Iesirea din MATRIX in cartea cea mai importanta de pe Terra

PATANJALI SI MATRIX
PATANJALI AND THE MATRIX
MIRAHORIAN: AFORISMELE LUI PATANJALI
YOGA SUTRA OF PATANJALI

"Instructiunile de aliniere ale lui Patanjali reprezinta cartea cea mai importanta de pe Terra, unde este transmisa cunoasterea civilizatiilor care ne-au precedat cu privire la restabilirea statutului divin al fiintei umane" (Nikola Tesla, Henri Coanda)
(AFORISMELE LUI PATANJALI)

See more on: / Vedeti mai mult pe:

Google Profile

Facebook Profile
Yahoo Profile
http://www.psi-sciences.com
http://www.myspace.com/patanjaliyoga
http://www.flickr.com/photos/pata_n_jali//
http://patanjali1.multiply.com/
http://patanjalisutra.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/pata_n_jali/
http://www.scribd.com/PatanjaliYoga
http://www.scribd.com/collections/3471658/
http://www.scribd.com/collections/3471651/

"Teachers open the door, but you must enter by yourself". Cel ce te invata iti arata drumul catre destinatie , dar nu merge in locul tau. Tot asa foamea si setea nu pot fi potolite, daca altcineva mananca sau bea in locul tau.

"I cannot teach anybody anything, I can only make them see; People are driven to believe in the illusion that they can learn smth., while they still remain blind " (Socrates)
Orbirea nu se trateaza prin acumulare de informatii ( cunoastere mijlocita), ci prin parcurgerea drumului catre "vedere" ( cunoastere nemijlocita).
Realitatea sursa, izvorul vietii si al omnicunoasterii se afla inlauntrul tau
Isaac of Syria: "Try to enter your treasure house and you will see the treasure house of Heaven; To him who knows himself knowledge of all things is given. For knowing oneself is the fulfillment of the knowledge of all things
Isaac din Siria : "Incearca sa intri in tezaurul tau si vei gasi tezaurul Cerului; Celui
ce se cunoaste pe sine toate lucrurile ii sunt date. Fiindca a te cunoaste pe tine insuti reprezinta implinirea tuturor lucrurilor"
The Truth cannot be said to the blind/ Adevarul nu poate fi comunicat verbal celor orbi, insa toti oamenii pot fi condusi la starea de constiinta in care poate fi vazut.

SA FIM ATENTI / !! BEWARE !!
O jumatate de adevar este inca o minciuna ! A Half Truth is still a Lie !
"Jumatatile de adevar sunt de doua ori mai dificil de inlaturat decat minciunile" / "It is twice as hard to crush a half-truth as a whole lie"
Biblia afirma ca sarpele ( un simbol pentru "vibratie" si "vrittis" in limba sanskrita) a fost prezent in Gradina Edenului. El a fost acolo atunci, asa cum el este prezent si azi, impiedicand vederea directa si facand posibila acceptarea unor jumatati de adevaruri, asa cum a facut posibila inselarea chiar si a primilor oameni/

The Bible reports that the serpent(a symbol for "vibration" or "vrittis" in Sanskrit language) was present in the Garden of Eden. He was there then even as he is here now, using half-truths to deceive even the first humans.

O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY

http://www.scribd.com/doc/27464855/

O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY

Multe dintre filmele care au cucerit marele ecran in ultimii ani pun sub semnul intrebarii realitatea-sau lumea reala, asa cum o stim - indicand faptul ca am cazut prizonieri sau captivi intr-o lume iluzorie, creata in mod artificial prin programare si conditionare, in care ne identificam pe noi insine cu trupul si cu lumea exterioara.
Many of the movies that have hit the big screen over the last few years question reality - or the real world, as we know it - pointing out that we have fallen prisoners or captives in an artificially created dream world produced by programming and conditioning in which we identify ourseves with the body and the external world.
Filme si seriale de televiziune precum The Matrix, Matrix Reloaded, The Thirteenth Floor, Harsh Realm, Vanilla Sky, Total Recall, Truman Show, Strange Days, Dark City, Open Your Eyes, The Frequency, Existenz si The One, toate examineaza tema identificarii eronate a realitatii cu reflectarea acesteia pe ecranul mental
Movies and TV series like The Matrix, The Matrix Reloaded, The Thirteenth Floor, Harsh Realm, Vanilla Sky, Total Recall, The Truman Show, Strange Days, Dark City, Open Your Eyes, The Frequency, Existenz, and The One all examine the theme of just how seriously wrong we might be when we consider reality only a reflection of it on the mind screen.
In "The Matrix", de exemplu, are loc urmatorul dialog: "Ce este real? Cum definiti "realul"? Daca vorbiti despre simturile dvs- ceea ce simtiti, gustati, mirositi, sau vedeti - atunci tot ceea ce vorbiti se refera la semnale electrice, care sunt interpretate de creierul dvs.
Aceste teme din filme "au fost in centrul cercetarii filosofice in trecut, desi pana la sfarsitul secolului al XX-lea nu au primit atentia pe care o meritau. Dar acum, stiinta a dovedit ca subiectul despre care discuta Patanjali este un fapt stiintific, mai degraba decat o ipoteza filosofica.
In "The Matrix", for instance, the following dialogue takes place: "What is real? How do you define "real"? If you're talking about your senses--what you feel, taste, smell, or see--then all you're talking about are electrical signals interpreted by your brain".
These movies' themes had been the focus of philosophical research in the past, though not until the end of the 20th century did they receive the attention they deserved. But now, science has proven the subject Patanjali discusses to be scientific fact, rather than a philosophical hypothesis.
Vedeti acest subiect pe:/See more on this subject on:

http://www.myspace.com/patanjaliyoga
http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=284520380&blogID=337121770
La acelasi subiect se refera si traditia taoista, continuata in buddhismul zen, care spune ca reflectia mentala a realitatii (oglindirea Lunii in apa lacului ) nu este insasi realitatea

Alegoria pesterii lui Platon Alegoria pesterii (Republica 7. 514a) este o metafora, inteleasa azi deformat, prin care Socrate arata ca lumea pe care nu o percepem prin mijlocirea simturilor (invizibila) este adevarata realitate ("noeton") si ca lumea umbrelor sau a proiectiilor de pe peretele pesterii, o incinta in care fiintele umane sunt prizoniere ( ecranul mental), o lume accesibila prin simturi (vizibila) ("(h)oraton") este cel mai putin apta pentru a conduce la o cunoastere reala, si este cauza pt care se mentine prizonieratul in lumea ignorantei (orbirii; intunericului), al conflictelor, al crizelor, al identificarilor eronate. Pana in momentul trezirii, iluminarii sau celei de-a doua nasteri ("botezul in lumina Sfantului Duh"), toate fiintele umane sunt prizoniere in uterul realitatii secunde si sufera de sindromul descris in alegoria pesterii lui Platon
Suntem oare prizonieri intr-o realitate secunda a umbrelor, a proiectiilor, a dogmelor, a credintelor laice (teorii; modele) si religioase ?
Poate ca daca...n-am suferi de acest sindrom descris in alegoria pesterii lui Platon...am vedea solutiile la crizele in care se zbate in prezent civilizatia terestra !
Filmul de animatie prezentat mai jos, care a primit numeroase premii internationale, expune in imagini Alegoria pesterii lui Platon

Pestera: O adaptare in argila a alegoriei lui Platon
The Cave: An Adaptation of Plato's Allegory in Clay

https://www.youtube.com/watch?v=E4XXItJYFKA&feature=player_embe...

http://a.gncdn.com/pfa/eU2wb2qWO7qLdCy_968oOT_XyYiq43RYxUyi4-30LGT1...

Stiinta actuala a ajuns la concluzia ca noi nu vedem realitatea, ci doar privim la o oglindire sau la o reflectare a ei in oglinda mentala, la o imagine proiectata pe ecranul mental (peretele peterii), alcatuita din impulsurile venite de la simturi, din experientele anterioare (stocate in memorie), o imagine alterata de programul de procesare analitica (emisfera stanga) si analogica (emisfera dreapta), un program care ne-a fost implantat in cursul conditionarii (programarii; instruirii; educatiei).
Traditia din taoism si din buddhismul zen se refera la inutilitatea slefuirii oglinzii mentale, fiindca oricat am slefui o caramida (aluzie si la imperfectiunile planului grosier in care este situala mintea) ea va reflecta in definitiv tot umbre, tot o realitate secunda. Va recomand videoclipurile de mai jos care ilustreaza acest lucru

Holographic Universe ( Part 1 of 2 ) its all illusion https://www.youtube.com/watch?v=vnvM_YAwX4I&feature=player_embedded

Holographic Universe ( Part 2 of 2 ) https://www.youtube.com/watch?v=YG9FO7JGWq4&feature=player_embedded

Suntem prizonieri intr-o realitate secunda, fara contact cu adevarata realitate (exact ca in alegoria pesterii lui Platon); percepem doar impulsuri, pe care le transformam in imagini; Suntem prizonieri ai unei conditionari, care ne face captivi ai unei realitati proiectate in interiorul creierului nostru, despre care credem ca este insasi realitatea.
Propria noastra interpretare a realitatii nu este realitatea insasi, ci o proiectie a ei pe ecranul mental, pe peretele pesterii, despre care vorbea Socrate.
Nu doar spatiul, ci si propriul nostru corp este o imagine proiectata pe ecranul mental. Vorbim despre o lume exterioara, cand in realitate nu cunoastem decat o lume interioara, a proiectiilor din interiorul pesterii intunecate. Nu putem fi siguri ca o lume exterioara exista cu adevarat in afara acestei iluzii, pana cand nu ne trezim.
Singura realitate pe care o cunoastem si la care putem reactiona, in regimul de functionare mijlocita, este o lume a perceptiilor, o lume a impulsurilor numite de Patanjali: "vrittis"(lit.: "vartejuri; oscilatii; unde cerebrale").
O functionare nemijlocita in domeniul cognitiv si efector (al actiunii) se petrece la trecerea in regimul de functionare nondualista, holografica sau divina (cand dispare separarea subiect-obiect).
Fiinta umana trezita ( iluminata ) poate functiona stabil in acest regim. Celelalte fiinte umane simt gustul indumnezeirii doar in momentele de transa mistica (samadhi) sau in rarele clipe in care sunt rapiti sau abandonati in fluxul de iubirii autentice.


Reality is a holographic Illusion: defined by our five senses https://www.youtube.com/watch?v=ziQcxabRfv4The holographic universe proves that the physical world we believe is real is in fact an illusion, an inner projection. Energy fields are decoded by our brains into a 3D picture, to give the illusion of a physical world

Cartea "Puterea lui ACUM"("Power of NOW") a lui Eckhart Tolle nu a putut fi inteleasa la adevarata ei valoare fara intelegerea conceptului de realitate secunda(temporala; unde se manifesta succesiunea si timpul) in care suntem prizonieri pana la trecerea in realitatea atemporala a lui ACUM in care succesiunea si timpul se suspenda(realitatea sincronicitatii).
Vedeti "Despre traducerea eronata a cartii "Puterea lui ACUM/ The Power of NOW" de Eckhart Tolle " pe linkul de mai jos:

Puterea lui ACUM/ The Power of NOW

Despre Puterea Lui ACUM/About "The Power of NOW"

Cei ce au citit Aforismele lui Patanjali ( Yoga Sutra), in care sunt descrise regulile de aliniere pt a obtine eliberarea (moksha) au vazut ca se cauta stingerea identificarii cu cele cinci categorii de proiectii, de umbre sau de impulsuri mentale (vrittis), care ne umplu si ecraneaza ( invaluie) sau opresc perceptia nemijlocita a realitatii.
Redam mai jos traducerea celui de-al doilea aforism unde este indicat obiectivul tactic, calea prin care se poate realiza scopul strategic: alinierea, conjunctia, restabilirea legaturii cu realitatea divina:

 

YS 1.2. eka/dvau/yogas citta-vritti-nirodhah/

Traducerea convergenta/ConvergentTranslation:

R: Yoga (starea de aliniere, de unificare sau centrare) [se realizeaza prin] stingerea (nirodha) [golirea, vidarea, oprirea constienta (a procesului de identificare cu)] vrittis ( vartejurile; impulsurile; fluctuatiile; valurile; oscilatiile, gandurile; emotiile; umbrele proiectate) din chitta (minte) [proiectate pe ecranul mintii; peretele pesterii lui Platon]; Nota 1
E: Yoga ( the state of alignment in which we are aligned, unified or centered) [is realised by ] extinction (nirodha) [stilling; cessation; restriction; suppression (in the sense of continual and vigilant watchfulness) of the identification with] the fluctuations (vrittis) [activities, modifications, impulses, the thought forms, workings; projected shadows ] of the mind (chitta) [ projected on the screen of the mind - the wall in Plato's Allegory of the Cave];
F: Le Yoga ( l'état centré, unifié ou d'alignement) [est realise par ] l'extinction (nirodha) [l'arret; interruption, restriction, suspension) [de l'identification avec les] vritti (agitation, modifications, perturbations, fluctuations, impulsions, mouvements, l'activite automatique; les projections des ombres sur le mur de la caverne de Platon) de chitta (mental; esprit, pensee; conscience peripherique; l'ecran mental; le mur sur lequel les ombres sont projetees dans l’allegorie de la Caverne de Platon);
S: Yoga (el estado de alineacion ; el estado unificado, centrado) [se logra mediante la] extincion (nirodha)[ restriccion, supresion; inhibicion; cesacion o quietud mental; estado de cesacion de la identificacion con todo el contenido mental y con] vrittis (fluctuaciones mentales, modificaciones mentales, agitacion, pensamientos, emociones y sensaciones fluctuantes; las sombras proyectadas sobre la pared de la caverna; proyecciones del mundo de los hombres y de las cosas que son falsas) la de la chitta (mente; la pared del fondo de la caverna en la Alegoria de Platon);

Yoga Sutra( Instructiuni de Aliniere) de Dan Mirahorian

PATANJALI YOGA SUTRA [REGULI DE ALINIERE ALE LUI PATANJALI] DE MIRA...

 

CLOSED SITES/ RETELE INCHISE
Membrii fostelor retele de mai jos sunt rugati sa intre in profilul Facebook, Google, Scribd,
http://360.yahoo.com/patan_jali (closed)
http://patanjaliyoga.spaces.live.com/(closed)
http://patanjali.ning.com/(closed)
http://patanjali.spruz.com/(closed)
http://grou.ps/patanjali(closed)

Membrii siturilor inchise de mai jos,
in total 1200 persoane, sunt invitati pe facebook si pe siturile ramase. Eu am incercat sa-i invit si mi-au suspendat profilul 2 saptamani (http://www.facebook.com/patanjali.aforisme ) . Oare ce ar fi facut cu membrii sitului myspace (http://www.myspace.com/patanjaliyoga/friends) unde sunt 1401 sau cu siturile dedicate trezirii, unde sunt peste 8000 de membrii ?

Vizualizări: 4589

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor