Întoarceţi-vă faţa spre poeţi şi poezie !

 

A trecut şi săptămâna de vacanţă pe care elevii din ciclul primar şi învăţătorii lor au avut-o. Personal, cât porumb am cules în această perioadă alături (de cine altcineva?!) de soţia mea Ana cu care convieţuiesc de 24 de ani (24 octombrie 1987) n-am cules în viaţa mea ! Dar cu toate astea, deşi la sat românii muncesc ca robii, viaţa nu li se pare mai frumoasă sau că ar duce-o mai bine ca înainte! Constat că trăim vremuri ciudate, anunţate de altfel în Cartea Cărţilor! Şi am mai constatat ceva. Deşi recoltele din acest an agricol au fost extraordinare, o dată cu sosirea frigului sosesc şi inevitabilele scumpiri! Indiferent că se justifică ori ba! În stilul nostru balcanic, şmecheresc scumpim tot!

La televizor „antenele” spun că un sfert din populaţia României este în pragul sărăciei, o sărăcie lucie pe care doar guvernanţii nu o văd sau se fac că nu o observă până… în apropierea alegerilor. Pensionarii, bugetarii, muncitorii de la patron ca să nu mai vorbim de şomeri, după ce-şi plătesc „dările fanariote” la stat rămân cu buzunarele goale şi iar sunt puşi în situaţia de a sta zile friguroase, reci şi întunecoase în aşteptarea poştaşului care nu sună de două ori la uşă sau să i se „umple” cât de cât cardul lacomelor bănci!

Şi fiindcă am vorbit de bani, să spunem că Fondul Monetar Internaţional şi-a făcut apariţia şi doreşte să ne facă bugetul pe anul viitor, cu alte cuvinte noi românii suntem dependenţi de ei ca alcoolicul de vodtca de Cluj. Ba ne mai atrage atenţia ministrul agriculturii Tabără că românii prea au înstrăinat aşa „într-o veselie”pământurile străinilor ceea ce nu-i prea bine! Legislaţia, bat-o vina, aş zice eu!

Nici în „politichie” nu-i mai bine, ba dimpotrivă este un adevărat haos! Prietenul Corin Cherecheş care după ce a fost membru P.C.R. a mai fost pe la alte partide iar acum a trecut la U.N.P.R. Mi se pare că tot acolo este şi un alt amic de-al meu, de loc din Chelinţa, care până mai ieri era mare ţărănist dar simpatiza cu P.D.L-ul şi a trecut tot la U.N.P.R. Dar ce să mai vorbim de politica românească când însuşi Dan Diaconescu în Direct are adepţii lui?! Şi încă mulţi!

Butonând puţin „tembelizorul” aflăm că preşedintele Mircea Sandu şi-a găsit „naşul” în instituţia numită D.N.A! iar Steaua nu numai că a ajuns „ciuca bătăilor” în Europa Legue, campionat şi cupă dar a luat-o „pe cocoaşă” de-a adevăratele la Ploieşti! Păcat că există atâta violenţă. Există violenţă verbală în familie, la şcoală, la serviciu, pe stradă, la televizor, în parlament şi mai nou şi la biserică. Amintiţi-vă cum se înghesuie lumea la moaştele nu ştiu cărui sfânt sau la farfuria cu sarmale…Există prea multă violenţă fizică, iar „instituţiile abilitate”(intenţionat le-am pus în ghilimele, dumneavoastră ştiţi de ce!) dormitează sau cum ar zice tata ,gândeşti că-s pe meriză la rumegat!”. Bine că magistraţii iau în continuare pensii speciale, conform dictonului „cine-mparte, parte-şi face”!                                                                                                                                                    E tot mai greu să-ţi găseşti un univers propriu în România anului 2011, de aceea vă sfătuiesc să vă întoarceţi cu sufletul spre Dumnezeu şi poezie! Veţi avea doar de câştigat!

 

                                                                                             GELU DRAGOŞ

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor