Se uita la ea ca la un tablou pictat cu sufletul. Incerca să-i schiteze in minte configuratia fină,delicată, intangibilă mai ales prin forma unică a gurii, a ochilor si a nasului. Miscările gratioase, cu ondulatiile lor, dau impresia de plutire deasupra lumii, de zbor usor si imaterial. Spontaneitatea lor are ceva din usurinta unei bateri din aripi, din naturaletea unui zâmbet subtil si din puritatea unui vis de primavară târzie. Nu voia să o atingă. Mai ales partea inferioară a sanului stâng .Acolo zăcea inima.Singura posibilitate de a o atinge era următoarea: trebuia să o infăsoare intr-un staniol de cuvinte, apoi să facă din trupul ei un puzzle, după care să scrie pe fiecare piesă o poveste. I-a  luat intâi buzele si a scris:"Asa incepe totul.Ca intr-un vis.Cuvintele care nu se spun.Pasii care nu se numara.Mainile care nu se ating.Si peste toate astea tu te intorci incet sarutand imagininea unui inger nenascut."
Apoi ochii:"Se zice ca aici e templul sufletului.Un suflet nehotarat,macinat de puterea cuvintelor false.Un egoism apocaliptic eclipsat de o bunatate dobandita.Profunzimea serilor confuze,talentul descrierii paradoxale si regretul paginilor scrise cu inima.O privire din adanc catre adancuri"
Urmeaza mainile.O,cata..I le cuprinde usor,i le saruta timid,dupa care i le aseaza pe genunchii lui moi.Ii mangaie traseul liniilor din palmele ei care pare ca are forma unui fluture cu aripile ranite,apoi ii deseneaza propriul traseu care se suprapune peste al ei rezultand o litera necreata inca.
O imbratiseaza apoi asa cum nu a mai facut-o niciodata,fara sa o atinga insa,si ii spune"Necuvintele care vorbesc sunt in mainile tale,priveste-le apoi arunca-le in bataia vantului.Poate vor ajunge la mine"

Vizualizări: 85

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Decembrie 8, 2013 la 10:45pm

Frumos, dar trebuie scris cu diacritice. Am încercat eu să le pun, dar este mult de muncă... :)  Este bine să instalați pe calculator sau pus textul aici http://www.diacritice.com/ și corectat. Iar după fiecare semn de punctuație, lăsați un spațiu. Succes!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor