"Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ." (Matei:28,11)
           "Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului."(Matei:28,20)

           Din experienţă, se confirmă. Creştinii cu care lucrez bine de ani de zile, sunt în mare parte oameni ok, pe creierul cărora te poţi baza în diverse proiecte legate de muncă, cu care te poţi lungi de plăcere în discuţii valide referitoare la lumea în care trăim, care citesc în plus, nu se limitează la maşinăria de spălat creiere bazată pe explicaţii snoabe şi savante la nivel de clasa a VI-a. Creştinii sunt ok şi în timpul liber, la distracţie. 
           Dacă ne uităm şi în Asia, topul inventivităţii şi al muncii e dominat de Coreea de Sud, unde sunt şi cei mai mulţi creştini, peste 20%. Urmează Singapore, cu cei mai inteligenţi oameni de pe glob conform testărilor, cu peste 14% creştini, dar şi musulmani cam în acelaşi procent, pentru că şi musulmanii îl au pe profetul Iisus Hristos în cărţile lor sfinte. Evreii de exemplu nu-l au, iar Maria în cărţile evreilor e o târfă, atât recunosc ei cu intuiţia din vibraţia lui Dumnezeu. Din urmă vine şi China, la o statistică de prin 2007, în fiecare an se botezau creştini peste 10000 chinezi, dintre cei mai buni, medici acupuncturişti, oameni de ştiinţă etc. 
            Oamenii care se nasc creştini dar rămân doar cretini, sunt oameni la care am mai renunţat de-a lungul timpului, pentru că depăşesc limitele prostiei şi răutăţii necondiţionate, oricât de binevoitor ai fi. Nu-şi dau seama că lor îşi fac rău în viitor, prin efect bumerang, că nu-i duce creieraşul să înţeleagă legea cauză-efect ce se învaţă în şcoală la nivel de clasa a VII-a. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! 
            Ţin minte că după un curs de electronică dedicată aparaturii medicale, undeva într-o ţară dezvoltată din occident, nu are importanţă unde, directorul fabricii, cu reprezentanţe în toată lumea, din SUA, Iran şi până în Indonezia, ne-a invitat într-un loc important, a zis el. Nu am bănuit unde şi credeam că e tot ceva legat de electronică, pe undeva. Ne-a dus la o catedrală creştină, era şi el cu soţia, profesor universitar, iar în faţa altarului s-au pus amândoi în genunchi şi au stat aşa în faţa lui Hrstos vreme de câteva minute, în rugăciune şi reculegere. Atunci am înţeles că în realitate sunt oameni chiar mai creştini, în rândul proprietarilor de multinaţionale.

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor