Lansarea proiectului "Destine romanesti" la Onesti

Miercuri, 28 noiembrie 2012, la Oneşti, a avut loc lansarea proiectului „Destine româneşti” iniţiat de Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Acest proiect presupune organizarea unui sejur în România pentru 100 de persoane care au suferit de pe urma deportărilor comuniste din Basarabia şi Bucovina de Nord între anii 1940 şi 1953. Programul va cuprinde vizite la unele dintre cele mai importante obiective de pe teritoriul României, cu simbolistică în istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Mai mult, pe parcursul desfăşurării proiectului se vor colecta materialele necesare, alături de înregistrări audio-video, în vederea editării unui volum cu mărturiile deportaţilor şi urmaşilor acestora, care să prezinte această părticiă de istorie generaţiilor viitoare.

Proiectul „Destine româneşti” reuneşte idealurile şi nevoia de cunoaştere şi promovare a adevărului istoric, alături de recunoştinţa pentru cei care au supravieţuit deportărilor din perioada comunistă.

 

Sursa: http://www.dprp.gov.ro/100-de-persoane-deportate-din-basarabia-si-b...

Pentru mai multe informatii, consultati si: http://asociatiapanhalippa.blogspot.ro; http://smile21.ning.com; http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com; http://mediereaintegrativa.blogspot.ro 

 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de petru fagaras pe Decembrie 3, 2012 la 9:01am

Felicitari si mult succes!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor