Miguel Fonda, George G. Potra, Gelu Vlașin, Ilie Bănică, Mircea Oliv 

Frumoasă atmosfera de la sediul Federației Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM) la inaugurarea Bibliotecii Românești Lucian Blaga din Madrid ! Frumoasă și elegantă cu invitați speciali pe măsura evenimentului: istoricul George G. Potra - director executiv al Fundației Europene Titulescu, criticul de artă Mircea Oliv  - director Biblioteca Județeană  Bistrița – Năsăud, Ioana Anghel – director ICR Madrid, Ilie Bănică - ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Madrid, Francisco Canovas - istoric, scriitor, reprezentant  al Ministerului Culturii din Spania, președinte Forumul Intercultural,  Rosario Zanabria Gutiérrez – vicepreședinte Forumul pentru Integrare Socială, Iuliana Botezan – profesoară  în cadrul Universității Complutense din Madrid, Adrian Mac Liman  - jurnalist și analist politic, președinte CIEM precum și numeroși alți oameni de cultură, scriitori, artiști, jurnaliști români și spanioli.

                                                   

Proiectul propune crearea unei biblioteci de dimensiuni reduse concepute ca un instrument menit să amplifice cunoașterea reciprocă a culturilor română și spaniolă și, mai presus de toate, menținerea matricei identitare de origine, a limbii și a literaturii române cu toate valorile culturale care o configurează. Biblioteca pornește de la un fond de peste 1.500 volume în limba română, din diverse domenii culturale și literare, reunind nume de remarcabili scriitori români, fond constituit din donatii provenite de la Bibliotecile Judetene Alba Iulia, Bistrița-Năsăud și Dâmbovița precum si din partea Institutului Cultural Român din Madrid.

                                                             Gheorghe Vințan, Miguel Fonda

În intervențiile lor, Miguel Fonda - președinte FEDROM, Gelu Vlașin, scriitor, vicepreședinte FEDROM, coordonator al Cluburilor Liberale din Spania și Gheorghe Vințan - președinte al Uniunii Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania au mulțumit participanților și invitaților speciali pentru contribuția adusă la deschiderea acestei biblioteci și au menționat că acest proiect se dorește a fi doar un început în idea în care FEDROM își propune deschiderea altor biblioteci de acest gen și în celelalte orașe spaniole unde există importante comunități românești.

Mircea Oliv

Biblioteca dispune de o sala destinată lecturii și organizării de activități culturale precum și de 3 puncte informatice cu acces la internet care sunt disponibile începând cu data de 1 iulie pentru toți cei interesați de cultura română. Orarul este de luni până vineri între orele 9-14. Normele bibliotecii sunt disponibile pentru toți utilizatorii atât la sediu cât și în pagina web: http://www.bibliotecalucianblaga.blogspot.com.es/.

 

 

Sponsor principal: Western Union

Colaboratori: 

 

 

 

Vizualizări: 680

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Dan Lupescu pe Noiembrie 2, 2012 la 4:20am

Felicitari. Dar nu-i uitati pe romanii din sudul Dunarii - Timocul bulgaresc, Timocul sarbesc -, de ordinul sutelor de mii, care, de la retragerea Imperiului Otoman, NU mai au niciu drept la identitate - NU invatamant in limba materna, NU slujbe religioase in romana, NU  mass media. Maine, 3 noiembrie 2012, la Vidin va avea loc un colocviu transfrontalier dedicat apararii identitatii culturale a romanilor de pa malul drept al Dunarii.

 

Comentariu publicat de Burde Victor pe Noiembrie 1, 2012 la 9:42am

Calde felicitări organizatorilor şi mult succes!

Comentariu publicat de grecu constantin pe Noiembrie 1, 2012 la 2:17am
Este un semn că ne integrăm culturii europene!
Comentariu publicat de florentina craciun fabyola pe Octombrie 31, 2012 la 9:18pm

Mă bucur din inimă şi felicit pe toţi românii care s-au implicat în această

frumoasă realizare.

Cu stimă,

Comentariu publicat de Serban Ecaterina pe Octombrie 31, 2012 la 7:44pm

Felicitări d-le Vlașin pentru minunata realizare!

Comentariu publicat de Alex VÂLCU pe Octombrie 31, 2012 la 6:36pm

Sunt din judeţul Dâmboviţa. Am trimis prin Biblioteca judeţeană "I.H.Rădulescu", câteva volume din creaţia mea. Sper să fie citite de românii din Spania.

Comentariu publicat de Mircea Draganescu pe Octombrie 31, 2012 la 4:26pm

Felicitări!

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Iulie 8, 2012 la 6:29am

Eu sunt dispus sa ofer gratuit, in format electronic - pdf, acestei institutii romanesti, care promoveaza cultura romana peste hotare, toate lucrarile editate prin editura MARIA-CRISTINA, condusa de mine.

Editura noastra este mica si nu dispune de resurse financiare, motiv pentru care aceste lucrari sunt editate pe banii autorilor. Ele au fost depuse conform legii la Biblioteca Nationala.

Nu sunt multe lucrari, dar am acordul scris al autorilor de a transmite gratuit aceste lucrari.

Va stau la dispozitie pe adresa clepsydra@clicknet.ro

Cu stima si consideratie pentru ceea ce faceti

Comentariu publicat de ANGELA BACIU pe Iulie 3, 2012 la 12:10am

felicitari tuturor!!!!

Comentariu publicat de zadic ioana pe Iunie 29, 2012 la 10:59pm

Felicitari.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor