Nicolae Manolescu a fost reales presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania

Criticul literar Nicolae Manolescu a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), cu 174 de voturi, luni 23 noiembrie 2009, la Conferinţa Naţională a USR care a avut loc la Teatrul National Bucuresti, sala Amfiteatru. Nicolae Breban a primit 76 de voturi, Dan Mircea Cipariu - 38 voturi, Contantin Stan - 36 de voturi si Ştefan Agopian - 17 voturi. Trei voturi au fost în alb. În total au votat 344 de membri delegaţi ai USR. "Vă promit să încerc să fiu un preşedinte cât mai obiectiv şi, în măsura posibilităţilor vom încerca să facem tot ce se poate face", a declarat Manolescu, după ce a aflat rezultatele votului.

Primul mandat de preşedinte al USR al lui Nicolae Manolescu (născut în 1939) a fost în perioada 2005 - 2009. Acesta este membru corespondent al Academiei Române, critic literar, editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar şi politician. Ambasador al României la UNESCO, el este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi critici literari contemporani.

* sursa: Mediafax

* Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ELENA GHIRVU CALIN pe Noiembrie 26, 2009 la 2:38pm
Am fost foarte bucuroasa cand am aflat ca Nic. Manolescu a castigat alegerile.Il felicit din toata inima si-i urez sa fie sanatos si foarte, foarte fericit. Uniunea are nevoie de personalitati vizibile in campul literar si Nic. Manolescu e o personalitate puternica si va regasi demnitatea si onoarea profesiei de scriitor, cea mai frumoasa si mai nobila profesie.
Comentariu publicat de Felix Sima pe Noiembrie 25, 2009 la 7:26pm
mi se pare normal. nu mi se pare=este normal.
Comentariu publicat de Felix Sima pe Noiembrie 25, 2009 la 7:20pm
cine nu are batrani -sa-si cumpere
Comentariu publicat de Felix Sima pe Noiembrie 25, 2009 la 7:17pm
petrut parvescu, te astept la valcea, te astept la
felix.sima06@gmail.com
Comentariu publicat de Petruţ Pârvescu pe Noiembrie 25, 2009 la 10:57am
competitia, in zona bunului simt, este o forma de onoare si democratiei. ...si eu il re-felicit pe cadidati si pe pe castigator. am fost unul dintre cei 344.
Comentariu publicat de mihai ganea pe Noiembrie 24, 2009 la 10:31pm
Doamnelor ! Domnilor, care va zumzaiti frustrarile pe tusa. Chiar nu realizati ce pericol a trecut pe langa "uniune" ? Chiar puneti la indoiala competenta domnilor Manolescu si Vosganian preferand, probabil, pe "adrian minune". Pai daca iesa acesta ce se alegea de scriitorimea romaneasca ? Cineva trebuie sa treaca si pe la Paris sau Madrid incercand sa ne mai integreze in Europa si lume. Deplasarile liderilor este firesc sa le suporte institutia, mai putin aventurile cu pustoaice ale altui "candidat", tot la Paris. Bine ca a iesit asa !
Comentariu publicat de Lozan Claudia pe Noiembrie 24, 2009 la 4:09pm
UNCA UN AN......
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Noiembrie 24, 2009 la 3:45pm
Cei care habar n-au despre cum se gestioneaza o institutie ar fi bine sa compare cifrele cu privire la rezultatele financiare ale USR din ultimii ani ca sa constate eventuale discrepante: "in 2009, USR a înregistrat venituri de 4,9 milioane de lei, dintre care 3,3 milioane de lei din chirii sau cotizaţii, 450.000 din timbrul literar şi 211.000 de la cele 12 filiale din ţară ceea ce inseamna ca situaţia financiară a USR s-a îmbunătăţit considerabil din 2004 încoace, când veniturile erau de 2,3 milioane de lei" - declara la un moment dat vicepresedintele USR, Varujan Vosganian. Daca sa dublezi veniturile unei institutii in 4 ani inseamna putin atunci ar trebui ca Manolescu si Vosganian sa fie blamati. Insa tinand cont de patrimoniul fragil al USR si de faptul ca uniunea nu este subventionata de stat ci se autogestioneaza, ar trebui sa ne revizuim putin atitudinea fata de cei care au gestionat USR in ultimii ani sub conducerea lui Nicolae Manolescu si sa le apreciem eforturile. Insa cum la noi in tara "spiritul" de vehementa este ca un fel de simbol al democratiei prost intelese, ma indoiesc sa existe prea multe persoane care sa comenteze favorabil.
Comentariu publicat de florin contrea pe Noiembrie 24, 2009 la 3:14pm
IN RASPAR...
... cu ce pot zice altii, eu il felicit din inima pe castigator si ii respect si pe ceilalti - e o onoare si sa fii printre "cei alesi". Unii vor zice ca sunt lingusitor - e treaba lor, nu-mi pasa. Eu stiu sa respect valoarea!
Florin Contrea
Comentariu publicat de Iosif Elisabeta pe Noiembrie 24, 2009 la 2:45pm
Ca sa stai de vorba cu presedintele, deplaseaza-te la Paris! Ce, n-are Uniunea bani?

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor