(citez):
Variaţiuni pe tema:
*Un om ce cade în genune, o viaţă-ntreagă făureşte, în care-şi poartă crunt blestemul, o taină ce n-o dovedeşte. Şi viaţă din viaţa-i construieşte, dar în zadar, genunea îl înghite în fiecare clipă ce ani străbate-n vis, în visul ultim, măreţ, al vieţii sale.*
Un om ce cade în genune, genune neagră, avidă vecinic de lumină, un infinit de neputinţă, un haos surd, ce strigătul îl nimiceste, ultimul dram de conştiinţă, o negură cu vălu-i egiptean, ultimul văl, ultimul val. Ultimul val? Ce e val ca valul piere, ca valul piere, ultimul val, ultimul văl, vălul egiptean, un timp trecut, consumat în prezent pentru prezentul viitor, activ şi mort în clipă, o clipă, o clipă, o clipă, o clipă, o clipă veşnică, nemuritoare, o viaţă-ntreagă, din viaţă construită, dar în zadar, dar în zadar. Dar în zadar? Da, în zadar! Ce ani străbate-n vis. Nu-i în zadar! Nimic nu-i în zadar. Totu-i în văl, în val, în van. Nimic nu-i în zadar. Nimica. Nimic ce clipa-nghite, avidă vecinic ... O faptă consumată rămasă-n clipa veşnică, nemuritoare, veşnic nemuritoare, o faptă veşnic moartă, ce a trăit generatoare de fapte moarte, pentru un viitor prezent, pentru un prezent din viitor, ce moare-n clipa vieţii, din viaţă construită, genunea înghiţită-n blestemul crunt, negru, haos surd, ultimul dram din vălul ultim egiptean. Ultimul dram? Ultima dramă. Nu-i în zadar. Lumină a vieţii sale, a vieţii ce cade în genune. Lumină avidă vecinic de-ntuneric. Ultima cădere, ultima teamă, teama, val, văl, van. Nimica. O dramă ce cade, cum cade, cu vuiet surd, asurzitor de surd. La fel de surd ca cerul vara cînd huleşte, huleşte crunt şi cade, se prăbuşeşte ca o taină, peste oameni, peste case, peste vieţi, o taină a vieţii, o viaţă, o viaţă din viaţă, ce moare în clipa în care se naşte, cînd se naşte, cum se naşte ... Acel cer ce cade în genune, în haos sumbru, adînc, în taină, lumină surdă, beznă ce zbiară, cînd zbiară, cînd cade, cum cade, el cade, se prăbuşeşte, în zadar, în timp, în clipă, în clipa timpului geneză, din viaţa-i clipă, clipă lîngă clipă, ultimul vis, măreţ, sumbru, al vieţii, al vieţii ce moare, înghiţită, nu în zadar, egiptean, nimica în genune, nimic decît căderea, un ultim val, un ultim văl, în van nu-i în zadar, cînd e-nzadar, cum e-nzadar, genune goală, fără văl, veşnica prăbuşire, goală, surdă, clipă, moartă, lumină ...   
~
Cornelius, :)
PS: o dilemă publicată pe blogul meu (un blog ... de-al doilea); pentru confirmare vezi aici.

Vizualizări: 100

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ROSCA Gheorghe Cornel pe Mai 6, 2016 la 5:53am

Acest text prezentat şi ... aprobat de Reţeaua Literară, a fost "gîndit" în anii mei de liceu; acum - pur şi simplu - mi l-am adus aminte (este "prins" într-un blog de-al meu în care am selectat din scrierile mele de licean).
Am dorit să răspund unui scriitor care găseşte firesc să "compună" texte în care SEX-ul este exacerbat. Nici eu, nici acest soi de scriitor, nu merităm să fim clasificaţi ... nici măcar ca epigoni!
Un scriitor "pe bune" este un om complex, cu mare implicare socială şi care, desigur, este novator la modul firesc.
Ori eu, ce contribuţie am? Faptul că - uneori - intru pe undeva în largul cuprins al NET-ului şi comentez - uneori "de-ale mele" -, sau mai adaug cîte "ceva" postări la multele mele bloguri, nu îmi permite să mă consider decît niţeluş implicat, în nici un caz ... scriitor.
Ori textierii sexului, ce noutăţi pot aduce? Ce dileme pot pune pe tapet? Oare chiar nu au nimic ALT de spus!?
~
Îmi pare rău pentru cele două ... ipostaze! 
~
Cornelius, :)
PS: fără fals regret!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor