Literatura pentru copii zidește un pod peste Prut/ La Chișinău a avut loc lansarea cărților Poveşti, de Alexandru Plăcintă, și Cruciada pisicilor, de Petre Crăciun

În plină toamnă, când frunzele speriate de zilele scurte si temperaturile joase în nopţile lungi au părăsit copacii, la Biblioteca I.Creangă din Chişinău în cadrul cenaclului literar condus de marea maestră a cuvântului Claudia Partole a avut loc lansarea cărţilor "Poveşti" semnată de scriitorul Alexandru Plăcintă, originar din s.Semeni şi "Cruciada pisicilor" semnată de scriitorul din Bucureşti Petre Crăciun.

La frumosul eveniment au participat, cu un program special, elevii de la gimnaziul din Teşcureni, sub conducera profesoarei de limbă şi literatură română Viorica Balica, câştigătoarea a titlului "Pedagogul anului" pe anul 2013.

În deschiderea evenimentului, Claudia Partole a citit din mesajul pe care scriitorul Victor Gh Stan, președintele Filialei pentru Copii și Tineret – Uniunea Scriitorilor, l-a adresat lui Petre Crăciun si Alexandru Plăcintă și celor prezenți la inedita și emoționanta întâlnire.

Cei prezenţi, veniţi din toate colţurile republicii şi din România, au fost salutaţi şi felicitaţi de interpreta Silvia Goncear, apoi distinsa doamnă a interpretat pentru cei prezenţi două cântece. După aceasta scena a fost oferită elevilor din Teşcureni. Eleva Sasu Anastasia recitând poezia "Mama" de Alexandru Plăcintă a răscolit sufletele celor prezenţi până la lacrimi. Apoi, intr-o manieră originală şi foarte reuşită, elevii au înscenat "Cruciada pisicilor" semnată de Petru Crăciun.

Despre creaţiile scriitorilor Alexandru Plăcintă şi Petre Crăciun au vorbit criticii literari Lidia Gongu Grosu, Ion Ciocanu, scriitorii Traian Vasilcău, profesoara emerită Zinaida Galben-Panciuc de la Liceul Gheroghe Asachi din Chişinău, învăţătoarele Valentina Zglavoci si Irina Lungu-Pânzaru, de la Liceul George Călinescu din capitală, care au venit cu discipolii - elevii din clasele a doua.

Ela Parfeni, mama lui Paşa Parfeni, profesoară de pian cu elevii de la Şcoala de Muzică din Orhei au interpretat cântece pe versurile scriitorului Alexandru Plăcintă.

Petru Crăciun, administratorul Portalului Literatură Copii, a venit de la Bucureşti cu Diplome de excelență, care au fost înmânate celor care s-au manifestat prin participare lor activă la lansarea carţilor "Poveşti" de Alexandru Plăcintă şi "Cruciada pisicilor".

Astfel de Diplome au obținut Viorica Balica, Maria Sasu, directoarea gimnaziului din Teşcureni, scriitoarea Claudia Partole, Ela Parfeni, cântăreața Silvia Goncer, Valentina Zglavoci si Irina Lungu-Pânzaru, de la Liceul George Cãlinescu, Mihai Plăcintă, administratorul firmei ArgoPacK, din București.

N-a lipsit nici momentul semnării autografelor din partea autorilor pe cărţile dăruite prietenilor prezenţi la acest frumos eveniment. La lansare a participat şi vice-preşedintele raionului Petru Langa.

La frumosul eveniment au participat: Lidia Gonțu Grosu- lector universitar, poet, critic literar, Silvia Goncear - interpretã, Ion Ciocanu, scriitor, critic literar, Claudia Partole, scriitoare, Mihai Plãcintã (București), om de afaceri, Traian Vasilcãu, poet, Lina Iftodi, directoare Bibliotecii Liviu Rebreanu, Zinaida Galben-Panciuc, invãțãtoare emeritã, Claudia Balaban, dir. Bibliotecii Ion Creangã, Eugenia Bejan, vice-director al Bibliotecii Ion Creangã, Vasile Doga, primarul or. Sângerei, Svetlana Neagu, Ministerul de Finanțe, Baloș Victor, geolog, Petru Langa, vice-presedinte al raionului Ungheni, Daria Radu, compozitoare, Veronica Poia, metodista la direcția de învãțãmânt Ungheni, Grigore Plãcintã, avocat, Grigoriopol, Lidia Ciobanu, profesoarã de limba și literaturã românã din Ungheni, 20 elevi din Teșcureni sub conducerea dnei Viorica Balica, profesoara de limba si literatura romana din Tescureni, Sasu Maria, directoarea gimnaziului din Teșcureni, Ungheni, Valentina Cojocaru, lector universitar, Aristin Cupcea Josu, artist, Valentina Zglavoci si Irina Lungu-Pânzaru, cu elevii claselor a doua de la Liceul George Cãlinescu, Ela Parfeni, profesoarã de pian, Orhei.

Literatură Copii

Citeste si aici

http://www.literaturacopii.ro/stire-eveniment/eveniment-emo%C8%9Bionant-la-chi%C8%99inau-a-avut-loc-lansarea-car%C8%9Bilor-povesti-de-alexandru-placinta-%C8%99i-cruci/718

Vizualizări: 242

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Anastasia Moldovanu pe Octombrie 31, 2013 la 7:06pm

Îmi creşte inima de bucurie!

Comentariu publicat de Agafia Dragan pe Octombrie 30, 2013 la 7:19pm

Felicitari sincere! si cat mai multe astfel de evenimente.

Comentariu publicat de Petre Craciun pe Octombrie 29, 2013 la 8:45pm

Va multumesc si in numele lui Alexandru Placinta, colegul si prietenul meu din Chisinau. A fost un moment unic, emotionant. In Romania nu am trait asa ceva, desi stau aici de cand ma stiu.

Comentariu publicat de Elena Mititelu pe Octombrie 29, 2013 la 8:39pm

Felicitări din inimă!

Comentariu publicat de Monica Rohan pe Octombrie 29, 2013 la 9:50am

Felicitări!!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor