Mă aşez la masa de scris, aşteptând aripi de reverie şi inspiraţie să-mi îmbrăţişeze sufletul. Acest loc e colţişorul meu de Rai, unde fiinţa mea se îmbată din apele cristaline ale cuvintelor. În cameră se simte un miros de vin şi mere coapte. Focul arde în sobă, lemnele trosnesc…şi în mine ard intens clipele de dor. Aud ecoul tainic al amintirilor tale. Amintirile tale sunt păsări ce şi-au făcut adăpost în copacul umbros al sufletului meu şi nu il părăsesc nicio clipă. Trilul lor răsună în inima amorţită de durere.

Scriu…mâna parcă e de plumb, se mişcă anevoios, de fapt în întregul corp simt o mare greutate. Suferinţa e cumplită, o simt peste tot, în fiecare celulă, în fiecare atom. Suferinţa mi-a pătruns adâncimile sufletului. Lacrimi ce poartă închise în ele dorul şi infinitul se rostogolesc pe obrajii aprinşi de căldura focului din sobă, dar şi de lumina interioară. Câţiva stropi de durere se odihnesc pe coala de hârtie, de parcă ar dori să scrie în locul meu fiorul iubirii.

Ce sunt lacrimile? Cine este capabil să le definească? Lacrimile sunt picăturile de ploaie când mai reci când mai fierbinţi ale sufletului. Din emoţii intense se nasc lacrimile. Ele au menirea de a ne spăla interiorul de mâlul suferinţei şi a răutăţii, de a ne uda solul interior pentru ca sufletul nostru să rodească, de ne purifica trăirile şi a le da intensitate. Lacrimile reprezintă descătuşarea fiinţei prinsă în chingile deznădejdii şi neputinţei. Ele sunt reprezentarea emoţiilor unui om, manifestarea celor doi polii: ai durerii şi ai fericirii. Când plângem de durere sau de bucurie, noi dăm dovada existenţei noastre, arătăm că suntem capabili să „trăim”. Oare şi îngerii plâng? Cunosc ei gustul dulce-sărat al lacrimilor? Mereu m-am întrebat asta. De multe ori, păşesc pe tărâmul lacrimilor, lăsându-mă invadată de un potop de emoţii.

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor