Invitație în paginile revistei Itaca

Publicație a Centrului de excelență în promovarea creativității românești “Itaca” - Dublin

 

Stimați colaboratori și viitori colaboratori,

Revista Itaca pregătește numărul 4, care va apărea în luna decembrie a anului 2013. După cum știți, publicăm numai scriitori de limba română stabiliți în afara granițelor țării. Așteptăm materiale pentru acest număr pe adresa revistaitacadublin@gmail.com

Pentru cei noi, rugămintea este să trimită, alături de textele propuse, un scurt CV literar, care să includă și adresa poștală + o fotografie clară în format jpg.

Textele propuse spre publicare (proză, poezie, eseu, critică literară, articole pe teme culturale) trebuie să fie atașate într-un document word (nu se acceptă sugestia de a fi extrase de pe bloguri sau rețele literare), font Times New Roman, caracter de 12, obligatoriu cu diacritice și să nu mai fi fost publicate în alte reviste sau în virtual. Revista Itaca apare o dată la 3 luni și considerăm că autorii pot propune texte inedite, care să îi reprezinte și să fie în același timp în premieră pentru cititori.

Toate textele, fără excepție, intră în redacție unde sunt evaluate și selectate pentru numărul următor de către redactorii revistei.

Deoarece avem și pagini de poezie dedicate limbilor engleză, franceză, spaniolă, italiană și germană, vă așteptăm cu creațiile dumneavoastră, însă fiecare poezie să fie însoțită de varianta în limba română, iar acolo unde este cazul și de numele traducătorului.

Așteptăm și lucrări ale artiștilor plastici, de asemenea români stabiliți în străinătate, pentru a ilustra numerele următoare. Fiecare număr de revistă este dedicat unui singur artist plastic.

Cu stimă și considerație,

Redacția revistei Itaca

Vizualizări: 155

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Viorel Ploesteanu pe Octombrie 13, 2013 la 7:20pm

Sărut mâna, doamnă Simona Antonescu!

Cei plecați de-acasă, de mai mult sau de mai puțin timp, nu au rupt niciodată firele nevăzute care îi leagă de pământul natal, iar unul din mijloacele prin care își mai ostoiec acest dor îl reprezintă revista Itaca. Considerăm că pentru cei rămași acasă paginile noastre sunt prea puține să le cuprindă toate dorurile și ar fi greu să fim destul de obiectivi. Apreciem, însă, propunerea dumneavoastră.

Comentariu publicat de Simona Antonescu pe Octombrie 13, 2013 la 10:23am

Daca imi permiteti, vin cu propunerea sa faceti o pagina in revista si pentru Penelopa. Un coltisor al celor ramasi acasa si legati prin doruri multe de cei plecati pe mare.

Cu mult respect pentru ceea ce faceti.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor