„Aţi citit vreodată în vreun ziar că un lider politic sau un prim-ministru dintr-o naţiune islamică să fi  vizitat Japonia?

          Aţi întâlnit vreodată ştirea că şahinşahul  Iranului  sau vreun prinţ din Arabia Saudită  să fi vizitat Japonia?

         Japonia este o ţară  care ţine Islamul dincolo de ţărmurile sale.

Japonia a pus restricţii stricte asupra Islamului şi a tuturor musulmanilor.

            Motivele sunt:

         a) Japonia este singura ţară care nu dă cetăţenie la musulmani.

         b) In Japonia nu se acordă rezidenţă permanentă pentru musulmani.

         c) există o interdicţie severă de propagare a Islamului în Japonia.

         d) În Universităţile din Japonia, nu se predă araba sau orice limbaj islamic.

         e) Nu se poate importa "Coranul", publicat în limba arabă.

         f) Conform datelor publicate de guvernul japonez le-a fost dată viză de rezidenţă temporară pentru numai 2 sute de mii de musulmani, care au avut nevoie să studieze Legea japoneză a  bogăţiilor naturale (sau Legea Funciară? - The Japanese Law of the Land).

        Aceşti musulmani au trebuit să vorbească japoneza şi să practice ritualurile lor religioase numai în casele lor.

         g) Japonia este singura ţară din lume care are un număr neglijabil de ambasade ale ţărilor islamice.

         h) poporul  japonez nu este atras de Islam.

       i) rezidenţii musulmani care locuiesc în Japonia sunt angajaţi ai companiilor străine.

         j) Chiar şi vizele de lucru nu sunt acordate pentru medici musulmani, ingineri sau manageri trimise de companiile străine.

        k) În majoritatea companiilor, se menţionează în regulamentele interne, că musulmanii nu pot aplica pentru un loc de muncă.

        l) Guvernul japonez este de părere că musulmanii sunt fundamentalişti şi nici chiar în epoca globalizării nu sunt dispuşi să schimbe legile lor musulmane.

       m) Musulmanii nici nu se pot gândi cu privire la închirierea unei case în Japonia.

       n) Dacă cineva ştie că vecinul său este un musulman, tot cartierul rămâne de alertă.

       o) Nimeni nu poate iniţia o celulă islamică sau "Madarsa" Arabă, în Japonia

       p) Nu se aplică legea islamică (Sharia)  în Japonia.

       q) În cazul în care o femeie japoneză se căsătoreşte cu un musulman, atunci ea este considerată  proscrisă pentru totdeauna.

       r) Potrivit dlui Komico Yagi (şef de departament la Universitatea din Tokyo),

         "Există un cadru de spirit în Japonia că Islamul este o religie foarte îngustă la minte şi ar trebui să stai departe de ea."

       s) Jurnalistul independent Mohammed Juber a făcut un turneu in mai multe tari islamice după 9/11 precum şi în Japonia.

       El a descoperit că japonezii erau încrezători că extremiştii nu ar putea face nici un rău în Japonia.””

 

         COMENTARIUL AUTORULUI

      

          Intr-adevar, istoria islamului in Japonia dateaza relativ de putin timp in comparatie cu alte religii, iar documentele istorice care descriu „contacte” dintre islam si Japonia, inainte de „deschiderea” acesteia in 1853 sunt rare, in ciuda faptului ca primii musulmani care s-au asezat pe teritoriul tarii „Soarelui rasare” au sosit cu cateva secole in urma.

         Printre numeroasele religii nipone, doua sunt deosebit de importante (si principale):  Șintoismul sau shinto (peste 100 de milioane de practicanti!), un sistem de credințe animist,  o religie traditionala (și o fostă religie de stat!), o religie politeista care implică venerarea unor zei numiți kami, considerati divinități locale care pot reprezenta spirite sau genii ale unor anumite zone geografice sau care personifică monumente sau procese naturale majore: Amaterasu, Zeita Soarelui, Muntele Fuji, etc.) si Budismul („importat” din China si Coreea din secolele V si VI), o religie și o filosofie orientala, apartinand grupului de religii dharmice, alaturi de hinduism si jainism, care își are originea în India secolului al VI-lea î.Hr și s-a răspândit într-o mare parte a Asiei Centrale și de Sud-Est, bazandu-se, pe învățăturile lui Gautama Siddhartha (Buddha Shakyamuni), un gânditor indian a trăit între 563-483 î.Hr.

           Primele contacte moderne cu islam, japonezii au avut cu malaysienii care lucrau pe vasele britanice si olandeze in secolul XIX, iar in 1870 „Viata lui Muhammad” a fost tradusa in limba japoneza, ceea ce a ajutat islamul sa-si gaseasca un loc in imaginatia intelectuala a poprului nipon (dar numai sub forma unei parti din istoria culturilor!).

           Iar mai tarziu, in 1890, cand Turcia (otomana) a expediat un vas (fregatul Ertugrul) in Japonia pentru a suluta vizita Printului Japoniei Komatsu Akihito la Istanbul, cu cativa ani in urma.

           Conform documentelor istoricului Caeser E. Farah, s-ar parea ca comunitatea musulmana japoneaza dateaza de peste 120 de ani, iar in 1909, Abdul-Rashid Ibrahim ar fi fost primul musulman care ar fi reusit sa converteasca primul japonez la islam, pentru ca in 1935 prima moschee la Kobe sa fie construita, iar in 1938 la Tokyo.

           Conform altor documente, aceasta comunitate ar fi fost deja in 1982 de 30.000 (din care jumatate japonezi!), iar cea mai importanta convertire ale tinerelor femei casatorite, conform Japan Time ar fi avut loc in anii 1990.

           In 2000, Keiko Sakurai, estima ca numarul musulmanilor japonezi (in Japonia) ar fi intre 63.552 (concentrata in marile metropole ca Tokyo, Osaka-Kobe, Hiroshima, Kyoto, Nagoya) iar ai celor straini ar fi cuprins intre 70.000-100.000, iar numarul moscheeelor oficiale in Japonia ar astazi intre 30-40 si peste 100 ar fi instalate pentru rugaciuni in diverse sali (private) sau apartamente, ceea este putin, raportata la populatia ei (cca 130 milioane de locuitori, in 2012).

           Majoritatea japonezilor au o viziune neutra asupra religiei si practica mai multe culte in timpul vietii lor.

           Conform Agentiei pentru Afaceri Culturale al Ministerului Educatiei, al Culturii, Sportului, Stiintelor si Tehnomogiei, ar trai cca 107 milioane de shinto (84% din populatie), 91 milioane budisti (71% din populatie), cca 3 milioane de crestini (2% din populatie) si 10 milioane care nu sunt adepti al niciunei religii (8% din populatie), iar dintre cei cca 100.000 de musulmani in Japonia, numai 10% ar fi japonezi.

           Ritualurile funerare shinto si budiste, consista in incinerarea corpului neinsufletit si pastrarea ramasitelor in cavouri familiale.

           Crestini niponi respecta de regula aceste ritualuri, contrar musulmanilor care doresc sa fie inmormantati fara a fi incinerati, adica „crestineste”, ceea ce lor in Japonia, creaza serioase probleme, avand in vedere faptul ca, cu cei 340 locuitori/km² (in medie) si cca 1.523 de locuitori/ km² in zonele locuite, Japonia este una dintre tarile cu cea mai mare densitate a populatiei.

           Conform Asociatiei Musulmanilor Japonezi si al Centrului Islamic din Japonia, numai trei cimitire ofera aceasta posibilitate: la Köshü (in templul Monju-in al scolii Sötö, 4800 m², cu 120 de cavouri), Köbe (rezervat rezidentilor orasului) si Yoichi (Subprefectura Shiribeshi, Hokkaidö).

           Agentia Afacerilor Culturale consemna in documentele sale in 2005, peste 41.000 de organizatii religioase (unele informatii recente care ne-au fost transmise indica 41.968, cu exactitate, adica aproape 42.000!) din care 3.157 ar fi shinto (85.428 edificii cu personalitate juridica), 8.614 organizatii budiste (77.754 edificii cu personalite juridica), 5.101 organizatii crestine (4.275 edificii cu personalitate juridica) si 24.203 alte organizatii (15.339 edificii cu personalitate juridica).

            Majoritatea strainilor musulmani din Japonia sunt originari din Indonezia, Pakistan, Bangladesh, Iran, Nigeria, Turcia si Egipt, care au inceput sa se instaleze in aceasta tara la inceputul anilor 1990.

            Desi tradus inca din 1870 Coranul in japoneza, primul pelerinaj al unui japonez la Mecca,  Kotaro Yamaoka, va avea loc la inceputul secolului XX, care s-a convertit  la islam sub influenta scriitorului Abdürre id Ibrahim si isi schimba numele in Omar Yamaoka, iar putin mai tarziu, Bunpachiro Ariga, care in timpul unei calatorii in India se indragosteste de islam, devine Ahmed Ariga.

 

______________________________________________________________

 

 

[1]Here is something you may find interesting

I NEVER KNEW THIS ABOUT JAPAN

Have you ever read in the newspaper that a political leader or a prime minister from an Islamic nation has visited Japan?

 Have you ever come across news that the King of Iran or a Saudi Arabia prince has visited Japan?

Japan is a country keeping Islam at bay.

 Japan has put strict restrictions on Islam and ALL Muslims.

The reasons are:

a) Japan is the only nation that does not give citizenship to Muslims.

 b) In Japan permanent residency is not given to Muslims.

 c) There is a strong ban on the propagation of Islam in Japan.

 d) In the University of Japan, Arabic or any Islamic language is not taught.

 e) One cannot import ‘Koran’ published in Arabic language.

  f) According to data published by Japanese government it has given temporary residency to only 2 lakhs, Muslims, who need to follow the Japanese Law of the Land.

These Muslims should speak Japanese and carry their religious rituals in their homes.

 g) Japan is the only country in the world that has a negligible number of embassies of Islamic countries.

 h) Japanese people are not attracted to Islam at all.

 i) Muslims residing in Japan are the employees of foreign companies.

 j) Even today visas are not granted to Muslim doctors, engineers or managers sent by foreign companies.

 k) In the majority of companies it is stated in their regulations that no Muslims should apply for a job.

 l) The Japanese government is of the opinion that Muslims are fundamentalist and even in the era of globalization they are not willing to change their Muslim laws.

 m) Muslims cannot even think about renting a house in Japan.

 n) If anyone comes to know that his neighbor is a Muslim then the whole neighborhood stays alert.

 o) No one can start an Islamic cell or Arabic ‘Madarsa’ in Japan  

 p) There is no personal (Sharia) law in Japan.

 q) If a Japanese woman marries a Muslim then she is considered an outcast forever.

 r) According to Mr. Komico Yagi (Head of DepartmentTokyo University), “There is a mind frame in Japan that Islam is a very narrow minded religion and one should stay away from it.”

 s) Freelance journalist Mohammed Juber toured many Islamic countries after 9/11 including Japan.  He found that the Japanese were confident that extremists could do no harm in Japan.

Vizualizări: 762

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor