Interviu cu romancierul Radu Jörgensen la “SEMNǍTURI CELEBRE”

 

Radio România Actualităţi va transmite joi, 29 decembrie, la ora 21.05 un amplu interviu cu scriitorul Radu Jörgensen in cadrul emisiunii SEMNǍTURI CELEBRE. Emisunea este coordonată de Mihaela Helmis, care este şi realizatoarea interviului radiofonic.


Radu Jörgensen este autorul recent publicatului roman SE RESPINGE, apărut la Editura Cartea Românească în luna noiembrie şi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus. SE RESPINGE se impune ca un epic al exilului european, un roman despre care Ştefan Ionescu (”Lumea din cărţi”) spunea de curând că: este scris foarte fluent, într-un stil cumva clasic. Are ceva dintr-un mare roman rusesc - curge ca un fluviu mare, lat, prin stepa rusească. Un roman masiv cu o structură epică impecabilă.

 

Dialogul, admirabil condus de Mihaela Helmis, îi va purta pe ascultători pe un traseu care acoperă douăzeci de ani şi trei ţări de pe două continente diferite, pornind din Bucureştiul revoluţionar al iernii 1989-90, prin redacţiile presei de opoziţie, gările şi trenurile unei Europe abia renăscute, spre falezele Stockholmului şi cetatea Uppsalei, prin campusurile de azilanţi, universităţile şi catedralele nord europene în ajun de Crăciun, dar şi dincolo de ocean, spre America începutului de secol XXI.

 

Emisiunea va putea fi ascultată live la  http://www.romania-actualitati.ro  la ora 21.05, ora României şi va fi postată ulterior pe website-ul Radio România Actualităţi.  

 

 

Vizualizări: 246

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Petru Jipa pe Decembrie 28, 2011 la 3:41pm

Toti fugim si incercam sa ne regasim,

dar lumea se schimba, devine gara

noi cu avant cantam la chitara  goala,

doar naclaita cu destin.

Comentariu publicat de Serban Ecaterina pe Decembrie 28, 2011 la 2:33pm

Mulțumesc d-le Radu Jorgensen ptr  invitație. Chiar o să-mi fac timp pentru emisiune.Vă doresc un  An Nou plin de realizări!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor