In 1998 l-am descoperit pe Mark Reyden prin Mendenhall Gallery care il reprezenta la Art Expo Vancouver, British Columbia. Peter Mendenhall tocmai si-a deschis o galerie in Los Angeles si venise la Vancouver cu cateva picturi de Reyden. Printre picturi, era si Snow White care facea parte din ciclul The Meat Show. Sa treci pe langa asa o ocazie, (Peter cerea 4000 de dollari pe ea si era gata sa ia si mai putin numai sa vanda ceva) este rar, rarisim, era clar ca lucrarea este o capodopera, dar acesta este mersul istoriei. Pe langa White Snow au trecut si experti si milionari, ca un omen, lucrarea nu s-a vandut si tot acel Art Expo parea un loc in care a cazut o bomba. In foarte scurt timp insa Reyden a reusit sa se afirme pe masura talentului sau.

 

"Little Boy Blue" este ispirat de un cantec de leagan din Anglia, cu o "intorsatura dementa" cum spune Gigi Marquis, un little-boy-blue-gone-pink cu zvastica. Reactiile in fatza acestei picturi pot merge in interpretari de orce fel, asemanatoare celor starnite la New York de poneiul romanesc cu zwastica pana la simbolismul profetic al ascendentei neonazismului si antisemitismului contemporan.

I let you judge alone.

 

One in particular comes to mind titled "Little Boy Blue" the subject is the storybook classic we're all familiar with but with a demented twist: clad in pale pink with blue accents donning a baby blue Nazi swastika on shoulder and cap alike. It seems to tell of sweet innocence gone sour, in more ways than one: his slight scowl the foreboding storm overhead and the adorable little blue pistol in it's holster. He's not off to shoot imaginary Indians or be a bank robber, this little guy's out for holocaust! It's paintings like this that really speak to me telling you to look a little deeper than just the surface, question, probe, discover.

Gigi Marquis review in Helius.com

 

Little Boy Blue,

Come blow your horn,

The sheep's in the meadow,

The cow's in the corn;

Where is that boy

Who looks after the sheep?

Under the haystack

Fast asleep.

Will you wake him?

Oh no, not I,

For if I do

He will surely cry.

variation of the rhyme in Tommy Thumb's Little Song Book (c. 1744)

Vizualizări: 77

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de claudia hering pe Octombrie 10, 2010 la 1:43pm
Ce metoda subtila,ascunsa sub forma unei povesti de "noapte buna"si a unui baiat frumos prezentat in culori pastel,care se indreapta pe bicicleta spre un viitor "promitator".
Acest gen de propaganda nu e nou,asa ca atentie parinti!!!!!!!!!!!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor