Nimic din ceea ce am gandit sau spus vreodata nu ne apartine complet. Totul a fost deja gandit, deja scris. Pot doar sa elaborez gandurile care-mi parvin, sa le filtrez prin prisma spiritului meu. 

Nimic din ceea ce se intampla nu e un eveniment izolat. Fiecare act al meu e o bila pe o masa, ca intr-o

partida de biliard. Cu fiecare actiune a mea provoc miscarea altor bile.

Nu am nevoie sa vad biserici si temple aurite. Tot ceea ce doresc e in interiorul meu.

Cand nu reusesc sa traiesc pe deplin liber e din cauza ca traiesc prea intens fricile mele. Libertatea se ascunde in spatele temerilor profunde.

Daca vrei sa combati pasiunile e de ajuns sa privesti corpul sub aspectele lui cele mai respingatoare. Pentru a vedea lucrurile asa cum sunt e necesar sa te detasezi de perceptii si ganduri.  

Mintea ajunge la un grad bun de maturitate atunci cand devine indiferenta la lucrurile exterioare ei.

Aerul, lumina si spatiul sunt inchise in roti colorate numite kasina in limba pali. Cu ajutorul lor putem intelege ca totul e fluid precum apa care se scurge in pamant; nimic nu ramane stabil, totul e in continua miscare. Prin contemplarea culorilor putem deschide spatii mentale intime.

Lucrurile cele mai frumoase se intampla atunci cand crezi ca faci ceva pentru tine dar de fapt beneficiaza multi altii. Alteori crezi ca faci ceva pentru altii si primesti inapoi indoit, cu efect de bumerang consecinta actiunilor tale. 

Fara o farama de umor lumea intrega ar ramane fara echilibru.

Nu doar ierburile ne vindeca ci si gandurile bune, cuvintele afectuoase, eliberarea tensiunilor, rugaciunile, posturile corecte, animalele de companie, amintirile frumoase, alimentele sanatoase.

Ceea ce gandim intens si constant are mai multe sanse sa se transpuna in realitae.

Culoarea verde poate fi perceputa numai datorita luminii solare care are un spectru de energie cu o unda lunga de 520 nanometri.

Pot crea propria-mi realitate doar experimentand fara urma de iluzie sentimente de iubire si durere.

A te unifica cu tine insuti inseamna a te unifica cu tot ce este viu; nu exista un mod mai bun de a-ti petrece timpul.

Poti sa vorbesti cu mine. Detin amintirile intregului pamant. Am traversat oceane de eter in vis. Pot raspunde la orice intrebare. Daca inveti sa ma asculti pot vorbi limpede inimii tale.

Linistea e vitala. Linistea vindeca. Linistea si nemiscarea cladesc. Ferestrele linistii se deschid spre cele mai profunde glasuri, spre cele mai secrete locuri, fara a parasi niciodata lacasul fragil al sufletului.

Plimbarile te inspira, trezesc imaginatia, sunt precum cartile vechi, precum povestile, punti intre prezent si trecut. Printre crengi incalcite precum gandurile, plimbarile trezesc trecutul si cuprind viitorul  ca

intr-o sfera unica. Plimbarile sunt energizante, inspiratoare, hipnotice.

  

  

 

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor