Se poate afirma ca a avea vointa presupune sa controlezi cu adevarat totul in viata? Nu indraznesc sa fac astfel de afirmatii. Cat despre cum ar fi viata fara intamplarea care marcheaza fiece moment, fie ea prevazuta (pentru ca avem tendinta de a ne astepta mereu la o finalitate in n variante gandita) sau nu, am o parere cat se poate de personala.
Intamplarea prin care trecem si pe care o traim noi oamenii cateodata (a se citi mereu, atat timp cat omul considera ca viata sa e o intamplare), in conditii independente de noi, desi induse de anumite conjuncturi, este o binecuvantare. E clipa in care avem sansa de a descoperi adevarul, atat cat ne este permis a-l primi, sau atat cat putem a-l intrezari din tot ceea ce (ni) se intampla, avrm posibilitatea de a patrunde dincolo de fiinta fizica si constienta pentru a strabate cele mai profunde ganduri din cele mai ascunse nivele ale subconstientului care, de multe ori, au rol fundamental acolo unde ni se pare ca nu putem dori, nu putem alege, nu avem putere de decizie pana la a fi faptic posibil.
Este absurd, veti spune, sau cel putin e un nonsens, nu?
Dar cred ca acea stare de constientizare acuta a eu-lui, ramas fiind singur, e momentul eliberarii totale de frica, de conditionarile impuse prin prejudecati dependente de societate, de familie, de contexte exterioare, este poate eliberarea de asa-zisa ignoranta.
O prietena de suflet spunea in acest sens:
Indrazneste si vei afla Pacea!

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Elena Savu pe Septembrie 13, 2013 la 11:04pm

...Cine define starile existentiale, fie umanul sau umanitarea, fie iluzoriul si transformarea a tot ce e in motiv de bucurie, fie ca e vizibil cu ochiul liber fie ca nu (nu degeaba spunea Saint Exupery despre ochiul simplu si pur al inimii) si se lasa tarat in alegeri intre extreme sau oricare posibilitati, fara a indrazni a privi din afara a tot si toate spre sine si dinpre sine inspre univers ca si cum ar fi una si aceeasi cale de comunicare, moare (da) intrebandu-se mereu ce sa aleaga..., uitand sa mai simta bucuria...

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor