mă cheamă Bianca


şi sunt dependentă


poate v-am şocat


şi nu aţi înţeles care este de fapt


mesajul


în cercul poetilor somnambuli


străjuie o statuie de ceară


cu arma la umăr


tragând dintr-o ţigară


cu poftă


şi-i place viata boemă


de mahala


să bea absint din pahare slinoase


şi să privească femei uşoare


prin ochiul de sticlămă cheama Bianca


dar vă las să ghiciţi cine sunt


astăzi nu-mi blurez sufletul


cu metafore


şi las fereastra deschisă larg


pentru ca vântul s-aducă poeme


din cercul poeţilor somnambuli


cu aroma de absint


a nopţilor carnivore.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Florinel Constantin ANDRISAN pe Mai 14, 2010 la 8:56am
Confirm si ma alatur pe lista celor care beau, ocazional, absint dar dau si o jumatate de dreptate domnului Boris Marian. Asta pentru ca, dupa ce a fost interzis o lunga perioda, absintul a fost repus in circulatie de cativa ani dar cu niste interziceri specifice actualelor legi europene care-l fac o umbra a acelui absint pe care Henri de Toulouse-Lautrec si Vincent van Gogh i-au adus renumele dar si anatema.
Cat priveste paharele slinoase, nici o problema pentru ca, atunci, in boema respectiva si-n mahalaua care azi e zona turistica de grad zero, absintul (...si calvadosul) se bea din tzoiuri, ca la noi secarica, in vremi si la noi apuse, cand berbecul Ilie venea regulat, pe Podu' Mogosoaiei, la Capsa, sa bea bere.

Si daca, din vina generatiei parintilor nostri si a noastra, a apus acea epoca de aur, nu putem decat sa ne bucuram ca generatia lui Bianca are nostalgia reintoarcerii la origini boeme.
Trebuie doar sa aducem aminte ca, "a la longue", trebuie scos plamanul drept ca sa incapa ficatul si sa reamintim cu shagalnicie, zicala evreului moldovean care zice "ci roza-i viatza", diminetza, cand ..."vodka taie greatza".

Asa ca ma declar si eu dependent, din veac, draga Bianca.
Si aduc argument din "Elogiul nebuniei" unde Erasmus defineste "...De ce Cupidon este mereu copil? De ce? Pentru ca, mereu nebunatic si sagalnic, el nu face si nu spune decat nebunii. Pentru ce se vede primavara tineretii pastrand fara incetare farmecele zeitei Venus? Desigur, pentru ca si ea face parte din familia mea, putin."(Editura Prietenii cartii, 1996, pag. 33)

Va doresc o zi buna si putina nebunie tuturor !
Andi-Bacii
Comentariu publicat de Florinel Constantin ANDRISAN pe Mai 12, 2010 la 10:31pm
ma gandeam la "brularea" sufletului... caz doar din ardere iese esentza si se pune-n sticlutze mici.
da-i 'nainte omuletz !

andi-bacii
Comentariu publicat de Dumitru Mălin pe Mai 12, 2010 la 10:16pm
Ba unii cred ca ei inventeaza acum literatura si-si scriu si numele pe ea! Asta e!
Comentariu publicat de Adrian Grauenfels pe Mai 12, 2010 la 6:18pm
si eu blurez ba chiar burez, ce aveti cu albul din blanc, absint nu mai exista, nici literatura ca inca nu a fost inventata

, totul e un fel de mazare care sare (pop up, nu salt) din supa de noise...
Comentariu publicat de Ioan Barb pe Mai 12, 2010 la 5:40pm
Cu scuzele de rigoare consider că poetul are nevoie de apreciere din partea cititorului şi consider că aceste aprecieri nu pot fi exprimate doar în formă laudativă. În rest consider că poetul, scriitorul, mă rog, artistul, dacă are talent atunci când se maturizează din punct de vedere artistic dobândeşte capacitatea de a se autoevalua corect, înlăturând din creaţia sa tot ce este lipsit de valoare. În rest, să-l parafrazez chiar şi de departe pe Caragiale, dacă nu ne-am aprecia reciproc ne-am distruge. Consider că tânăra generaţie de poeţi are nevoie de susţinerea şi încurajarea celor consacraţi, dar, şi generaţiile mai vechi au nevoie de înţelegerea, incurajarea şi de o corectă apreciere din partea avangardei. Pentru că nimic nu s-a născut din sine însuşi.
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Mai 12, 2010 la 5:08pm
Domnule Boris Marian, absint se mai bea si in zilele noastre, va asigur :) Stiu cel putin 3-4 / printre care si subsemnatul. In rest...aveti perfecta dreptate !
Comentariu publicat de driza thoma pe Mai 12, 2010 la 3:31pm
Poezie care se prezinta ca un acord convenit de miscare a silabelor fixe,ca o intuitie care ne este dat prin alegerea minutiosa si culta grija a cuvintelor
Comentariu publicat de Bianca C. Dan pe Mai 12, 2010 la 2:12pm
cuvantul "blur"-vine din limba engleza si inseamna a estompa, absint, pentru ca mi-am imaginat o atmosfera intr-o veche mahala, destul de murdara si oarecum halucinanta, poetii au ochii lipiti si nu vad paharele, dar nici nu le pasa, pentru ca sunt mult prea absorbiti de ceea ce creeaza.
Comentariu publicat de Ioan Barb pe Mai 12, 2010 la 1:34pm
Este tulburătoare atmosfera creată de vântul care aduce poemele aromate" cu absint/a nopţilor carnivore". Încerc să mă orientez după direcţia vântului şi, dacă nu e oprit, să privesc chiar pe geamul lăsat deschis al poetei Bianca Dan şi sunt sigur că voi găsi un atelier de lucru bine utilat cu harul poetic. Am citit cu bucuria lecturii acest poem, ca de altfel, celelalte poeme apărute aici şi mă bucur când ştiu că pe sub zidurile Cetăţii nu sunt singur cu umbrele trecutului ci sunt mulţi poeţi talentaţi care ştiu să deschidă fereastra spre inima cititorului. Iar unul dintre aceştia este Bianca Dan. Cu simpatie, Ioan.
Comentariu publicat de Urzica Gheorghe pe Mai 12, 2010 la 12:33pm
Dacă spuneai ''Mă cheamă Euterpe (sau Erato, ori alt nume de muză arhetipală)'' te-aş fi crezut că doreşti să te raportezi la alt fel de poetică, dar numele ''Bianca'' nu are încă temelia pusă pentru un bust sau statuie. Numai atât, încolo - scrie şi experimentează că ai destul talent să pui temelie şi să-ţi zideşti o statuie. Cu apreciere.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor