Pe cerul albastru şi fierbinte îmi aduc (vă mai aduceţi?) aminte de lăstunii viselor de vară? Nu ştiu ce se-ntâmplă?! Spre orele dinspre seară, un stol de vreo 50 de lăstuni roiesc pe lângă turla bisericii, stau agăţaţi pe cornişe, pe pervazurile înguste de sub acoperiş, pe arcurile ogivelor de la ferestre, pe marginea cadranului şi chiar pe acele înţepenite ale ceasornicului din turn! Lăstuni tineri care se antrenează, se întâlnesc, comunică, se împrietenesc, unii se agită pe pereţi, de parcă ar învăţa să zidească cuiburi, sau se roagă, sau pun lumânări de văzduh, pentru marea călătorie??? Ce se întâmplă? Îmi spune cineva? Cine ştie?

O seceră ruginie de falco despică bolta în două; doar dimineaţa pe rouă se aud codroşii, cintezele, fâsele, presurile, câneparii, cănăraşii, sticleţii, ciocănitori pestriţe, verdoaice, piţiguşii de patru neamuri, codobaturile care pâsâie pe acoperişuri; în rest zăpăceală caniculară!

În grădină poveştile cresc mai departe decât mine, nalba, inima leului, sora cea aromată, nepeta şi urzicile mai înalte. Umbreluţele pătrunjelului s-au rotunjit, s-au îngălbenit şi poartă miros plăcut de sânzâiană. Mălaiul, floarea-soarelui şi fansulile s-au încâlcit în junglă. Bondari bâzbârnâitori cotrobăie potirele căldăruşelor, coleoptere smălţuite (Trichius) s-alte gâze mărunţele (diptere) se-mpleticesc prin păşunile de polen. Smulg câţiva bulbi cu miros iute şi ciupesc de pe câteva tulpini mirositoare, un bucheţel de frunză firoasă, verde argintie. Ce-i mai bun şi mai bun decât o plăcintă grasă cu brânză şi verdeaţă din frunze de mărar şi cozi de ceapă, făcută la mama acasă! Să poftiţi bine!

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Valentin Boeru pe Februarie 13, 2011 la 10:20am
Măruntă este sarea care dă gust bucatelor. Să nu ne ferim de cele mărunte pentru că ele dispun de viaţa noastră în măsura în care nici nu putem închipui. Pierdem ades contactul cu realitatea ignorându-le
Comentariu publicat de Valentin Boeru pe Februarie 13, 2011 la 10:18am
Dacă închizi ochii poţi să vezi, iar dacă întinzi mâinile poţi simţi toate ca pe realitatea cea mai palpabilă.
Comentariu publicat de Hoza L. Ilie pe Februarie 13, 2011 la 12:05am

Merzi, mon ami!

 

Nb. Trebuie sa intreb daca am voie sa adaug aici un link spre un site personal, unde veti avea chef sa cititi despre alte lucruri marunte...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor