Justiţia română este oarbă sau doar coruptă?!

Nu ştiu dacă ar trebui să mă mire faptul că cei de la Institutul Naţional de Statistică „au pierdut pe drum” un miliard de euro, nu trebuie să ne mire faptul că autostrăzile în România „există, dar lipsesc cu desăvârşire”, nu trebuie să ne mire că mari patroni de firme „căpuşă” dovediţi ca hoţi nu păţesc nimic, nu mă miră faptul că România a ajuns batjocorită de românii aflaţi la putere, de străini, de toată lumea. O mare vină pentru toate acestea, pentru felul cum arată România anului 2013 şi cum o duce cea mai mare parte a românilor - o are Justiţia română! În România justiţia chiar este legată la ochi! În Ministerul Justiţiei şi cei câţiva oameni capabili şi cu coloană vertebrală sunt daţi la o parte, marginalizaţi sau... pensionaţi.

     Văzând luptele grele care se dau pentru controlul Justiţiei române, văzând implicarea preşedintelui ţării în a-şi impune oamenii lui, observând permutările de ochii lumii între aceeaşi de după 1990: Morar, Kovesi, Hăineală, Zegrean, Danileţ, Macovei, Pivniceru, Botoş, eu personal n-am încredere decât în Dumnezeu. Ei au demonstrat că sunt puternici şi au făcut primul pas în acest sens acordându-şi privilegii cum numai cei din Serviciile secrete  şi Parlament le mai au. Corupţia din Justiţie nu poate fi întrecută decât poate de corupţia din poliţie şi sistemul de sănătate. Dacă nici în Justiţie nu se respectă legea în privinţa numirilor de magistraţi în funcţii cheie, atunci să ne mai mirăm de numirea directorilor la filialele din străinătate a Institutului Cultural Român?

       Din păcate, cetăţeanul ştie că trăieşte într-o ţară bogată jefuită de bogăţii de către străini şi el o duce greu şi nu mai face faţă la atâtea impozite şi taxe, ştie că avem un sol fertil cum nu mai este în Europa dar n-avem agricultură performantă, ar vrea să muncească pentru ţara asta dar n-are unde, ar vrea să o ducă mai bine dar din an în an o duce mai greu la limita sărăciei lucii.

         Alegerile din 2012 prin victoria confortabilă a USL-ului îi dă şansa guvernului Ponta să îndrepte toate aceste lucruri, ca românul s-o ducă ceva mai bine.

       Întrebarea este ce facem cu Justiţia, această mare putere în stat?! De cea de-a patra putere în stat, presa, ce să mai vorbim aici?!N-are loc la masa bogaţilor şi a „băieţilor deştepţi”. Preşedintele Traian Băsescu doreşte să-i pună căluşul în gură de mult timp. Să vedem dacă o să şi reuşească. Atunci chiar nu o să mai putem vorbi de o ţară democratică ci de ţară membră UE şi NATO cu o democraţie originală...

     Până una-alta să le reamintim parlamentarilor noştri aleşi şi redistribuiţi că suntem penultima ţară ca nivel de trai din ţările membre UE şi lucrul acesta ar trebui să le dea de gândit. Ei s-au reîntors din concedii şi staţiunile de lux cu bateriile încărcate, în Parlamentul României s-au montat noi fotolii pentru ei, aşa că îndemnul meu este să pună umărul la ieşirea României din această criză păcătoasă. Eu nu m-am bucurat atunci când am intrat în acest organism, cum nu mă bucur nici acum când văd cum trăiesc majoritatea românilor.

        Ca să fim un stat de drept, puternic economic şi social ar trebui respectată Constituţia României şi legile ţării. Dar ce ne facem că nu le respectă nici reprezentanţii Justiţiei, fie că vorbim de Ministerul Justiţiei, Curtea Constituţională, CSM. De fapt, „peştele de la cap se împute”,nu-i aşa, domnule Traian Băsescu?

 

 

                                                                          Gelu Dragoş

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor