Din moment ce spațiul este permisiunea de a fi a lucrurilor materiale care sa află, se mișcă în spațiu, dar nu conțin spațiu, spunem despre structura spațiului că este neomogenă, discontinuă. Ba mai mult, nu este nici izomorfă fiind influențată de masa substanței lucrurilor și intensitatea câmpului gravitațional rezultat.
Care e rolul timpului în unitatea spațiu-timp?
Datorită săgeții termodinamice a timpului în sensul creșterii entropiei structurii interne a lucrurilor din spațiu și prin spațiu, timpul acționează ca un rectificator sau potențiator al uniformizării, continuității și izomorfismului spațial. Un exemplu ar fi energia vidului, acel câmp fără vârfuri de oscilație.
În comparație cu permisiunea de a fi a lucrurilor materiale reprezentată de spațiu, timpul este șansa de a fi a lucrurilor, respectiv șansa de a fi a altor și altor lucruri materiale. Șansă de reformare, regenerare, reconstrucție, poate îmbunătățire în armonie cu presupusa inteligență a materiei.
Spațiul nu va veni să - ți spună: eu sunt asta! nici timpul nu va veni să - ți spună: eu sunt cealaltă! Dar nu înseamnă că nu acționează permanent. A cuprinde cu mintea și spiritul nepalpabilul, neconcretul sensibil imediat, înseamnă a trăi viața lipsită de contingență. Poate că ceva din acea Viață descoperită prin afirmația: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor