Iubire şi speranţă ( partea a treia - ultima! )

Iubire şi speranţă ( partea a treia )

- piesă în 7 acte, de Daniel Neguţ -

ACTUL VI

Scena 11 - Nicu, Marius

Discuţia are loc în casa lui Nicu, după ceva timp de la divorţul Narcisei

Nicu: Sincer, începusem să mă îndoiesc de corectitudinea ta şi nu credeam că mai ajungi...

Marius: Îmi blocase un vecin maşina în parcare. A trebuit să-l scot din casă în pijamale, ca să pot ieşi. M-a cam mirat rugămintea ta de a-ţi face vizite aşa târziu, dar... iată-mă! Te ascult...

Nicu: Marius... Ne ştim pe peste două decenii... Şi nu cred că te-ai schimbat atât de mult, încât să nu mai fie nimic din băiatul sfios şi cinstit, de care-mi aduc eu aminte.

Marius: Mă sperii cu tonul asta... Şi cu discursul!... Ce s-a întâmplat?

Nicu: Tocmai am aflat ceva, în urmă cu o oră... Mi-a spus Ofelia. (grav): Narcisa este gravidă!

Marius (în aşteptare): Aşa...

Nicu (în prag de „explozie”): Am mai aflat şi că ar fi copilul tău!

Marius (calm): Aşa?...

Nicu (explodând): Mă, tu nu eşti sănătos la cap?! Eu îţi spun că fiică-mea este gravidă cu tine şi tu nu găseşti să zici decât atât?! Uită-te la mine, când îţi vorbesc! Adică, tocmai a scăpat de unul care era cu 15 ani mai mare decât ea şi te-a găsit pe tine, un „tinerel” de 40 de ani, de-o seamă cu taică-său!...

Marius: Ce-ai vrea să zic? Acum – când mi-ai spus tu - am aflat şi eu că este însărcinată. Nu ştiam... Dar stau bine cu responsabilitatea! Iar un copil nu este o nenorocire, pentru doi oameni care se iubesc...

Nicu (nervos): Iubire, pe dracu! Ea nu ştie ce vrea, iar tu eşti un boşorog inconştient, dar... fericit că are o amantă cu 20 de ani mai tânără decât el. (cu alt ton): Am programat-o deja pentru avort. Este în două luni, va fi uşor! Chiar mîine se va ocupa de treaba asta un prieten de-al meu, bun ginecolog...

Marius: Nicu, de ce nu ne întrebi şi pe noi? Îmi doresc copilul acesta. Şi o doresc şi pe Narcisa. Pentru toată viaţa! O iubesc cu toată fiinţa mea! Şi ştiu că-şi dorea şi ea să avem un copil... Am discutat despre asta! Ştiu că vrei binele fetei tale, dar nu este corect faptul că ne scoţi din joc tocmai pe noi, părinţii viitorului copil!

Nicu: Corect?! Tu vorbeşti de corectitudine? Tocmai tu, care-ai profitat de starea în care era Narcisa, din cauza divorţului?

Marius: Nicu, nici un moment nu mi s-a părut că Narcisa este în vreo stare proastă, în cele două luni de când o pregătesc pentru actorie! Şi chiar ne iubim, deşi nu crezi asta! Şi sunt sigur că ea i-a spus Ofeliei că este însărcinată ca să vă bucuraţi împreună de eveniment, nu ca s-o prigoneşti şi s-o trimiţi să facă avort! Nu pot vorbi şi cu Narcisa?

Nicu: Nu! I-am spus să stea în camera ei... (oftând): Măi, băiatule! Cred că este mai bine să pleci, acum. A fost o zi grea, pentru mine. Şi la birou, şi acasă! Mi-e teamă că o să-mi vărs tot amarul pe tine, dacă mai continuăm discuţia... Lasă-mă… Vreau să vorbesc cu fetele mele. O să afli ce-am stabilit... A! Şi nu o mai suna pe Narcisa, până nu stabilim ce facem. Oricum, nu-ţi poate răspunde, chiar dacă ar dori: telefonul ei mobil este la mine!

ACTUL VII

Scena 12 – Narcisa, Marius

Acasă la Marius

Marius: Nu mi-a venit să cred, când m-ai sunat şi mi-ai spus că vii. Ce faci? Ce facem? Ce-a hotărât Nicu? (timid): Ce facem cu... copilul?

Narcisa (cu ton grav): Marius... Am venit să vorbim extrem de serios! Depinde doar de noi ce vom face...

Marius: La ultima mea discuţie cu Nicu nu prea am avut impresia asta...

Narcisa: S-a mai schimbat câte ceva, între timp!... Dar tu ce-ai vrea să facem noi doi? Sincer...

Marius: Doar ştii că te iubesc!

Narcisa: Nu este de ajuns! Oare vei avea răbdare să creşti un copil? Oare vei găsi înţelepciunea necesară să ţii lângă tine o soţie cu 20 de ani mai tânără? Mă frământă întrebările astea, Marius!

Marius: Şi dacă eu spun că voi avea răbdare şi înţelepciune, tu ce decizie iei? Îţi întorc întrebarea: de fapt, tu ce-ai vrea?

Narcisa: Vreau să păstrez copilul... Vreau un tată bun pentru copilul meu... Vreau să am un soţ care să mă iubească şi să-mi permită să-mi împlinesc visul de a deveni actriţă, dar fără a face crize de gelozie... Să mă înţeleagă, să mă ajute, să fie atent cu mine. Să fie un soţ fidel, dar să-mi fie şi iubit, şi prieten, şi confident, şi protector! Cer prea mult?

Marius: Nu cred! (brusc): Vrei să fii soţia mea?

Narcisa (surprinsă): Marius!...

Marius: Te doresc pentru toată viaţa! Şi voi fi acel soţ fidel, care-ţi va fi şi prieten, şi confident, şi protector!

Narcisa: Ştii... Am venit la tine, acum, cu un mesaj clar din partea tatălui meu. Mi-a spus să stăm de vorbă cu sinceritate şi să iau una din două decizii: ori mă întorc definitiv acasă, ori mă duc să-mi iau bagajele şi mă mut la tine.

Marius: Aş vrea să simţi cât de mult te iubesc!

Narcisa: Oh! Simt, Marius, simt! Şi... da! Vreau să fiu soţia ta!

(Se sărută)

Marius (vizibil fericit): Te iubesc şi am speranţa că vom fi fericiţi toată viaţa!

Narcisa: Şi eu te iubesc!... Iubire şi speranţă... Este ca un titlu de film!

(Cei doi se sărută cu patimă)

FINAL CU MUZICĂ ROMANTICĂ.

ÎNCET, SE STINGE LUMINA PE SCENĂ.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor