NOI DOMENII INTERZISE & Domenii Interzise

Eveniment editorial:

NOI DOMENII INTERZISE & Domenii Interzise,

(Editura Tracus Arte, București, 2015)

noua mea carte a fost lansată la Târgul Internațional de Carte, Bookfest, București 2015.

Prezentări critice de:.

Alex. Ștefănescu, Sorin Antohi și Cătălin Badea-Gheracostea.

De pe coperta IV a cărții:

„Leonard Oprea, strălucit scriitor român, autor al unor opere de ficțiune și non ficțiune, este unul dintre cei mai importanți, cu adevărat originali scriitori est-europeni, contemporani.” (Vladimir Tismăneanu). Leonard Oprea este autorul cărților de referință în literatura samizdatului est-european:“Radiografia Clipei”(proză scurtă) și “Cămașa de forță”(roman). Este și creatorul binecunoscutei lucrări “Trilogia lui Theophil Magus”. Cărțile editate in SUA sunt difuzate in Canada, Europa, Asia și Australia. Între acestea romanele “Trilogy of Theophil Magus – the Truth”; romanele haiku: “Theophil Magus in Baton Rouge – a haiku novel” & “The Daily Agony of Theophil Magus – Jazz&Blues Haiku Novel…” și romanul-eseu, “Hello God”. În volumul de eseuri, “Theophil Magus – Confesiuni 2004-2006”, Leonard Oprea a creat un nou tip de eseu in cultura universală, “Respirația” (“Breathing”).

 „Domenii Interzise", deși debut editorial, este o carte ce va dăinui în literatura fantasy și SF. Aflate pe granița dintre fantasy și SF prozele lui Leonard Oprea incită, tulbură prin idei și terminologie, inventată, prin ritmul alert al actiunii și, mai ales, prin mesajul umanist. Abordarea stilistică este variată, nu o dată, surprinzătoare. "Domenii Interzise" ființează original, acolo, in universul creațiilor lui Ray Bradbury, Gerard Klein, Stanislaw Lem. Prozatorul Leonard Oprea, prin acest debut anunță destinul unui scriitor iconoclast, ce va fi deopotriva admirat și controversat." (Vladimir Colin 

„Leonard Oprea aparține categoriei superioare de autori de SF atrași nu atît de imaginarea unor aparate ori procedee cu puteri senzaționale, cît de cercetarea posibilelor reacții omenești în prezența unor metode psihice de influențare (ori stricta determinare) a comportamentului. E din școala lui Asimov, a lui Lovecraft, a lui Clark, a lui Bradbury. Leonard Oprea, ca și Huxley ori Burgess, e creator de terminologie – pe exerciții, programări și mesaje care au drept obiect mentalul și reflexele condiționate ori necondiționate. În domeniul acesta e original, adînc și inventiv și spornic în dibăcie.(Aici este chiar esența, aici e locul geometric al primejdiilor viitoare: spălarea creierului, babbiti domesticiți și uzinați în serie…) Lumea reglementării totale, a controlului permanent, a subjugării psihice, Leonard Oprea o respinge cu un brio artistic și o fermitate etică specifică marilor maeștri ai genului: Huxley, Burgess, Bradbury.” (Nicolae Steinhardt)

 

Vizualizări: 235

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor