Misterul celor șapte oglinzi

Un prieten din actuala epocă a blugilor rupți și purtați cu turul lăsat cât mai jos, avea obiceiul să spună, vorbind despre diferite persoane că „trăiesc în lumea lor”. M-am tot gândit ce vrea să însemne acest lucru, pentru că eram aproape sigură că prietenul despre care am amintit, nu aprofundase nici el lumea cu pricina și nu ar fi știut să-mi explice, el folosind expresia atunci când nu reușea să se înțeleagă cu interlocutorii săi. Cred că se gândea la acea lume proprie, pe care toți o creăm în interiorul nostru și o populăm cu personaje din viața reală, cărora le atribuim caracteristici de zâne, feți frumoși sau de balauri cu șapte capete.

Provocările cele mai mari pe care le avem în viață sunt cele legate de relaționare. Este modalitatea prin care reușim să ne înțelegem pe noi înșine, să ne modelăm, să progresăm și să evoluăm.

Se spune că oamenii sunt ca niște insulițe mici care plutesc, astfel că uneori se apropie foarte mult, alteori se îndepărtează, urmând să se alăture din nou definitiv sau să se distanțeze pentru totdeauna, în funcție de ceea ce au de dăruit, respectiv de primit, unii de la ceilalți. Atunci când insulițele plutesc cât mai aproape, imaginea uneia este oglindită de cealaltă, cu o precizie uimitoare.

Am citit mai demult povestea unui bărbat care se supărase pe părinți, pe familie, prieteni, colegi, pe toată lumea. Se credea nedreptățit, înșelat, neajutorat, învins și era sigur că nu există nicio posibilitate de a răzbate prin viață. În momentul acela s-a rugat să rămână singur, crezând că aceasta este soluția. Povestea spune că îngerașul lui păzitor l-a auzit și i-a îndeplinit dorința. Omul s-a trezit singur pe lume și a fost fantastic de fericit! Alerga bucuros în toate direcțiile, locuia în orice casă dorea, fără să închidă ușile, mergea la orice magazin și-și lua ce vroia; putea face orice, oricând, fără să dea socoteală nimănui și fără să se confrunte cu cineva. Era exact ce-și dorise! După relativ puțin timp, și-a dat seama că nu avea cu cine să vorbească! Nu avea pe cine să iubească, cine să-l ajute, iar viața îi devenise searbădă și fără sens, deoarece era trăită în singurătate. Oricât de greu a fost atunci când era nevoie să interacționeze cu ceilalți oameni, s-a gândit că este incomparabil mai ușor, decât când era singur.

Apoi și-a dorit viața înapoi, cu toate greutățile ei, promițând că va învăța lecția comunicării și relaționării!

Așa a aflat el povestea misterului celor șapte oglinzi, pe care îngerașul care i-a îndeplinit dorințele, l-a ajutat s-o înțeleagă, beneficiind de prezența fetiței sale.

*

- Copila mea, nu-mi place cum vorbești cu frățiorul tău!

- Dar tati și tu vorbești la fel cu mami!

Lecția îngerașului : prima oglindă și poate cea mai importantă este cea care ne reflectă pe noi înșine în relația cu ceilalți. Atunci când stăm față în față cu o persoană și constatăm că ne displace felul în care vorbește, se îmbracă sau se comportă, acest lucru s-ar traduce prin dezacordul față de propriul limbaj, vestimentație sau atitudine, în anumite situații din viață, fiind ceea ce reflectăm noi celor din jur.

*

- Fetiță dragă, ai fi putut să mănânci fără să te murdărești! Frățiorul tău nu s-a murdărit!

- Voi merge să mă spăl, dar te rog vino cu mine, pentru că și tu te-ai murdărit!

Lecția îngerașului : a doua oglindă este asemănătoare cu prima, însă e puțin mai subtilă și are un element în plus : ea reflectă ceea ce noi judecăm la alții.

*

- De ce ești supărat, tati?

- Pentru că am stat multe ore peste program, la serviciu și tare mi-aș fi dorit să fiu în altă parte!

- Unde, tati?

- Aici, cu tine, fetița mea!

Lecția îngerașului : a treia oglindă ne vorbește despre ceea ce am pierdut, ni s-a luat sau am dat cu bună știință. Cu alte cuvinte, reflectă faptul că uneori suntem dispuși să renunțăm la bucăți mari din sufletul nostru în schimbul a ceva mărunt, fără de care credem că nu putem trăi.

*

- Tati, haide să ne plimbăm cu bicicletele!

- Tocmai am început un joc pe calculator, vin după ce-l termin!

- Așa ai spus și acum o oră! Plec singură!

Lecția îngerașului : a patra oglindă ne vorbește despre dragostea pierdută. Se referă la propria noastră dragoste, propriile bucurii și plăceri ale vieții la care renuntăm, pentru a face loc dependențelor epocii moderne, de calculator, telefon, televizor, distracții, etc.

*

- Mă bucur că te-am ales să fii tăticul meu !

- Eu am fost cel care te-a ales, fetița mea!

- Ba nu, tăticule!

Lecția îngerașului : a cincea oglindă ne dă posibilitatea să credem că acțiunile părinților noștri față de noi oglindesc credințele și așteptările noastre. Ne putem întreba pe bună dreptate dacă nu cumva părinții noștri sunt Tatăl Ceresc și Mama Divină.

*

- Tăticule, nu vreau ca umbra să vină cu mine, îmi este frică de ea!

- Ea va veni cu tine mereu, este parte din tine! Atunci când o îmbrățișezi, vei deveni una cu ea, fetița mea!

Lecția îngerașului : a șasea oglindă vorbește despre noaptea neagră a sufletului. Universul are o predispoziție pentru echilibru : este necesar să îmbinăm lumina cu întunericul, pentru că totul este de la Creator. Nu există bine și rău, totul este! Și atât!

*

- Tăticule, am luat notă mică la olimpiada de istorie!

- Înseamnă că data viitoare vei învăța mai bine! Oricum, rămâi fetița mea isteață!

Lecția îngerașului : a șaptea oglindă reflectă faptul că fiecare rezultat pe care îl obții este perfect sau, cu alte cuvinte, să admitem imperfecțiunea în perfecțiunea vieții. Pentru a putea compara un rezultat cu un altul este important ce etalon folosim în viață.

Nu știu care este finalul poveștii omului care a vrut să trăiască singur și apoi s-a răzgândit. Dar mi-ar plăcea să-i atribui eu unul personal. Îngerașul păzitor a fost aproape de el și l-a învățat foarte multe despre viață, iar el a avut înțelepciunea de a-și crește fetița într-un mediu plin de iubire, încredere și responsabilitate. Fiecare lecție a fost predată și explicată direct din miezul ei, în timp ce se trăia.

Cu siguranță, au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!!!

Vizualizări: 67

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor