Luminița Amarie despre Întâlnirile de la Telciu 2018

                            Gelu Vlasin & Luminita Amariefoto @ Antonela Pohoata

"Am fost la Telciu, în inima munților și ajunsă acolo m-am întâlnit cu inima celorlalți. Vreau să-i mulțumesc lui Gelu Vlașin pentru invitație, pentru generozitate, profesionalism și prietenie. Să-l felicit pentru ceea ce face deja de câțiva ani acolo. Pentru că dacă nu ajungeam la Telciu nu ajungeam, într-un anume fel, la mine. Nu cunoșteam oamenii aceia minunați, locurile, cărțile, poezia lor și, desigur, nu descopeream cât de minunat și validant este câteodată (când avem mare nevoie) să fii ascultat, îndrumat, lăsat să fii. Am stat doar două zile dar a fost suficient încât să nu uit experiența asta niciodată.

Au fost momente intense, poezie și un împreună cum nu știam că există. A fost cafea și liniște, și mai presus de toate a fost singurătatea aceea fără de care nu. Familia lui Gelu e ca un cuib în care atunci când ajungi te simți acasă, vocea Cristinei mângâie ce nici nu știai că există în tine și băieții lor sunt minunați, te primesc fără rețineri ca și cum ai face parte din familia lor. Tobi la fel, firește. 
Mulțumesc Gelu. Am dormit în camera cu proză, am scris poezie și am descoperit dragostea pentru limba română în limba celorlalți.

Am rămas cu o frază spusă de Mario Castro “câteodată visez în limba asta” (limba română) și mi-am spus: ce declarație și ce mărturisire frumoasă!"

 

Luminița Amarie

poetă

Londra, Anglia

* sursa: Facebook

Vizualizări: 187

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe August 23, 2018 la 9:24pm

Felicitări!

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe August 23, 2018 la 9:38am

Este evenimentul întîlnirii în faptul iubirii spiritelor culturale din lume la Telciu, prin Gelu Vlașin și familia sa generoasă, la Năsăud-ul lui George Coșbuc, la unul dintre locurile semnificative ale literaturii române, într-un loc pe care se înălța cu certitudine, acum și de fiecare dată, prin prezența lor, temple înalte de spirit ale poeziei și literaturii universale! Felicitări! Gheorghe Apetroae, Sibiu.  

Comentariu publicat de CONSTANTA ABĂLAȘEI-DONOSĂ pe August 22, 2018 la 11:28pm

Sincere felicitări tuturor!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor