"S-a deschis, la Ploiesti, primul muzeu virtual din Romania, MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC la adresa web: www.personality.com.ro

Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari. Pentru inceput muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web) urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000. Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate inseamna ROMANIA prin ceea ce are ea mai semnificativ: personalitatile representative ale neamului romanesc. Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici din lume, fara prejudecati si fara pareri preconcepute.

Va invitam sa nu ocoliti COLECTIA CARAGIALE, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati la adresa web:
http://www.personality.com.ro/caragiale.htm

Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile ANTICARIAT, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va propunem in primul rand anticariatele CARAGIALE si EMINESCU - la adresele web:

http://www.personality.com.ro/car_antic_1.htm

http://www.personality.com.ro/emin_antic.htm


Vizitati MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC: un proiect cultural proiectat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita.

INTRAREA LIBERA!"

* material transmis de Luiza Cala

Vizualizări: 256

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Lucian Gruia pe Noiembrie 4, 2010 la 10:07am
Extraordinar!
Comentariu publicat de Petru Iosipescu pe Octombrie 19, 2010 la 4:19am
Este o initiativa remarcabila! Muzeul este de fapt o enciclopedie a personalitatilor romanesti vazute prin ochiul graficianului si al caricaturistului. Cineva comenta ca aceasta "abordare" este una "batjocoritoare" la adresa neamului romanesc. Nici vorba. N-a inteles nimic...Unor personaje caricaturizate li s-au atribuit simboluri care transmit ceva (vedeti Andrei Muresanu). O imagine grafica sau o caricatura nu poate fi jignitoare. Dar, fiecare are dreptul la opinie. Traim intr-o tara libera, in care unele personaje seamana din ce in ce mai mult cu cele din lumea lui Caragiale.
Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Octombrie 12, 2010 la 2:20pm
EVENIMENTUL ESTE UN ACT DE CULTURĂ!
Comentariu publicat de ANA-IRINA IORGA pe Octombrie 10, 2010 la 5:40pm
Ideea este lăudabilă. Dar de ce personalităţile neamului românesc sunt caricaturizate? Este un muzeu al caricaturilor? Sau să înţelegem că neamul românesc este plin de caricaturi?! Cui serveşte o astfel de abordare batjocoritoare? Mă simt profund jignită.
Comentariu publicat de Camelian Propinatiu pe Octombrie 9, 2010 la 11:11pm
M-am săturat de Caragiale!

Cine se apleacă asupra enigmei teroriste se dumireşte până la urmă că singurul consens aranjat la Malta privind posteritatea lui Ceauşescu va fi fost ca să se bage în mentalul colectiv român superioritatea lui Caragiale asupra lui Eminescu, până şi manualele şcolare urmând a se orna doar cu portretul umoristului!!!
Evident, Eminescu este un scriitor dificil, cere suflet si reflecţie, pe când notaţia miştocărească, gen Academia Caţavencu, a lui Caragiale poate fi receptată deplin şi pe canalele TV.
Singurul mic defect al acestei opere perfecte, care pare atât de actuală pe cât de inactual este părosul Eminescu cel cu capul împlântat în medievalitate, este că e falsă!
Stârpiturile momentelor, schiţelor şi comediilor n-ar fi putut rezista nici holerei din Balcic, nici tranşeelor Mărăşeştilor, nici dezmăţului cazacilor din Basarabia, nici eroicei campanii care a eliberat Budapesta de sub bolşevism!
Idealismul nebunesc al lui Eminescu au făcut România Mare, iar băşcălia postmodernistă ne-a împins, în fapt, ca oameni recenţi, să aderăm la Pactul Ribbentrop-Molotov prin "dezinteresul" manifestat faţă de Basarabia după 1990.
(15 ianuarie 2006, iar azi numai de râs nu ne arde!)
Comentariu publicat de claudia hering pe Octombrie 9, 2010 la 9:21pm
Fantastic,cite idei,cite caricaturi si cite puncte de vedere.Am toata admiratia
Comentariu publicat de Cristian Emil pe Octombrie 9, 2010 la 8:57pm
Nene Chivoci ,
Du-te nene la cules , ca e mai pe intelesul domniei tale!!!!
Comentariu publicat de Florin Chivoci pe Octombrie 9, 2010 la 8:50pm
Un muzeu al poporului roman facut de un caricaturist....suna aiurea!(Sa fie caricaturizata femeia daca si legionarul roman dornic de...,daca tot ne referim la neamul romanesc! si la originile sale))
Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Octombrie 9, 2010 la 6:58pm
Acesta este poprul român,mereu face haz de necaz!
Comentariu publicat de Popescu Viorica pe Octombrie 9, 2010 la 6:55pm
VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!
GRATITUDINE SI SINCERE FELICITARI D-LUI NICOLAIE IONITA, DAR SI D-NEI LUIZA CALA!
CU ALESE GANDURI
VIOPOP

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor