Ușa se închide lent în spatele Luizei cu un click cunoscut pentru colegele de cameră. E îmbrăcată într-un trenning cu o dungă albă de-a lungul mânecilor, care se mulează pe dimensiunile standard, bluza îi coboară până la nivelul taliei, iar pe abdomen atârnă șnurul alb al pantalonilor. Luiza are o constituție filiformă la care se adaugă un aer de visător ireversibil, de zburător introvertit. Conformația ei e o tramă biotipală care trece din generație în generație, astfel corpul ei armonios, subțire, de o senzualitate redundantă, se unduiește fin dând senzația unor lecții genetice de etichetă. Structura articulațiilor ei face din simplul mers, din întinsul rufelor, din genericul gest al ridicării unei țigări o poezie mecanică. E naturalul, e autenticul unei femei frumoase. Și ciudate.

Deci click.

Luiza iese din cameră și se sprijină cu spatele de peretele rece al coridorului, lângă ușă. Alunecă de-a lungul lui până pe mozaic, unde așează conserva goală adusă pe post de scrumieră și își aprinde o țigară. Se gândește la examenul de a doua zi, examenul de oase. E studentă în anul întâi la medicină generală, iar în cameră a discutat cu colegele despre oasele pe care le cumpăraseră. Erau oase pasate din an în an și se străduia să nu se gândească de unde vin, ale cui au fost, cum au ajuns la ele. I-au dat 50 de RON lui Iulian și atât. Nimeni nu întreabă mai mult. Eventual ce nota a luat și-apoi, după examen, se apucă să întrebe prin an cine mai are nevoie ele. E circuitul denaturnat al osului în natură, la un moment dat tot în pământ trebuie să ajungă... își spune Luiza, ca un fel de slujbă ironică, pe care o face fiecare student când le dă mai departe.

După examenul de oase urmează cel de organe și mușchi, așa că se scot cadavrele din formol pentru disecție. Luiza asteptă cu un interes morbid momentul. Avea să vadă un cadavru, ceea ce e cu totul altceva decât un os disparat, descărnat, curat, fără miros. La momentul potrivit avea să-l înfrunte, o să-l ia pe bucăți... Momentul, cum va putea. La capătul coridorului aude pe cineva venind. Un tânăr. Nu-l vede prea bine pentru că e mioapă dar distinge o siluetă cu pași lenți. E înalt. Are un ritm clar, zgomotul pașilor lui se propagă asemeni unui ceas interior. Cu fiecare pas Luiza simte că ar trebui să se ridice, să plece, ca și cum undeva cineva o așteaptă.

- A, lunganul Sofiei, își spune și trage din țigară zâmbind complice în timp ce eliberează fumul. Sofia... Ce repede te miști, cu o discretă invidie.

Frumusețea ei devenise un impediment, crea măști, îndrepta coloane, și-ar fi dorit să vadă prin oameni, prin crisparea unui genom pus în fața unui alt genom superior. Ar fi vrut să vorbescă prin pereți. Își amintea cum în excursii ciocănea în pereți, iar cel de dincolo îi răspundea necunoscându-i constituția longilină. Astfel, bătutul unui tact mărunt în mesele din baruri devenise un tic remanent al acelei perioade atunci când își dorea să-și dezbrace interlocutorul, să înlăture spectacolul.

Se uită după lungan bătând ușor cu unghia în mozaic un ritm ușor, își spune că data viitoare o să-și ia ochelarii, să-l vadă. Lunganul întră la 204. Și-apoi liniște.

Click.

- Ci faci?

- va urma -

Vizualizări: 83

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Martie 13, 2010 la 11:39pm
Draga Roxana,
Imi place ca ai reactionat si constat ca sti destul de bine lectia de genetica. Esti prima de pe acest site care vii cu argumente stiintifice sa pui la punct un speculant religios, care aparent bate campii. Au mai incercat si altii, dar nu au fost asa eleganti ca tine, care ai avut rabdarea sa-mi explici cum stau lucrurile, ci pur si simplu m-au caracterizat schizofrenic si paranoic, iar teologii au spus ca sunt neimpartasit si nespovedit.
Tu mi-ai spus ce ai invatat la scoala. Acelasi lucru a invatat si baiatul meu.
Eu nu sunt de specialitate genetician. Eu sunt specialist in managementul cunoasterii si calitatii totale a vietii, provenit dintr-un specialist in comunicatii spatiale. Din acest motiv eu nu neglijez nici o informatie, oricat de bizara ar parea ea.
In golurile lasate de ipotezele stiintifice, cum este teoria Eve mtDNA, eu vin cu speculatii pe care stiinta actuala nu poate sa le combata sub nici o forma; cel mult, am constatat ulterior, stiinta a inceput pas cu pas sa certifice ipotezele mele lansate acum trei ani.
Cea mai avansata ipoteza, pe care am facut-o cu referire la organismul uman, a fost ca spermatozoidul este dotat cu un bio-radar (bio-GPS) care functioneaza pe o frecventa de aproximativ 30 THz (in infrarosu). Omul este echipat cu un bio-CIP divin, care comunica wire-less cu propriul organism si cu universul!
Eu sunt conectat cu diverse laboratoare genetice din lume, care, contra cost, imi transmit scurte rezumate ale cercetarilor lor. Pe data de 3 februarie 2010 am primit informatia mult asteptata: cercetatorii de la Universitatea California din San Francisco au masurat un flux de electroni emis de spermatozoid pentru a localiza ovulul, certificand astfel capacitatea lui de a utiliza fenomenul Doppler-Fizeau, semnalata teoretic de mine.
Singurul lucru care-mi lipseste acum, pentru ipoteza creatieii lumii dintr-o coasta, este acest test al existentei ADN-ului mitocondrial masculin in apendicele xifoid.
Dar curand va veni si acest test, deoarece Biblia este “Manualul managerului tuturor timpurilor” si pana acum nu a putut fi contestata de nimeni. Cel mult este luata in deradere si batjocorita, dar fara nici o explicatie stiintifica, ci doar ipotetic.
Eu sunt primul om din lume care aduce aceste argumente stiintifice privind teoria Genezei. Constat cu placere ca, desi involuntar, cercetarea stiintifica practica, pe care eu nu pot sa o fac deoarece nu mi s-au aprobat fonduri pentru a plati niste teste de laborator, vine din spate cu argumentele ei ce intaresc vorbele mele teoretice, chiar daca ei nu le iau in seama.
Dar, deoarece nimeni nu a vrut sa inregistreze aceste noi si originale teorii, am scris trei carti ce au fost inregistrate la Biblioteca Nationala a Romaniei.
Era singura solutie pe care am gasit-o viabila.
Sa revenim la stiinta practica.
In acest moment stiinta genetica este intr-un mare impas, sau in mai multe:
1 - este in incapacitatea de a spune unde se ascunde Adam mtDNA si cum lucreaza el, deoarece informatia din el reapare la pubertate si echipeaza toti spermatozoizii baietilor nascuti, nu facuti (am facut aceasta precizare deoarece toti baietii produsi prin tehnologia fertilizarii in vitro sunt infertili, adica sperma lor nu are mitocondrii masculine deoarece la fertilizarea in vitro acestea nu se mai introduc in ovul fiind considerate inutile de catre acesti nastrusnici geneticieni); daca te uiti intr-o carte veche de anatomie, Raoul Robacki (1985) vei vedea ca ADN-ul mitocondrial masculin se roteste cu 180 de grade si se aseaza langa pronucleul masculin, numai in cazul fertilizarii naturale. Eu am speculat ca Adam mtDNA doarme pana la pubertate, lasand-o pe Eve mtDNA sa-si faca job-ul si sa creeze omul. Tot specialistii de la UCSF au venit cu precizarea ca radarul spermatozoidului este activat pe baza unor enzime secretate de corpul uman, deci vorbele acestea ale lui Moise, despre adormirea lui Adam, par destul de plauzibile.
2 – organele produse din celule stem se reimbolnavesc dupa patruzeci-cincizeci de zile de aceeasi boala pe care a avut-o organul inlocuit (Universitatea Michigan, Conferinta de la Heidelberg, septembrie 2008 – eu am fost prezent la acea conferinta);
3 – ADN-ul nuclear curatat de orice boala prin inginereie genetica, dupa o perioada neprecizata (dar eu cred ca tot patruzeci de zile, care corespunde perioadei de multiplicare celulara si, cu totul intamplator, perioadei de desprindere totala a sufletului de trup) se reimbolnaveste miraculos de aceeasi boala avuta anterior; geneticienii au observat ca boala respectiva este stocata pe Eve mtDNA corespunzator celulei in cauza, si au trecut la curatarea Eve mtDNA (http://www.the-scientist.com/blog/display/57131);
4 – hormonii placerilor, endorfinele si enkefalinele, sunt produsi la aparitia unor campuri pur magnetice existente aleator in spatiu (Universitatea Cornell – dr. Nicolae Opris);
5 – exista un refuz al omului de a executa comenzile transmise prin CIP-uri electronice implantate in sistemul limbic al creierului (teste CIA si aramata americana), acesta comportandu-se diferit de animalul care executa comenzile intocmai;
si as putea continua cu dezaxarea axului centrozomului, cu bolile cardiovasculare, cu bolile imunitare, cu malformatii genetice, cu reactivarea celulelor TNK prin radiatii alfa sau prin simpla credinta, etc.
Toate aceste impasuri pot fi explicate prin teoria Adam mtDNA, emisa de mine si de fiul meu, teorie care introduce si influenta campurilor magnetice si speculeaza golurile prin cuvintele profetilor marilor religii.
Recenta carte scrisa de Riadh W. Y. Habash, Electromagnetic fields and radiations, Human bioeffects and safety, Marcel Dekker, Inc. 2007, aduce stiintific, prin probe de laborator, capacitatea corpurilor vii de a emite si de a capta campuri magnetice.
MARIO STROMILLO, un medic expulzat de sistemul sanitar italian pentru unele conceptii ,, ereteice,, si actualmente cetatean roman si medic la Timisoara, sustine in baza unor cercetari proprii ca mitocondria este complet blocata de tratamentele cu antibiotice si astfel se explica perioada de blocare a sistemului imunitar.
De ce lumea stiintifica nu cerceteza mitocondriile la adevarata lor valoare?
O cerceteaza, dar nu ne informeaza!
Va informez eu, deoarece si eu cercetez bazele de date ale umanitatii si pe mine nu au unde sa ma expulzeze. Eu lucrez cu informatii si cu fiare si lucrez bine, deoarece nu-mi moare nici un fier in brate.
Ca sa inchei, te rog intreaba orice genetician: cum poate fi explicata aparitia Adam mtDNA in spermatozoizii baietilor nascuti natural?
Cand oamenii de stiinta vor aduce o explicatie stiintifica, alta decat cea spusa de Moise acum 4000 de ani, atunci o sa ma inchin oamenilor de stiinta.
Pana atunci eu ma inchin lui Dumnezeu!
Scuza-mi toata aceasta explicatie, puteam sa te trimet sa cauti la diverse adrese, dar m-am simtit obligat sa-ti raspund, deoarece si tu ai fost extrem de amabila cu inocenta mea in genetica.
In ceea ce priveste schita literara, este superba! Continua in acelasi stil, te rog, indiferent de credinta ta!
Comentariu publicat de Georgios pe Martie 13, 2010 la 10:20am
Imi place dar nu imi dau seama de ce imi place si asta e bine.
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Martie 13, 2010 la 2:35am
Domnule Cosciug,
"miraculoase mitocondrii masculine"?
atat un fat masculin, cat si unul feminin, primeste din partea mamei acelasi set de ADN mitocondrial, si-l are tot restul vietii. Ce sa apara?! Toti barbatii au acest ADN, dar nu intra in structura reproducerii umane, doar ca cel al mamei este transmis mai departe fiilor/fiicelor, pentru ca fecundarea are loc IN ovul, deci se utilizeaza ADN-ul mitocondrial al mamei.

ADN-ul mitocondrial este o secventa de ADN foarte mica, separata de ADN-ul clasic uman, dublucatenar care se gaseste in nucleu. ADN mitocondrial se gaseste in mitocondrie, care un organit celular care se gaseste in citoplasma celulei, deci din el nu s-ar putea crea un om. -> cu atat mai putin creatia lumii (din apendicele xifoid al lui Adam........)

Se presupune ca acest ADN mitocondrial a provenit din spatiu. Un asteriod a lovit Terra, aducand acest ADN. Sau ca ar fi o forma de evolutie a unei bacterii in ideea producerii de energie. In fine. Ceea ce spuneti dumneavoastra din pacate nu are nici o legatura cu stiinta.

Exista o anumita teorie momentan, legat de evolutia in Homo Sapiens, in sensul ca, ADN-ul mitocondrial se gaseste in citoplasma ovulului, deci este transmis pe care materna. De aici si ideea unei Eve Mitocondriale. Prima femeie care a avut aceste mitocondrii, si care le-a transmis mai departe urmasilor, de ambele sexe, feminin si masculin.

Mai exista si teoria lui Y-Chromosomal Adam, care ar fi putut influenta evolutia speciei, dar acest Adam a aparut la 50.000 de ani dupa Eva mitocondriala.

Ar fi mai bine sa nu amestecam religia cu stiinta.
Sper ca s-a inteles si n-a fost prea stufoasa explicatia. :)
Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Martie 12, 2010 la 9:53pm
Superb!
Cel putin pentru mine se potriveste de minune partea aceea cu mortul si cosciugul, adusa in discutie de domnul Andrei. "Din cosciug inchis aproape iese zbor de biruinta", a spus Macedonski.
Sti ce te-as ruga Roxana? Imi permit sa-ti spun pe nume, deoarece am si eu un fiu la medicina.
Din oasele acelea fara viata, nu poti sa-l pui pe lunganul Sofiei s-o creeze pe Eva?
Sti de ce pun aceasta intrebare?
Fiul meu, studentul, a venit cu observatia ca geneticienii au eliminat eronat Adam mtDNA la fertilizarile in vitro, pe motiv ca nu are nici un rol genetic, deoarece aceste miraculoase mitocondrii masculine reapar la pubertate in spermatozoizii baietilor nascuti nu facuti. Teologii spun ca este lucrarea nevazuta a Duhului Sfant.
Tu ce parere ai, ca studenta la medicina?
Din acest motiv noi am emis teoria conform careia cea mai plauzibila ipoteza a creatiei lumii este utilizarea ADN-ului mitocondrial masculin existent in coasta lui Adam (apendicele xifoid al sternului).
Ce te rog! Verifica si tu daca baiatul meu are dreptate sau nu, caci pe un site niste oameni ne-au caracterizat ca fiind schizofrenici, paranoici, neimpartasiti si nespovediti.
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Martie 12, 2010 la 7:17pm
Merci beaucoup, Ioana, Dumitru! Urmatoarea parte este un dialog. Cel mai dificil lucru de scris pentru mine. Sper sa va placa si sa se ridice la inaltimea dorita. :)
Comentariu publicat de IOANA TRICA pe Martie 12, 2010 la 7:14pm
Si mie mi-a placut. Bonne continuation, Roxana !
Comentariu publicat de Dumitru Mălin pe Martie 12, 2010 la 6:34pm
Frumos. Bine. Continua!
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Martie 12, 2010 la 11:38am
multumesc :)
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Martie 12, 2010 la 11:30am
Alexandra, Alexandru, vine si continuarea. E un text destul de lung, va avea cam 5 parti, minim. Voi posta in curand. Multumesc de pareri. :)
Comentariu publicat de Lazarescu Alexandru pe Martie 12, 2010 la 9:34am
Scri frumos ! Chiar trebuie continuat ! Brava !

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor