat Hillary Clinton. "Am discutat cu secretarul de stat despre dorinţa noastră de a conlucra pentru a găsi noi soluţii pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Cum suntem membri cu drepturi depline ai NATO şi UE, credem că cetăţenii noştri merită să călătorească fără vize în Statele Unite", a declarat ministrul Teodor Baconschi în timpul briefingului de presă de la Departamentul de Stat, informează Realitatea.net.

Secretarul american de stat nu a avut însă soluţii salvatoare. Ea a evitat să facă promisiuni concrete sau să se arate prea optimistă şi a repetat că singura cale posibilă este îmbunătăţirea ratei de refuz a vizelor, insistând asupra faptului că în Visa Waiver condiţiile sunt puse de Congres, nu de administraţie. Ce poate face administraţia este să-i ajute pe români să cunoască mai bine ce au de făcut şi care sunt regulile, pentru a nu-şi vedea dosarul refuzat atunci când solicită viza de SUA.

"Ministrul şi cu mine am discutat pe acest subiect, pentru că încurajăm foarte mult călătoriile românilor în Statele Unite şi ale americanilor în România. Aţi menţionat doar câteva din principalele motive - pentru educaţie, pentru afaceri, pentru recreere sau pur şi simplu pentru a beneficia de frumuseţea şi ospitalitatea popoarelor noastre", i-a spus Hillary Clinton ziarisului care a întrebat-o despre Visa Waiver. "Regulile privind Visa Waiver sunt consfinţite prin legislaţie", a continuat ea. "Congresul a stabilit nişte standarde care trebuie atinse şi conlucrăm strâns cu guvernul român pentru a-i asista pe cetăţenii români să ajungă la acele standarde. Vrem ca românii să ştie ce reguli sunt, astfel încât să poată să le urmeze, iar noi să putem accelera şi creşte proporţia mare de vize acceptate, pentru a întruni condiţiile pe care Congresul le-a stabilit", a subliniat secretarul de stat."

Sursa: Prompt Media

http://www.rgnpress.ro

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Iunie 4, 2010 la 12:47am
Adevarat ”spui” Romeo. In Israel, imediat dupa Revolutie, au venit la lucru foarte mulți români. In acea perioadă, când Europa democrată avea porțile închise pentru români, Israelul a fost singura țară care a angajat forță de muncă din România, astfel, salvându-se multe familii de la sărăcie. Prin anul 1998, am citit în presa israeliană de limba română un interviu cu șeful poliției israeliene, și, printre altele, a spus că n-a avut niciodată vreun caz de infractionalitate din partea vreunui muncitor român. Ce-i drept, aici au venit să lucreze muncitori calificati, educati, și nu în ultimul rând, cu cei șapte ani de acasă. Israelienii au fost foarte multumiti de pregatirea profesională a românilor. De aceea am fost plăcut impresionată de ceea ce au lucrat ei aici, au construit orase intregi, asa cum le plăcea sa spună. Au lucrat si la cea mai înaltă cladire din Tel Aviv, cca 50 de etaje. Acum sunt foarte putini români la lucru. Multi au plecat în Italia, Spania ...,dar duc dorul Israelului, aici fiind mai respectati iar sefii israelieni mai umani decât europenii, după cum mi-au transmis unii dintre ei.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor