Marturii ale Invierii si Inaltarii! Protectia Planetara de Nivel Inalt!

Toti cati au venit mai inainte de Mine sunt furi si talhari (Ioan 10,8)
Indrazniti, eu am biruit lumea (Ioan 16,33)  
Fara mine nu puteti face nimic (Ioan 15,5)   
Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. (Ioan 14,6)  
Toată puterea mi-a fost dată în cer şi pe pământ (Matei 28:18)  
Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede in El a şi fost judecat  (Ioan 2,18)

Omul nu poate patrunde cu gandirea pura, cu ratiunea pura la intelegerea cosmosului decat in cazul in care aceasta gandire este invaluita de iubire. Iubirea-intelepciune este singura "arma" prin intermediul careia cosmosul, in sfarsit, incepe sa se deschida. Dar, acest tip de intelepciune-iubire apare numai la un anumit moment al evolutiei omului. Mai mult de saptezeci la suta din oameni nu au inca acest corp auric, el fiind dobandit doar in momentul in care ura, mania si rautatea sunt treptat eliminate.
Corpul spiritual,de culoare argintie, invaluie ca un halou corpul mental superior. Apare clarvederii eterice intr-un mod asemanator efectului de coroana, care se manifesta in timpul unei eclipse de Soare, ca un fel de stralucire argintie care invaluie corpul mental superior.
In general, corpul spiritual se formeaza si apare mai bine structurat la cei ce practica rugaciunea crestina. Uneori apare de la o varsta frageda. Preotii crestini au acest corp spiritual foarte mare, dublu sau triplu fata de ceilalti oameni.
Prin clarvedere, corpul spiritual se poate observa stralucind deasupra corpului mental superior ca o banda fina de lumina argintie. Corpul spiritual este legat intim de elementului iubire, dar nu de elementul manifestat de regula in lumea fizica prin iubirea carnala, ci de acea iubire perena care sta la temelia cosmosului si pe care, acum 2000 de ani, Iisus Hristos a sadit-o in inimile tuturor oamenilor, ca un dar de nepretuit pe care Fiul lui Dumnezeu l-a adus umanitatii.
Totusi, foarte putini oameni poseda un corp spiritual bine conturat. Unii oameni au corpul spiritual de cativa centimetri, dar exista si oameni care poseda un corp spiritual de un metru. Exista si oameni, la care corpul spiritual atinge treizeci de metri, iar radiatiile sale se intind mult mai departe.
Culoarea corpului spiritual este argintiu sclipitor si pare format din miliarde de straluciri ce supara privirea, precum zapada prospat asternuta in bataia razelor soarelui. Corpul spiritual emite un sunet asemanator unei trambite si are un miros ce aduce cu mirosul familiar de vin rosu imbibat in paine proaspata si calda, facuta in vatra. Alteori, corpul spiritual emite un sunet ce seamana cu unOOOO.. prelung, ca o exclamatie de uimire sau ca susurul unui izvor de munte, care clipoceste vesel si jucaus.
Corpul spiritual este in legatura directa cu corpul astral. Practic, corpul spiritual este un fel de corp eteric transformat de vointa si de liberul arbitru al omului. El indica cu precizie cat din instinctele primare, din dorintele si din pasiunile explozive ale omului au fost dominate in decursul procesului evolutiv uman.
Marturiile unui clarvazator- Cristian Ganescu, Eugen Gasca - Romania
.....................................................................................................................................................................

In 1935 Cayce a fost intrebat : » De ce Iisus a spus »Nu Ma tinea » cand i S-a aratat Mariei dupa Inviere ? » El a raspuns : « Deoarece vibratiile la care inaltase trupul Sau de slava ar fi avut acelasi efect asupra trupului uman ca un curent de inalta tensiune. De ce spuneti « nu atingeti firul electric » ? Daca el nu e racordat, sau daca nu atinge pamantul, el nu produce nici un rau ; altfel e grav !(262-87)
…In 1944, Cayce a fost intrebat :”Oare transmutarea carnii umane in elementul divin este adevaratul mister al Rastignirii si al Invierii ? Va rugam sa explicati acest mister. ”
 
Cayce a raspuns : « Dupa ce s-a atins in constiinta fizica armonia cu Tatal- Mama-Dumnezeu, intregul era atat de complet, incat, odata cu dezintegrarea corpului – indicata de modul in care giulgiul, fasiile de panza si stergarul zaceau in mormant, a avut loc si luarea formei fizice a trupului. Asa s-au petrecut lucrurile. Nu a avut loc o transmutare, o trecere dintr-o forma in alta.
Aceasta se arata si in modul in care corpul fizic a intrat in camaruta de sus care avea usile ferecate (Ioan 20 :26); el nu a devenit parte din lemnul prin care a trecut, ci s-a format din undele eterice care se gaseau in camera, datorita unei intalniri pregatita cu credinta.
Aceasta este dovedita si in cuvintele adresate Mariei in gradina. « Nu ma tinea, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. » Trupul (carnea) care se formase, care putea fi vazut de ochiul normal al Mariei, era de o asemenea natura, incat nu putea fi atins pana la o …constienta uniune cu izvorul puterii si al fortei.
 
Dar ulterior, dupa prima, a doua, a treia, a patra si chiar a sasea intalnire – El a spus apoi : « Adu-ti  degetul incoace si uita-te la mainile Mele ; si adu-ti mana si pune-o pe coasta mea ; si nu fii necredincios, ci credincios » (Ioan 20 :27)
Aceasta arata transformarea. Dupa cum se stie, atunci cand sufletul paraseste trupul ( aici nu ne referim la Iisus), pastreaza forma corpului din care a iesit – insa nu e vizibil mintii pamantesti, daca acesta nu e in legatura cu infinitul. Apoi el apare in infinit cu toate atributele fiintei fizice, cu inclinatiile acesteia pana cand ele vor fi armonizate cu constiinta universala.
Asa a fost si cu corpul lui Hristos : «Copii, aveti ceva de mancare ? » Aceasta le-a aratat ucenicilor si apostolilor prezenti ca nu era vorba de o transmutatie, ci de o regenerare, o  recreare a atomilor si celulelor din trupul care ar putea, prin vointa, sa mestece (sa se impartaseasca din mancare) lucruri naturale – peste si fagure de miere.(2533-8).
…In alta viziune : « …El a devenit primul dintre cei care au invins moartea in trup, iar astfel El a putut ilumina ; a insuflat o noua viata acelui trup, asa ca L-a putut imbraca din nou, chiar cand fluidele trupului fusesera secate de gaurile facute de cuie in palmele Sale si de sulita care I-a strapuns coasta.(1152-1).
El a fost intrebat (Cayce) :ntrebare : « Ce schimbari trebuiau sa aiba loc in trupul lui Iisus pentru ca acesta sa devina un trup spiritual de slava ? »
Raspuns : «  Trecerea vietii materiale in viata spirituala a adus trupul de slava; astfel corpul de slava a putut fi materializat in viata materiala – un trup de slava perfect. »(5749-10).
 
Cayce afirma ca doar la « a sasea intalnire » Iisus a consumat materializarea trupului Sau rastignit, « uniunea (fizica) constienta cu toata forta », si a fost capabil sa accepte hrana… Poate ca Iisus avea nevoie de ceva timp uman pentru a face acest lucru in concordanta cu Legile lumii materiale….
In conceptia lui Cayce, Spiritul lui Dumnezeu sau « forta creatoare a lui Dumnezeu in actiune » era capabila sa intrupeze orice forma in lumea materiala, cu conditia de a fi corect invocata. In opinia sa, atat sufletul lui Iisus, cat si al Mariei, stiau cum sa utilizeze Spiritul lui Dumnezeu pentru a crea in dimensiunea pamanteasca. Puteau chiar sa-si creeze propriile trupuri materiale, inclusiv « Imaculata Conceptie ». Cayce spune :. « …si aceasta este o pricina de poticnire pentru multi dintre inteleptii lumii acesteia »(5749-15)….
…Cei care cred in a Doua  Venire nu se asteapta ca Iisus sa ramana in vazduh cand revine in atmosfera  planetei Pamant. Ei cred, in marea lor majoritate, ca Iisus va continua sa se pogoare si chiar va calca pe terra firma (pamant solidar), iar apoi va aduce lumii pace vesnica si intelegere. Cayce afirma acelasi lucru :
« Caci el va veni la fel cum a plecat, in trupul pe care l-a ocupat in Galileia. Trupul pe care l-a format, care a fost rastignit pe cruce, care i s-a aratat lui Filip si lui Ioan. (5749-4)
Intrebare (in 1933) : Intram in perioada de pregatire pentru venirea Lui ?
Raspuns : Mai degraba in perioada de test (5749-2).
Aceasta ultima afirmatie sugereaza ca inainte de revenirea lui Iisus omenirea va trebui testata la « scoala marilor incercari ». Dar de ce ? Exista doua curente de gandire care se refera la semnificatia celei de-a Doua Veniri. Primul afirma ca Iisus va reveni in trupul Sau fizic si va schimba lumea, facand minuni si invingand raul. Al doilea crede ca El nu se va infatisa in forma sa trupeasca, iar doctrina celei de a Doua Veniri semnifica o « constiinta-Christica » ce va infiltra constiinta rasei umane si va schimba lumea. In cele din urma toti oamenii vor invata sa se iubeasca unul pe celalalt, dupa cum a poruncit Iisus. Cayce afirma ca ambele teorii sunt corecte intr-o oarecare masura...
Ordinea evenimentelor trebuie modificata iar efectele lor trebuie bine intelese.. Caci Iisus va reveni, iar constiinta-Cristica – va creea o lume plina de Iubirea lui Dumnezeu, dupa cum afirma adeptii celei de-a doua ipoteze.
Edgar Cayce - SUA
......................................................................................................................................................................

Ingerii au zis: “O, Maria! Allah te-a ales si te-a facut curata. El te-a ales peste femeile lumilor! / O, Maria! Fii cu ascultare fata de Stapânul tau, prosternează-te si pleacă-te, rugandu-te impreună cu cei ce se pleaca!”
Ingerii au zis: “O, Maria! Allah iti vesteste un Cuvant din partea Lui: numele lui va fi Al-Mesih, Isa, fiul Mariei, maret in aceasta lume ca si in Lumea de Apoi si unul dintre cei mai apropiati de Allah. / El le va vorbi oamenilor din pruncie, la fel si cand va fi barbat intre doua varste, si va fi dintre cei evlaviosi”.
Coranul - Arabia
.........................................................................................................................................................................

In timp ce se ruga in camera sa, Insusi Isus Cristos i s-a revelat in mijlocul unei lumini supranaturale. Era in anul 1904, iar SUNDAR avea pe atunci varsta de 15 ani.
Am inchis usa si am inceput din nou sa ma rog. Atunci, ca intr-o lumina straiucitoare am vazut fata glorioasa a lui Isus Cristos. Nu stiam cine este, dar El mi-a spus: «Pana cand ma vei mai prigoni tu ? Eu am murit pentru ca tu sa poti sa te apropii de Dumnezeu; pentru tine am suferit si mi-am dat viata».
Am ramas incremenit. Credeam ca Cristos este mort si iata-L inaintea mea. Am auzit vocea Sa si am simtit cum mi-a patruns in tot sufletul cu o lumina cereasca... M-am rugat Lui sa ma ierte pentru ignoranta mea, care m-a facut inainte cu trei zile, sa ard Biblia. Am strigat: «Domnul si Mintuitorul meu, iarta-ma caci am fost orb sufleteste». Mi s-a dat apoi aceasta incredintare: «lntr-adevar tu ai fost orb sufleteste, dar acum Eu ti'-am deschis ochii inimii. Asadar mergi si vorbeste despre Mine»...
SUNDAR SINGH a vazut atunci cu bucurie ca lumina invataturii lui Isus a patruns chiar si in locuri putin cunoscute ale planetei, prin oameni cu inima curata si plini de iubire si intelepciune.

Insufletit de iubirea de Dumnezeu, SUNDAR a parcurs distante imense pe jos, adesea cu picioarele goale si insangerate, si a dormit pe pamint la adapostuI copacilor, ducind cu el doar o patura si Noul Testament. El a mers din sat in sat si din oras in oras, acceptand ajutorul pe care cineva i-l oferea de buna voie sau, in caz contrar, hranindu-se cu radacini, fructe salbatice si frunze. SUNDAR a strabatut in felul acesta o mare parte a subcontinentului Indian.

DESPRE MANIFESTAREA LUI ISUS
In una dintre viziuni, am vazut sufletul unui om care ajungand in lumea invizibila a spiritelor a inceput doodata sa-si caute zeul sau. Atunci sfintii, care erau prezenti acolo i-au spus: "Nu exista nici un zeu aici, cu exceptia Dumnezeului cel adevarat si a fiintelor care au atins un grad inalt de dumnezeire, care stnt astfel manifestarea sa vie". Auzind aceasta, omul a ramas uimit, dar fiind un sincer cautator al Adevarului, el a inteles ca a gresit. El a cautat dupa aceea cu aspiratie sa cunoasca Adevarul si a intrebat daca poate totusi sa-l vada de exemplu pe Isus Cristos. In scurt timp, Isus Insusi s-a manifestat intr-o lumina slaba acestui spirit si altora nou sosite in lumea spiritelor, din cauza ca la stadiul acesta, el nu ar fi putut suporta absolut de loc, o manifestare deplina, atotputernica a gloriei sale.
VIATA LUI SUNDAR SINGH - India
.........................................................................................................................................................................

Cei care au iubit adevarurile Divine si Cuvantul din sentimente launtrice sau dintr-oafectiune pentru adevarul insusi traiesc in lumina in viata de apoi,  Ei nu stiu nimic despre intuneric, cum ar fi cel al noptii din lume, si traiesc intr-un climat primavaratic; toate lucrurile din casele lor stralucesc ca si cum ar fi facute din pietre pretioase; sa privesti prin fereastra e ca si cum ai privi prin cristal pur. Acestea sunt incantarile privirii lor, insa aceleasi lucruri sunt launtric incantatoare prin corespondenta lor cu lucrurile ceresti si Divine;

Cei care au fost incantati de secrete si comploturi fac acelasi lucru. Si ei traiesc in astfel de caverne sau in incaperi atat de intunecate incat nici macar nu se pot vedea unul pe celalalt, unde isi soptesc pe la colturi; in asa ceva s-a preschimbat incantarea dragostei lor.

Cand ingerii au fost intrebati daca Avraam, Isaac, Iacob, David si Apostolii au fost primiti in rai prin mila neconditionata, au raspuns ca nici unul dintre ei nu a fost primit asa, ci fiecare in functie de viata dusa de el in lume; ca stiu unde se afla acestia si ca acolo ei nu sunt mai pretuiti decat altii. Motivul pentru care ei sunt amintiti cu onoare in Biblie este ca prin ei, in sensul launtric, e subinteles Dumnezeu; prin Avraam, Isaac si Iacob, Dumnezeu in Divinitatea si in Umanitatea Lui Divina; prin David, Dumnezeu ca Regalitate Divina; iar prin Apostoli, Dumnezeu ca Adevar Divin. Cand Biblia e citita de un om, ingerii nu inteleg nimic despre aceste persoane, pentru ca numele lor nu patrund in rai; insa in locul lor, ei il vad pe Dumnezeu cum a fost descris mai sus; iar astfel, in Cuvantul care exista in rai, aceste persoane nu sunt nicaieri mentionate, pentru ca Cuvantul respectiv reprezinta doar sensul launtric al Cuvantului ce exista in lume.
Emanuel Swedenborg - Suedia
..........................................................................................................................................................................

Dar, negresit, mi se va spune ca si iudeii se inchina lui Dumnezeu. Doamne fereste! Sa nu se spuna una ca asta! Nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.
- Cine spune asta?
- Fiul lui Dumnezeu! „Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti” . Ce marturie mai vrednica de credinta decat aceasta sa-ti aduc?
Cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur despre iudei - Constantinopol

.........................................................................................................................................................................

"Cum trebuie să ne rugăm? Tehnica rugăciunii am învăţat-o de la misticii creştini, începând cu Sfântul Pavel până la Sfântul Benedict, precum şi de la mulţimea apostolilor necunoscuţi, care de douăzeci de veacuri au iniţiat popoarele Apusului în tainele trăirii vieţii religioase. Dumnezeul lui Platon era inaccesibil în măreţia lui. Cel al lui Epictet se confunda cu sufletul lucrurilor. Iehova era un despot oriental care inspira teroarea şi nicidecum dragostea. Dimpotrivă, creştinismul L-a apropiat pe Dumnezeu omului; I-a dat o înfăţişare. A făcut din El tatăl nostru, fratele nostru, Mântuitorul nostru. Pentru a ajunge la Dumnezeu nu mai sunt necesare ceremoniale şi sacrificii sângeroase. Tehnica rugăciunii s-a simplificat.

Pentru a ne ruga trebuie doar să facem efortul de a tinde către Dumnezeu. Acest efort trebuie să fie afectiv, nu intelectual. De exemplu, o meditaţie asupra măreţiei lui Dumnezeu este o rugăciune numai dacă ea este în acelaşi timp o expresie a dragostei şi a credinţei. Astfel, rugăciunea făcută după metoda Sfântului La Salle pleacă de la o consideraţie intelectuală pentru a deveni, de îndată, afectivă. Fie rugăciunea scurtă sau lungă, rostită sau numai gândită, ea trebuie să fie asemenea conversaţiei unui copil cu tatăl său. „Ne prezentăm aşa cum suntem”, spunea într-o zi o Soră a Milei, care de treizeci de ani îşi pusese viaţa în slujba săracilor. De fapt ne rugăm în acelaşi fel în care iubim, adică cu toată fiinţa noastră."

Alexis Carrel - Franta
.........................................................................................................................................................................

Ezechiel: Cei care vor înţelege aceste lucruri vor fi cei care vor dărâma ideile diabolice strecurate printre scrierile profeţilor şi înţelepţilor, le vor descoperi înaintea oamenilor, arătând cât sunt de stricate aceste idei, cât sunt de goale şi lipsite de înţelepciune, cei ce le introduc fiind extrem de plini de vicleşug, răutate şi invidie. Din invidie, din vicleşug, au făcut pe Marele Dascăl ca fiind unul de-al lor şi, din vanitatea diabolica, fără de egal, au alterat scrierile Lui, aşa dupa cum am mai spus... şi alţii apoi nu au mai venit pe la voi.

Eu sunt evreu şi oricât aş privi în jur, la fiecare de lânga mine... normal, ţin cît de cît la cei ce sunt de-o naţiune cu mine... dar mi-e şi silă de ea – asta fără să însemne ceva - , îi doresc nimicirea totală pentru tot ce a făcut din Marele, Luminosul şi Preaiubitul nostru Învăţător Iisus Hristos, Fiul Luminii. Te invidiez că eşti pe Pământ, regret că eu nu am trup ca tine, să pot urla nedreptatea făcută iubitului nostru Domn şi Învăţător, aş vrea să scriu, să spun tuturor, să arăt otrava strecurată până şi în cuvintele pecare le-a spus El, venin strecurat în inimile celor însetaţi de apă curată. Au dat venin, au chinuit oamenii cu otrava lor, cu minciunile lor mârşave.

Nu poate fi mai mare mârşăvie decât aceea de a încurca omul care caută un drum, adapă cu venin un om însetat, a da mâncare stricată, cu intenţie clară, celui înfometat. Toţi fiii, toţi cei ce au iubit pe Domnul lor, toţi au suferit şi dacă aţi şti voi că toţi văd acum unde a fost gaura prin care şarpele s-a strecurat...se vede neghina şi se văd cei ce au făcut-o, se văd cei ce au semănat-o. Şi cum toţi doresc acum să fie răscumpăraţi, însetarea şi dorinţa lor de pedepsire va să fie adusă până la capăt. Dragii mei, cred că v-am dat tot ce mi-aţi cerut. Acum (întorcându-se către Socrit...) cer permisiunea să mă retrag... problema...

George: - Iubite prieten, încă o întrebare...
Ezechiel: - Spune.
George: - Ai avut ceva cu egiptenii?
Ezechiel: - Absolut nimic, le-am respectat credinţele, le-am apreciat eforturile religioase, cu toate că neamul meu i-a socotit păgâni, închinători la idoli şi era plin de dispreţ faţă de ei...
George: - Cum se explică atunci că în multe capitole vorbeşti despre pedepsele ce vor veni asupra lor sau... nu cumva acestea erau proorociri asupra evreilor şi aceştia le-au trecut pe seama egiptenilor?
Ezechiel: - Întocmai! Toate erau pentru ei, atunci... pe unele le-au modificat, altele le-au trecut în spatele altor neamuri...
 
George: - Am căutat apoi şi am dat peste un verset în care era prezentată foarte clar o minciună... Capitolul XXX,versetul 23: "Voi împrăştia pe egipteni între popoare şi îi voi vântura printre ţări".
Ezechiel: - Dragii mei, asupra acestor evidente... nu mai insistăm.
Veronica si George Vasii - Cercetari in Lumea Nevazuta I - Romania
..........................................................................................................................................................................

George: - Vrem sa-l cunoastem pe Moise.
Socrit: - Da, am sa-l caut!
Veronica: - Socrit priveste piezis în jos, parca vede prin pamânt si cauta... cheama... cu mâna întinsa parca indica locul...
Vine... A venit! E tare mohorât!...
Auzi ce interesant, s-a înclinat înaintea lui Socrit si el i-a raspuns.
Socrit: - Iata, Moise, te-am chemat pentru ca tu singur sa raspunzi la ceea ce vei fi întrebat.
Veronica: - Este un gri mohorât, închis de tot, aproape fumuriu. Hainele sunt aruncate pe el, capul gol, poarta barba, si e batrân, piele aramie. Statura potrivita, mai mult scund, nasul încovoiat, capul mare, tuguiat. Nu are trapezul pe care spuneai tu ca-l au înteleptii.
George: - Sa-l vezi fara haine, sa-i vedem baza spirituala!
Socrit: - Nu-i nevoie, are aceeasi culoare ca si hainele.
George: - Te-ai mai întrupat vreodata de atunci?
Moise: - Niciodata.
George: - Unde ai locul?
Moise: - Locul meu este laolalta cu toti batrânii si învatatorii poporului din care ma trag.
George: - Unde?
Moise: - Nu a vazut nimeni din cei de fata locul unde stam noi, si, ce as putea sa va spun?
George: - Ce activitate ai desfasurat?
Moise: - De când ma stiu, am urmarit sa realizez ceva. Tot ce am facut, am facut pentru salvarea si triumful poporului din care ma trageam.
De scris nu am scris nimic. Nici la vorba nu aveam talent, si totusi, nu taceam o clipa, iar confratii mei, care mi-ascultau orice porunca, cei ce aveau mestesugul scrisului, asterneau pe hârtie.
Poporul din care ma trag si eu, este si va fi un popor sovaielnic si nehotarât, un popor caruia i-a placut sa se dea dupa cum bate vântul. De aceea a trebuit sa spun ca am primit Legile de la Dumnezeu din Cer, ca sa pot sa-i stapânesc, sa nu se închine la prea multi dumnezei, afara de unul singur, care spuneam noi ca este în Cer.
George: - Cum de s-au pus pe seama ta atâtea minuni?
Moise: - Ma socoteau cel mai mare prooroc al lor, pentru ca îi scapasem din robia egipteana si multe alte încurcaturi. Devenisem din timpul vietii "atotstiitor", "atoateîmplinitor", iar dupa moartea mea poporul astepta si se ruga la mine ca la un Dumnezeu, pentru ajutor si izbavire.
George: - Cum de ai pretins ca ai întrecut pe egipteni în stiinta si întelepciune, si cine a spus despre tine ca ai vorbit cu Dumnezeu în rug, si cum e cu cosul de nuiele si cresterea ta la curtea faraonului?
Moise: - Este adevarat ca am crescut în Egipt; dar cum am ajuns acolo si am crescut la curtea faraonului, nu stiu. Dar stiu ca sunt evreu, ca mi-am iubit si ajutat neamul.
Vorbea nervos, parca nu-i conveneau întrebarile noastre.
Am urât de moarte pe egipteni...
George: - Spune, cum e cu statul de vorba cu Dumnezeu aparut în rug aprins?
Moise: - De câte ori poporul evreu aluneca în diverse erezii, le spuneam ca mi s-a aratat Dumnezeu si ca mi-a spus cum si ce trebuie sa fac. De câte ori nu s-au rasculat ei împotriva mea!
Ce-i drept, ma rugam cu multa credinta unui Dumnezeu ce este undeva sus, si simteam adeseori o îndrumare pentru a potoli pe cei razvratiti...
Socrit: - Te-oi fi rugat tu, dar nu ai reusit sa pui pe tine nici o banda cenusie curata!
George: - Care sunt faptele care socotesti ca te-au adus sa ai aceasta culoare?
Moise: - Am facut rau egiptenilor. Am omorât pe egipeni ca sa pot fugi din Egipt.
Am fost nevoit sa ucid.
George: - Ai ucis oameni dintr-un popor care aveau multa trecere înaintea lui Dumnezeu datorita spiritualitatii lui avansate!...
Moise: - Eu nu am facut nimic. Dusmania între noi si egipteni este recunoscuta. Ceea ce am facut, nu am facut la întuneric, ci se stie de toate popoarele. Asa cum am fost eu bâlbâit, totusi am stiut sa tin poporul meu în mâna, în urma rugaciunilor ce le faceam.
George: - Nu se poate spune ca nu împartasiti aceeasi soarta.
Nu mi-ai spus însa, cum au aparut minunile tale în Biblie, cu Marea Rosie despartita în doua, cu pedepsele aruncate peste egipteni, cu disputa cu magii si vrajitorii lor pe care i-ai întrecut, precum si cu transformarea acelui baston în sarpe, si câte alte povesti.
Moise: - Ce te intereseaza? Acestea sunt lucruri care ma privesc pe mine si pe poporul meu.
Socrit: - Moise, raspunde la ceea ce esti întrebat!
Lui Moise nu-i convenea ca este descusut, si parea ca regreta si cele spuse mai înainte, însa... era fortat.
Moise: - Aruncarea bastonului era o metafora; însemna aruncarea a tot ce este rau de pe om, care, ca un sarpe aluneca spre prapastie, de unde nu-l mai poti scoate! Întâmplarile din viata mea nu trebuiesc citite direct, ci indirect, caci fiecare simbolizeaza ceva, fiecare are un înteles, fiecare capitol are alt înteles, si fiecare îl întelege cum poate.
Le-au scris primii mei confrati, si nu stiu de câte ori s-au mai transcris, fiecare adaugând câte ceva. Daca eu as fi scris tot ceea ce am facut, nu as mai fi avut timp sa ma ocup de poporul meu. Nici nu era nevoie sa scriu, pentru ca eu nu vedeam ce vedeau altii în jurul meu.
Ce e drept si sustin, este ca am crezut într-un singur Dumnezeu, care este atotputernic, si este undeva. Acum, în locul în care stau, nu as putea spune ca ma chinuiesc.
George: - Unde stai?
Moise: - Unde stau este mult mai bine decât în viata pamânteana, si nu doresc sa mai vin pe Pamânt, ci doresc sa vina "Salvatorul" peste noi toti.
George: - Cine este acesta?
Moise: - Ultima venire si privire îndeobste de la o margine la alta, recunoscuta de toti, din toate locurile de odihna si chin.
Multi au plecat dintre noi odata cu privirea Marelui Dascal.
George: - Cum adica?
Moise: - Dupa iesirea Sa din trup, dupa moartea Sa pe cruce, Marele Dascal, a trecut si pe la noi, cuprinzând totul si pe toti. Cei ce au fost sinceri cu ei însisi, din privire s-au legat de El, si, plecând dintre noi, au avut o usurare. Cei care am fost legati de natie, am ramas mai departe, care unde am fost.
George: - Deci, si dintre evrei au fost care au avut merite.
Moise: - Da, au fost dintre aceia care au trait o viata spirituala, care au primit comunicari pe care unii le-au trecut pâna si pe frunzele finicilor. Au fost dintre evrei care au mustrat poporul, si au fost momente când si eu i-am aratat greselile. Eu l-am iubit mereu, încât prefer sa stau unde sunt, numai sa stau lânga el si sa traiesc cu speranta unei izbaviri ce va fi într-o zi.
George: - Ciudate si neasteptate marturisiri! Bine, Moise, dar tu nu stii ca cei ce iubesc pe cei ticalosi, se fac vinovati, îndepartându-se de soarta lor, asa cum se întâmpla cu tine? Daca vei fi gasit în aceeasi stare în acea zi, ce vei face?
Moise: - Când va veni "Izbavitorul", pe unii îi va arde, pe altii îi va salta. Ce se va întâmpla, ramâne de vazut!
George: - Veronica, spune înca o data, te rog, ce culori are?
Veronica: - De sus si pâna jos, e un gri închis de tot, fumuriu spre negru...
George: - Nici o alta culoare?
Veronica: - Nici o culoare în plus...
Socrit: - Moise, într-adevar, este un spirit "aparte"... el nu a trait pentru el..., ci mai mult pentru poporul lui. Cât de variat se aplica legile! Cât de nepatrunse sunt unele aspecte ale vietii!
Ei, de ajuns. Esti liber, Moise! Poti sa mergi în lumea ta!
Voua, dragii mei, va doresc pacea si binecuvântarea, nu de la mine, ci de la Domnul!
Am plecat!
Veronica si George Vasii - Cercetari in Lumea Nevazuta III - Romania
..........................................................................................................................................................................

Sunt si alti autori contemporani, adica in viata, care primesc astfel de informatii. Daca ii cautati cu siguranta ca ii gasiti. Daca nu ii gasiti inseamna ca e de vina (mold. divina) LEGEA REZONANTEI. Si atunci de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

Citind aceste texte de mai sus trag aceeasi concluzie si anume ca intersectia dintre faptele lui iehova si faptele Bunului Dumnezeu este multimea vida. Rugandu-ne la Bunul Dumnezeu prin prisma faptelor lui iehova, e ca si cum ne-am ruga la Multimea Vida. Noroc ca natura umana este indaratnica si imperfecta atunci cand isi fixeaza coordonatele rugaciunii si meditatiei, ca din aceasta imperfectiune mai primeste si ceva bun pe deasupra. Cu cat aceasta imperfectiune este mai mare, cu atat primeste mai mult, culmea. Ca Nicolae Steinhardt de exemplu, care intr-un final a ajuns pe calea fericirii autentice in felul acesta.

Adeseori am intalnit si situatii in care ateii sunt mai evoluati spiritual decat misticii prost orientati. Macar un ateu se ocupa cu ceva. Poate sa faca ceva constructiv, poate sa aiba aiba un job ok, poate sa fie un zidar bun etc.
Spre exempu azi am ajutat un cersetor sa faca afaceri cu profit 200%. Ajuns in fata unui supermarket, am rugat un cersetor sa-mi imprumute o fisa ca nu aveam pentru cosul de cumparaturi. Cand am iesit i-am restituit fisa si i-am mai dat in plus 1 leu.

bob

Vizualizări: 347

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de RobertC pe Mai 10, 2013 la 4:09pm

"Cine sant Eu?" Sunt o ființă nemuritoare, dincolo de instrumentele folosite, de ciclurile materialiste ale religiei, științei, artei, ale nașterii și morții. Dar uneori prin complicitatea noastra avem o existență virusată, limitată, plină de îndoieli, lipsită de fericire și impliniri. Ce am postat eu, e mai mult o pledoarie pentru devirusare, că altfel e-mailurile noastre nu mai ajung la destinația dorită, ci la un hacker sadic care va contribui mai mult la nefericirea și necunoașterea noastră de sine.

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Mai 9, 2013 la 11:23pm

     Am spus "Imi Place" fata de multimea informatiilor si surselor folosite pentru scoaterea in evidenta religiei crestin-ortodocse si criteriile riguroase ce-i stau la baza. Ca raspuns la intrebarea despre "Eul meu" nu-l gasesc nici aici este o alta poveste. Multa munca la alcatuirea comentariului cu titlul arat mai sus. Prins insa in propria mea plasa mentala raman pe mai departe precum Toma necrdinciosul!  Dupa Cate am citit prin scrieri tiparite cu trecut sau cu prezent, in omenire actual exista un numar mare de religii ce au diferite fundamente teoretice spre a le justifica numele si existenta acolo unde isi au lacasul. Si de aici si pe mai  departe  inca nu am capata un raspuns la intrebarea mea , "Cine sant Eu?". Timp nu maiamspre a fi convertit  intr-o alta credinta diferita in care m-am nascut si hranit spiritual pana acum. Ca intrebarea mea a capatat raspuns prin multe comentarii citite aici sau prin alte publicatii il socotesc inca departe de intrebarea pusa de mine.  Citesc cu mare atentie si placere comentariile legate ca izvor de discutie asupra celor doua simple cuvinte ca intrebare puse de mine,"Cine sant EU ?". Cu mult respect si multumire comentatorilor la acest subiect! Ionel Petrisor.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor