Mirajul artei polivalente în noul univers VIP al lui Cristian Brancu-Antena 2 (2008)

Generalităţi
A studia( a cerceta), fără să aplici, este deseori nefolositor, dar a aplica fără să studiezi, este dăunător, sau periculos.
Cititorul va putea înţelege că dacă în unele laturi din ştiinţă şi politică, a apărut nevoia de analist, s-ar putea ca şi arta VIP-ului să aibă această nevoie.
Studiul comparativ din care s-a coagulat această lucrare, scoate în evidenţă toate reperele luate în calcul, dar a căror esenţă am concentrat-o cu rigurozitate maximă.
*
Surse şi resurse de inspiraţie.
Nu-i greu de constatat ca analistul nostru Cristian Brancu n-a bătut toba din cercetarea pe care a făcut-o,
dar s-a inspirat din emisiunea Vip-Top-Gear, cu mare efervescenţă pe emisiunile americane prezente, din care şi-a construit varianta românească pe care a pus-o în traiectoria Antenei 2 cu titlul de "Agent VIP".
Creatorul acestei arte, a fost foarte modest, aş spune că şi-a subevaluat emisiunea cu acest titlu, asupra căruia voi mai reveni.
*
Prima punte de intrare în subiect
Dacă pentru filozof este suficientă vocaţia şi marea izolare de care are atâta nevoie, Cristian Brancu are nevoie de timp şi dispune de un talent polivalent cu care-şi desăvârşeşte viziunea, opţiunea şi performanţele.
În scopul arătat, el nu are nevoie de izolare, ci de dialog, de schimb de opinii, de muncă în echipă, de înnoire, de umor, de încărcare emoţională, cu care să-şi transmită intenţiile şi ţintele artistice multiple, în această construcţie.
Cristian Brancu a trecut prin toate testele din examenul timpului, ca un avangardist, ca un pionier care vede şi simte cu 10 ani înainte, unde ţinteşte această artă.
*
Exemple mai jos arătate:
L-am cunoscut ca un rafinat condeier în scrierea curentă cât şi în excepţionalele sale editoriale făcute în acest domeniu.
L-am cunoscut deasemeni ca un pionier şi realizator al reu-niunilor VIP, promovate şi găzduite pe sticlă de TVR şi alte organisme istituţionalizate, unde a fost la înălţimea cerinţelor.
L-am mai cunoscut întâmplător, ca un umorist spontan şi concis la sărbătorirea zilelor sale de naştere, unde a fost totdeuna fermecător.
*
Puntea a doua
De la revista VIP la "Agentul VIP Antena 2
Orice domeniu sau obiect de consum în economie, societate, în artă, are o perioadă de serviciu, un moment de ieşire din modă şi de schimbare în vederea innoirii lui.
Schimbarea nu este reală, nu are ecou, dacă lucrurile rămân ca înainte şi nu se obţin performanţe.
Toate acestea, el le-a avut în vedere, le-a gândit strategic(nu a bătut toba), dar şi-au găsit ecou şi eficienţă la emisiunea sus arătată, în care şi-a păstrat rangul de VIP al VIP-urilor româneşti, şi-a materializat înnoirea cu rezultate escepţionale arătate mai jos, cu alte cuvinte: i-a venit mintea la loc.
*
Date concise
Arta multiplă în sensul arătat, culege şi coagulează toate imaginile artistice din reviste şi din noua emisiune VIP sus arătată.
Criterii de innoire
Toate criteriile de înnoire sunt evaluate într-un studiu comparativ şi concis de evaluare, arătat mai jos.
*
Markerii din revista VIP
Orice produs social, economic, artistic, etc, are o durată de funcţionare, una de învechire şi de innoire.
Înnoirea este reală dacă nimic nu mai este ca înainte, şi care este însoţită de performanţe.
Datele din revista VIP au o structură monovalentă, mononuanţată şi monoartistică.
Structura ei, a revistei, nu are ţinte vii, personajele sunt o ţintă statistică, nu sunt vibrante, nu fac imagine artistică pe scenă şi ca atare nici jocuri de companie.
Această revistă mai are în prezent doar o cifră sub 100.000 cititori şi aceeaşi o singură publicaţie săptămânală.
*
Emisiunea TV "Agentul VIP"
(Universul VIP)
Primul salt calitativ şi cantitativ al performanţei, este că iniţiatorul îşi mută sediul din paginile revistei în scena TV la Antena 2.
Cristian Brancu este o personalitate artistică multiplă: este iniţiatorul ideii de înnoire, realizatorul ei, moderator cu partenerii de dialog artistic şi un desăvârşit artist talentat şi cu mult umor.
Dacă ţinem cont de cele arătate în miezul problemei, autorul acestei înnoiri şi-a subevaluat creaţia artistică, definindu-se doar ca agent VIP.
Datorită celor arătate, i-aş sugera să-şi modifice titlul emisiunii în Univers VIP, care are un spectru mai larg al prestaţiei sale artistice, cât şi a companionilor lui din emisiune.
*
Miezul problemei.
Cristian Brancu realizează prin inovările lui, o excepţională construcţie artistică, variata şi cu companioni multipli, focalizată pe noi traiectorii polivalente, polinuanţate şi cu multe ţinte artistice care intră într-o mare conjugare şi corelare multiplă şi care-i dă un farmec deosebit, mai ales prin umorul său scurt, dar foarte agreabil, o iniţiativă care l-a făcut extrem de simpatic şi după mine, cel mai bun om de televiziune.
Performanţa fundamentală constă nu numai în prestaţia artistică arătată, ci şi în faptul că a plonjat de la o cifră de 100.000 la 2,5 mil. spectatori şi de la o publicaţie la 5 emisiuni săptămânale.

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor