La vară, alt Dracula I (Horror istoric) - I. Maria

I. Maria

Era vară, era cald și școala era în vacanța mare, așa și Maria. Maria era o fată de 17 ani care trăia într-un mic oraș de munte de la poalele Munților Carpațimai exact la periferia BrașovuluiEa urma cursurile liceului din zonăcăruia îi era arondatăfără a avea vreun mare interes față de profilul tehnic al acestuia. Nu, Maria nu vedea interesul în a deveni tehnicianindiferent cât de bănoasă i se spusese  este această meserie. 

Mama ei mereu îi spuneaDraga mea Maria, dacă te mărițivei putea avea liniștită câți copii vei dori pentru  meseria de tehnician mereu va avea căutare. 

Mama ei era mereu supărată  avea doar doi copiiîn loc de cum se obișnuia în familia eimăcar cinci-șapteFapt ce mereu i se părea interesant Mariei, din moment ce mama ei arareori părăsea televizorul și telenovelele sale, iar ea și sora ei, Andreea, au trebuit  se țină de gospodărie de mici. Maria, cu sau fără legătură cu creșterea sa, nu prea dorea copiiCel puțin nu atât de curând ca  conteze liceul și cursurile acestuia. 

Maria, fiind obișnuită cu mama ei, nu-i mai răspundea la predicile sale. Poate ar fi vrut să-i spună  a intrat la acest liceu tehnic deoarece era singurul mai răsărit din zonăaproape singurul liceuși datorită mediei, nu  ar fi avut vreo chemare anume sau  cineva considera  i se potriveșteÎntr-adevărfaptul  orașele și orășelele din zona unde trăiau aveau multe fabriciîi ușurau alegerile Mariei după absolvire. 

Acum, Maria, așa cum spuneam pe la început, era totuși o fată normală de 17 ani, deci nemarcată de puseele feministe care erau la modă prin orașele mariunde ar fi considerat  munca într-un domeniu masculin este tot ceea ce își dorește de la viațăși nemarcată de lipsurile mamei și tatălui său din moment ce pe tată rar îl prindea acasăiar mama stătea la televizorea nu vedea un mare interes în a învăța serios pentru meseria sa. Piața muncii îi era străină din moment ce zona sa era practic ocupată de tot felul de fabriciiar lupta pentru menținerea unui loc de muncă nu avea sens în contextul meseriei de tehnician electromecanic la orice fabrică din munți. Deci, Maria nu vedea viitorul său profesional foarte interesantiar sfaturile sale cu privire la avuția necesară unei familii cu atât mai puțin. 

În schimb, ca și mama sa, după treburile ei de prin casă, Maria stătea nu cu telenovelele, ci cu cărțile. Evident, era cea mai mare fană a lui Harry Potter, a Lord of the Rings, a lui Twilight și a lui Stephen King,(n.a. așa se exprimă Maria) singurul autor care îl știa din tot ce citeadacă o întrebai repede. Maria, spre deosebirea de normalele așteptări, nu dorea  fie scriitoare sau o eroină de salvat, ci dorea  investigheze fenomenele paranormale din Munții CarpațiBineînțeles și televizorul a contribuit aici, nu doar cărțile aduse la librăria din oraș, cu toate serialele sale polițiste și toate emisiunile despre paranormal, ca și câteva dispariții de prin păduri în mod absolut anormal. 

Maria, fată tânără, de 17 ani, cu păr negru până la talie, ten alb, ochi negri, stătea toată ziua la discuții, ca alternativă la cărți și filme polițiste, după scurtul orar școlar și cele câteva treburi împărțite cu Andreea prin curte, cu cei doi buni prieteni ai săi: Teodor și Iulia. Toți erau ca parcă de o mamă: bruneți, cu ochi negri, păr cât mai lung posibil, năsuc cârn și fețe rotunjoare, mai mult de la bunătățile pregătite în casă decât de la natură. Toți trei se îmbrăcau la fel: blugi deschiși la culoare, tricouri cu mânecă scurtă, de obicei albe sau bleu deschis, șepci luate de la promoțiile din școală și gentuțele pe umăr cu cărți, sandviciuri și mobil sau tabletă. Toți trei erau de aceeași vârstă, înscriși la același liceu, în aceeași clasă, citeau aceleași cărți și aveau același vis: să investigheze pădurile din Munții Carpați. 

 

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor