LSRS şi Fundaţia CAESAR aduc un omagiu lui Grigore Vieru


       
LIGA STUDENTILOR ROMANI DIN STRAINATATE

„Tot ceea ce nu este prin noi, nu va fi pentru noi" (N. Balcescu)

LSRS si Fundatia CAESAR aduc un omagiu lui Grigore Vieru

 

Maine, 14 februarie 2015, regretatul poet, Grigore Vieru, ar fi implinit varsta de 80 de ani. Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Fundatia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) doresc sa aduca un omagiu public marelui poet. 

Va reamintim ca in cadrul Galei LSRS, de pe 8 ianuarie 2015, a fost omagiata memoria lui Grigore Vieru. Astfel, Gala LSRS a devenit primul moment major al anului omagial Grigore Vieru. Am fost onorati sa oferim cadrul pentru cinstirea memoriei si a operei marelui poet. Astfel, Distinctia Speciala in Arte din cadrul Premiilor LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate a purtat numele lui Grigore Vieru in semn de respect si de apreciere pentru intreaga activitate si pentru neincetata sa credinta in visul de a unii romanii de pe ambele maluri ale Prutului. In cuvintele sale: „Daca foarte multi oameni viseaza sa ajunga in cosmos, visul meu cel mai mare este sa trec Prutul”. 

Acest demers se incadreaza in eforturile si sprijinul oferit de Liga Studentilor Romani din Strainatate fata de fratii nostri de peste Prut, initiatori, organizatori şi laureati ai Galei Studentilor Originari din Republica Moldova si in eforturile Fundatiei CAESAR de a sprijini integrarea europeana a Republicii Moldova. Premiile categoriei Arte au fost inmanate de catre Dl. Ducu Bertzi si Dl. Dorin Dusceac, Vice-Ministru al Mediului din Republica Moldova. Astfel, au fost oferite doua distinctii: Mentiune pentru Excelenta in Arte – Sabina Berariu, Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie – si Premiul Special in Arte „Grigore Vieru” castigat de Alecsandra Raluca Dragoi, in prezent masteranda la Fotojurnalism la University of Westiminster, din Londra, Marea Britanie. 

De asemenea, pe scena Galei a fost recitata poezia "Scrisoare din Basarabia", aplaudata la scena deschisa. Unul dintre momentele artistice ale Galei LSRS l-a adus in prim plan pe Nicu Mata – o voce deosebita a Basarabiei. Momentul muzical poate fi urmarit aici - http://goo.gl/D3OrrQ - in timp ce intreaga inregistrare a Galei poate fi vizionata aici - http://goo.gl/af6ygO. Prin astfel de gesturi, LSRS si Fundatia C.A.E.S.A.R. doresc sa transmita un mesaj de solidaritate catre tinerii din Romania si din Basarabia, in spiritul valorilor si principiilor promovate de unul dintre cei mai mari poeti romani ai tuturor timpurilor, Grigore Vieru.

 Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015 a fost un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, Ernst & Young, CEC Bank, British Council, Voicu & Filipescu, ENEL si TAROM.

 Parteneri logistici: Qual Media Group, Hotel IBIS Gara de Nord, Crama Ceptura, Murfatlar, Distileriile Alexandrion prin brandul premium Brancoveanu XO, French Bakery, Baiatul cu Flori, Expres National, Cube Production, Imagerie, Silviu Pal Photography.

 Parteneri media: TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Rador, Agerpres, Adevarul, Evenimentul Zilei, Foreign Policy, Ziare.com, Realitatea.net, Studentie.ro, AcademicLink, Edu-News, Online Student, DiasporaLive.ro, RomaniaPozitiva, StiriONG, iQool, Asociatia Jurnaliştilor Romani de Pretutindeni (AJRP), Autentici.ro.

 Sustinem si ne sustin: Inspire Group, Rotary, Rotaract, Fundatia Dignitas, Succes pentru Romania, Medierenet, Juridice.ro, Art Out, QS World Grad School Tour, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene (CRREDAE), Clubul pentru Romania, Softbinator, Association des États Généraux des Étudiants de l`Europe (AEGEE), Uniunea Studentilor din Romania (USR), Group of the European Youth for Change (GEYC), Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Asociatia Alumni Lumina, Campadillo, International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE), Techsylvania, Gala Studentilor Originari din Republica Moldova (GSORM), Jeunes Moldaves, Educativa, Asociatia Federalistilor Europeni din Romania (AFER), Federatia Share Cluj-Napoca, JCI Cluj, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia”, The European Law Students' Association (ELSA Romania).

            

 

CONTACT 

 

Oana FRANT

Coordonator Gala LSRS 2015

oana.frant@lsrs.ro

0726 712 223

 

Andrei Dinca

Vice-Presedinte Comunicare

andrei.dinca@lsrs.ro

+44 753 228 4414


 

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, şi o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Vizualizări: 209

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Benoni Todica pe Februarie 19, 2015 la 3:26am

Felicitari draga Lucretia! Tu intodeaua onorezi ce e drept.

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Februarie 19, 2015 la 12:33am
Comentariu publicat de Serban George pe Februarie 18, 2015 la 10:00pm

Marii poeți nu trebuie uitați niciodată!

https://www.youtube.com/watch?v=yH1_hMvejDI

Comentariu publicat de Anastasia Moldovanu pe Februarie 18, 2015 la 9:45pm

Poeții sunt mesagerii neamului!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor